Автор Тема:  Колко съм заразен, според резултатите ми  (Прочетена 11261 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен laverge

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, бих искал да разбера дали съм заразен и в каква степен ако изобщо има степени на заразност?
Имам хепатит B и наскоро си правих ДНК тест (вирусен товар) и имам 3000 копия/мл (или 576 по международната мярка). Лаборантката ми каза, че е много ниско и не съм заразен освен по кръвен път. Това не ми звучи много логично - след като съм заразен по кръвен път не съм ли заразен и по полов път - това основно ме интересува.
Също така, ако съм заразен по полов път в каква степен?
Иначе чернодробните ми ензими са в норма.

Благодаря.
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 08:21:55 от Радослав Русинов »

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: колко съм заразен, според резултатите ми
« Отговор #1 -: Август 31, 2011, 21:47:12 »
Имаш ниско натоварване, което е много добре.
Аз на твое място не бих проверявала колко съм заразна по полов път.
Ако се притесняваш за някого конкретно - изследвания, ваксина и както си му е редът.

Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Колко съм заразен, според резултатите ми
« Отговор #2 -: Септември 01, 2011, 08:26:03 »
При този вирусен товар най-вероятно шанса да заразиш партньорката си по полов път, е много малък. Но за да сте спокойни и двамата, тя трябва да си постави ваксина срещу хепатит B.
И отделно, не забравяй, че трябва периодично да следиш хепатита си, за да предприемеш своевременно лечение, ако той се активизира. Между другото, ти ходил ли си на хепатолог, има ли лекар-специалист, който проследява хепатита ти? Нали знаеш, че за да се установи със сигурност, че с хепатита ти в момента няма проблем, трябва да бъдеш проследяван поне 6 месеца.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен laverge

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 01, 2011, 12:35:37 »
Здравей Радо,

благодаря ти за отговора. В такъв случай при какъв вирусен товар мога да стана със сигурност заразен по полов път - има ли някакви граници за това.

Какво имаш предвид, че трябва да бъда проследяван 6 месеца - искаш да кажеш на всеки 6 месеца ли? Аз нямам лекар, който да ме следи, следя се сам - правя си всяка година този вирусен товар и 2-3 пъти чернодробни ензими. Разбира се консултирал съм се с хепатолози от ВМА, Св. Иван Рилски и Токуда, но това беше отдавна и те всички ми казаха, че на такъв етап с нисък вирусен товар нищо не трябва да се предприема.

Освен това аз пия едни хапчета от витални гъби, които ми свеждат вирусния товар до "не се отчита", но понеже ги спрях от половин година и той пак се появи в тези стойности, които отбелязах по-горе, та сега пак започвам да си ги пия.
Поздрави

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Септември 01, 2011, 12:57:35 »
В такъв случай при какъв вирусен товар мога да стана със сигурност заразен по полов път - има ли някакви граници за това.
Не, аз поне не знам за такива. Със сигурност, ако имаш вирусен товар от десетки милиони международни единици или повече, това вече е висок вирусен товар. Което пък увеличава вероятността от заразяване. Но с колко се увеличава вероятността от заразяване по полов път, и при какъв вирусен товар, не мога да кажа.

Какво имаш предвид, че трябва да бъда проследяван 6 месеца - искаш да кажеш на всеки 6 месеца ли? Аз нямам лекар, който да ме следи, следя се сам - правя си всяка година този вирусен товар и 2-3 пъти чернодробни ензими. Разбира се консултирал съм се с хепатолози от ВМА, Св. Иван Рилски и Токуда, но това беше отдавна и те всички ми казаха, че на такъв етап с нисък вирусен товар нищо не трябва да се предприема.
По принцип, в първите 6 месеца след първоначалното откриване на хроничния хепатит B, трябва да си пускаш редовно изследвания, за да се установи със сигурност, че си с неактивен хепатит B. Но щом си ходил при известните хепатолози, значи си бил на правилните места и си получил адекватна здравна помощ. Не забравяй, че трябва да продължаваш да се следиш, както и досега. Ако задържиш нещата по същия начин до 40-тата си година, тогава може би няма да е лошо да си пуснеш и една биопсия.

Освен това аз пия едни хапчета от витални гъби, които ми свеждат вирусния товар до "не се отчита", но понеже ги спрях от половин година и той пак се появи в тези стойности, които отбелязах по-горе, та сега пак започвам да си ги пия.
Ако си с 3000 копия/мл без гъбите, то можеш да разбереш, че техния ефект не е толкова сериозен. В момента дори и без гъбите си с неактивен хепатит B (т.е. черния ти дроб би трябвало да не се уврежда). Дали си с вирусен товар < 25 международни единици или с вирусен товар 576 международни единици, фактически е без особено значение за черния ти дроб.
Според моите наблюдения тук във форума, всички алтернативни методи, които са имали някакъв успех при хора с хроничен хепатит B (а досега имаме два регистрирани случая на постигане на нулев вирусен товар - от фунготерапия, и от прием на "котешки нокът"), то е ставало само ако тези хора са били с много нисък вирусен товар (от порядъка на няколко хиляди копия, или по-малко).
Но щом пък тези гъби ти свалят вирусния товар до нула, това пак е по-добре от 3000 копия. Не знам и как стои въпроса с дългосрочния прием на тези гъби, които пиеш.

Между другото, ти си третия случай на човек постигнал отрицателен ПСР при използване на алтернативен метод. Но отново твоя случай потвърждава две много важни неща:
- ПСР-а е отрицателен само докато се приемат гъбите (или в някакъв ограничен период след това)
- гъбите могат да свалят вирусния товар до нула, само ако преди това той е бил много нисък.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 13:07:44 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #5 -: Септември 01, 2011, 13:09:18 »

Поздрави

Сподели повече за тези гъби. От къде ги купуваш, как се казват и т.н.

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 108
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #6 -: Септември 01, 2011, 17:59:50 »
Май става дума за тези http://www.maguvital.com/products-agarikus.html
Аз съм заинтригувана, пише, че стимулират производството на интерферон в организма.

Неактивен laverge

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 01, 2011, 23:10:43 »
Здравейте, от отговора на Радо ми се появиха 2 нови въпроса :)
1. защо след 40г. е хубаво да си направя биопсия - каква е целта?
2. мога ли да пия едновременно гъби и котешки нокът за още по-силен ефект, примерно.

Относно гъбите, когато ги започнах бях със 10 000 копия/мл и ги сведох до 0, но това май пак се води като ниска граница.

Гъбите, които пих се наричат Кориолус (Coriolus), един приятел ми ги препоръча и после четох в интернет, че в азиатските държави ги използват за лечение на хепатит и рак, а после попаднах и на доклад на един италиански лекар, който го прилага при болни от спин като резултатите също са впечатлителни. Купувам го от интернет, мисля че струваше към 15 паунда за 90 таблетки по 500 мг. Между другото ходих и на консултация с този фунго-терапевт, който е до руски паметник, за да ми препоръча подходяща дозировка, но той го прави само за гъбите, които те продават - микс от най-силните имуностимулиращи гъби Immune Modulator. Те обаче ги продават на по-високи цени, отколкото могат да се намерят в интернет.
Поздрави.

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 01, 2011, 23:51:47 »
Би ли споделил от къде си го порачваш?

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #9 -: Септември 02, 2011, 07:41:07 »
Здравей,
1. защо след 40г. е хубаво да си направя биопсия - каква е целта?
Според препоръките на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (AASLD), т.е. Американската организация на хепатолозите, е препоръчително хората с неактивен хроничен хепатит B да си направят биопсия, ако са навършили 40-годишна възраст. Това се прави с цел да се гарантира, че наистина при дадения човек няма никакво увреждане на черния дроб (или то е минимално). Освен това, не трябва да забравяме, че при хроничния хепатит B винаги стои риска от появата на рак на черния дроб.

2. мога ли да пия едновременно гъби и котешки нокът за още по-силен ефект, примерно.
Най-вероятно може, но бих ти препоръчал да се консултираш с лекар, преди да предприемеш тази стъпка, за всеки случай.

Поздрави,
Радо

Неактивен laverge

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Септември 04, 2011, 01:37:50 »
Би ли споделил от къде си го порачваш?
ето това е сайта : http://www.purehealthonline.co.uk/catalogue.php?catID=28&opener=0-2-28
разбира се има и други места ако се разтърсите, важното е таблетките да са направени от плодното тяло на гъбите, а не само от мицелите, защото така ефекта е много по-силен.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007