Автор Тема:  Фунготерапията  (Прочетена 34161 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Недиагностициран/а
Фунготерапията
« -: Май 26, 2008, 22:32:51 »
Става дума за гъбите - исках да взема отношение по темата, пък взех, че се регистрирах. Както и да е - специално за гъбите, предлагани от аптеката до Руски паметник, нямам представа, но тези лекари са вирусолози все пак, нали се сещате, и щом твърдят това, значи или са забравили, че дипломата не ги прави лекари, или гъбите действат. Между другото там от 9 часа сутрин до 5 часа следобяд (мисля) има безплатни консултации и можете да отидете и да проучите за себе си нещата.
Аз много лошо гледам на системата пенкилер, но има правило в природата - гениалните неща са прости, така че нищо не ви струва да побутнете интуицията си и да проверите за себе си - всеки има своя битка. За хепатит C още нищо не съм чула, но доста хора с химиотерапия се хвалят, че ако не друго, са понесли добре химиотерапията. Аз пък искам да разбера дали някой я е ползвал за обратното - анемия.
« Последна редакция: Май 27, 2008, 08:27:28 от Радослав Русинов »

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Фунготерапията
« Отговор #1 -: Май 27, 2008, 07:32:03 »
Здравей,ica!
В раздела алтернативни методи на лечение,сме описали /по-точно аз  споделих/ за употребата на гъбата на индийските йоги/други  и казват японска гъба/,но категорично заявявам,че такова лечение може да повлияе на болен,който вярва в това !А тези ,които го правят без мотивация,просто си губят в ремето!
Имам близък -физиотерапевт,занимаващ се със спортни травми  и на въпроса ,космодиска помага ли,той отговори:Много е важно да вярваш и в 90% самовнушението е по-полезно и тогава действа!

Поздрави,Теди
« Последна редакция: Май 27, 2008, 08:28:06 от Радослав Русинов »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Май 27, 2008, 10:44:38 »
Цитат
Много е важно да вярваш и в 90% самовнушението е по-полезно и тогава действа!
Това като го прочетох и първото което се сетих е за хапчетата за спиране на цигарите и мисля че са на същия принцип- ако мислиш че действат и наистина ще ти помогнат те ще ти помогнат.
Силата на мисълта е нещо велико,гледала съм няколко филма за това че ако много силно вярваш в нещо ако се надяваш и смяташ че наистина то ще стане реално то става...за това е толкова важно да сме позитивно настроени и оптимисти.
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Юни 06, 2008, 15:53:13 »
Както и да е - специално за гъбите, предлагани от аптеката до Руски паметник, нямам представа, но тези лекари са вирусолози все пак, нали се сещате, и щом твърдят това, значи или са забравили, че дипломата не ги прави лекари, или гъбите действат.
Дипломата отдавна не е критерий за знанията и уменията на един човек. Мога да ти покажа купчина хора с висше образование, които не са добри професионалисти. Има и много лекари, от които много хора във форума са се разочаровали.
Аз искам нещо простичко - някой да ми докаже, че се е излекувал по някой от тези методи.
Целия раздел се напълни с какви ли не методи за лечение на хепатит - мумио, гъби, билки, райф-генератор, озонотерапия и т.н.
Аз нямам нищо против нито един от тези методи, стига да работят. Но някак си ми е много странно как така никой от тях не е постигнал масово разпространение. Градски легенди за излекувани хора се чуват за всеки един от тях, но аз все още не съм видял отрицателно PCR изследване след проведено такова лечение.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 20:06:59 »
здравейте и от мен.

случайно се натъкнах на брошура, рекламираща тези гъби и реших да проверя за повече  инфомация във форума. По принцип не съм наивна и не очаквам чудеса, но не съм и песимист . Мисля че може да се опита. Още повече  ако не помогне, то няма и да навреди. Най малкото ако лечението с гъби помогне на имунната система на оргонизма , то си струва да се опита. А аз мисля и твърдо вярвам че алтернативната медицина  помага  за подсилване на имунитета. Неотдавна споделих с вас във форума как ми бе предписано скъпоструващо лечение за да нормализирам стойностите на левкоцитите, които бяха много извън норма. Благодарение на един екстракт от грозде аз успях да ги нормализирам без лекарствата. Така че мисля да опитам и с гъбите ако ми се наложи. Засега продължавам с традиционното лечение.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #5 -: Юни 07, 2008, 09:55:28 »
Здравейте!
Мойто мнение, особено за брошурките в БГ, пък и не само там, е скептично.
С две думи: НЕ ВЕРВАМ!!!
Да ида на село и да си набера билки, с чиито действия и въздействия съм добре запозната, да!
Поздрави!
 :bye2: :bye2: :bye2:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Юли 22, 2008, 20:06:05 »
Ще споделя с вас информация , която случайно подучих от една брошура " Виталните гъби- чудо на природата"

На първата конференция по изследвания на СПИН д-р Оки Ямамото  съобщил резултатите от серия лабораторни опити, измежду които интересното откритие, че екстракт от мицел на гъбата  Шиитаке "много ефективно поразява вируса на хепатит В"Несъмнено интересен и даже по ефективен се оказва препарат от плодовото  тяло на Шиитаке. Неговото действие е по мошно и дори в рамките на месец той няколко пъти понижава ненормално високото ниво на билирубина. Препаратът е изпитан в 16 японски клиники и навсякъде е показал безспорна ефективност. Неговото основно действие  е да предизвика образуване на защитни антитела у болни с хронична форма  на хепатит В. В хода на един от експериментите са наблюдавани 40 болни приемали препарата в течение на 4 месеца/ 6 гр дневно, перорално/ Пациентите с хронично активна форма на хепатит показали скорост на сероконверсия 36.6%което означава че в тези случаи вирусът е преминал в неактивна форма.
В хода на други изследвания след само 3 месечно приемане /5гр дневно/ препаратът напълно излекувал болни с най тежка форма на заболяването, "показвайки удивително висок терапевтичен ефект"Освен Шиитаке и гъбите Рейши, Агарик и Мейтаке също  са показали в различни изследваия изключително високия си хепатопротективен ефект.     

Причината за високоефективното противовирусно действие е в рибонуклеиновата киселина на гъбата Шиитаке. Тя е призната за извънредно силен стимулатор на производството на ИНТЕРФЕРОН, който действа срещу всякакви инфекции.
!!!  При склонност към кръвотечение и тромбоцитопения назначаването на Шиитаке е противопоказно. Да не се приема едновременно с аспирин.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Юли 22, 2008, 20:24:24 »
А ето и информация за гъбата АГАРИК БЛАЗЕИ.

Едва ли има друга гъба, която да стимулира имунната система така добре както Агарик блазеи. Тя съдържа много ценни витамини и минерали и има най високо съдържание на полизахариди от всички познати лечебни гъби. В екстракта всички тези вещества се съдържат във висока концентрация.Приемането и довежда до нарастване на броя и активизиране на клетките " естествени убийци" и на макрофаагите, т.е на клетките които отговарят а унищожаването на бактерии и вируси и за изхвърлянето на чуждите вещества " куриери"  като интерферон, интерлевкин които също взимат участие в отбранителните процеси.
Агарик Блазеи пречи на растежа на всички тумори и води до ремисия. Това негово действие е доказано при изследвания при левкемия , при рак на червата , белите дробоаве, панкреаса, простата , черния дроб.Като особено полезен се е доказал при неподлежащи  ва орела;ия дбу(аи ва лас ва (ерния дроб, цироза , рак на гърдата , както и при хепатит В и С

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Юли 22, 2008, 20:32:37 »
За повече информация е посочен тел: 02/952 60 70
                                                              /952 34 49
                                                              /952 51 99 -За  безплатна консултация с лекар- фунготерапевт

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #9 -: Юли 22, 2008, 21:45:12 »
Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Шиитаке се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раковоболни и при страдащи от доброкачествени тумори на храносмилателните органи (слюнни жлези, черва, стомах, жлъчка, панкреас), на черния дроб, белите доробове, яйчниците и при левкемия.
    * Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)
    * Атероскероза, повишен холестерол
    * Високо кръвно налягане и проблеми с кръвоснабдяването
    * Опастност от сърдечен инфаркт
    * Жълтеница, повишено ниво на пикочна киселина
    * Артрит
    * Ревматизъм
    * Бронхит
    * Отслабена имунна система, инфекции (гъбични, вирусни, бактериални, хламидиални и др.)
    * Синдром на хроничната умора
    * Диабет
    * Алергии
    * Стомашни язви
    * Автоимунни заболявания (Множествена склероза- възтановява миелиновата обвивка на нервните влакна; склеродермия, полиартрит, лупус еритематодес, бронхиална астма, автоимунен тиреоидит)
    * Мигрена
    * Бучене в ушите
    * Вирусен Хепатит B   
    * Психоневрологични заболявания (страх, безпокойство, депресия, нощно напикаване)

ФУНГОТЕРАПИЯ (лечение с лекарствени гъби, наричани още витални гъби). http://www.fungo.ws/
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 22:14:46 от Мариана Стефанова »

Неактивен klavdia

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #10 -: Август 04, 2009, 19:55:23 »
Здравейте,видях много скептични мнения за фунготерапията и реших да напиша.Аз се занимавам с този вид терапия от 2г.,билог съм по професия и започнах защото дядо ми имаше нужда,после бабата на мъжа ми и така се уверих в действието на виталните гъби,но те действат само в схема съответстваща на заболяването,както и с други хранителни добавки в комбинация.
Основното което трябва да се знае за гъбите е, че те повишават имунитета,при повечето заболявания се получава срив на имунната система,с лекарства се лекуват симптомите,но не се въздейства върху имунната защита.
Фунготерапията дава отлични резултати при онкоболните,при болните от хепатит и при носители на вируса.Мойте наблюдения са основно при раковоболни,но имм и два случая с носители на вируса,който се чустват добре след проведения курс.Ако желаете може да прочетете повече на www.zellena.info,може да ми задавате конкретни въпроси на e-mail:e700@abv.bg

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Август 04, 2009, 20:07:21 »
Здравей Клавдия,
Благодаря ти за споделената информация!
Мисля, че е важно да се уточни, че евентуално с фунготерапията би могло да се подобри цялостното състояние на пациента, предполагам би могло понякога и да се свалят и чернодробните ензими, но тя не може да лекува хепатита.
Би ли споделила как са се променили показателите на двата пациента с хепатит, които са ти били пациенти. Те с остър или хроничен вирусен хепатит бяха и съответно дали бяха с хепатит B или C. Какви бяха чернодробните им ензими преди и след лечението, правили ли са си изследвания за вирусния товар преди и след лечението и изобщо какви изследвания са си правили.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен klavdia

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Август 05, 2009, 13:31:41 »
Здравейте,
 едната пациентка беше с автоимунен хепатит с възпаление на черния дроб и оголемяване,другата госпожа беше носител на hbsag +,без активно протичащо заболяване.
Проведен бе 4месечен курс на лечение и при двете,при направените след 3месеца изследвания няма възпаление и оголемяване на черния дроб,а при втората жена няма наличие на hbsag +.
Както вече казах нямам много наблюдения върху този вид заболявания,защото се занимавам предимно с онкоболни.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #13 -: Август 05, 2009, 14:31:23 »
Здравей, klavdia!

Добре дошла във форума!

Сигурно ли е, че жената, която е изчистила HBsAg с помощта на тези гъби е имала хроничен хепатит В, а не остър преди да започне лечението и как е доказано това?
С какви изследвания е доказан автоимунния хепатит при първата пациентка?

Цитат
Както вече казах нямам много наблюдения върху този вид заболявания,защото се занимавам предимно с онкоболни.
Би ли споделила опита си и броя на излекуваните онкоболни с помощта на тези гъби?

Поздрави,
Мери

Неактивен klavdia

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Август 05, 2009, 16:06:13 »
При нас хората идват с поставена диагноза и последни изследвания,след проведен курс фунготерапя се правят отново изследвания,взависимост от заболяването.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007