Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
На лечение съм / Започнах лечение с Епклуса
« Последна публикация от Lidiq - Септември 24, 2024, 18:18:52 »
Започнах лечение с Епклуса преди 2 седмици.В началото нямах никакви нежелани реакции, но след като се мина 1 седмица започна разтройство.Всеки ден 4 часа след нахранване и изпиване на лекарството изкарвах всичо в тоалетната.Но това премина за 3-4 дни и аз предположих,че е  било от храната.След като това премина започна почти ежедневно гадене,уригване и страшни киселини.Аз имам диагностициран гастрит,но никога не съм имала такива киселини.Не смея да пия никакви лекарства.За това утре като си получа резултатите от контролните кръвни изследвания и се обадя на проф.Антонов,ще го попитам какво мога да пия.
2
Завършено лечение / Re: Добри новини при мен!!!
« Последна публикация от Lidiq - Септември 20, 2024, 11:32:49 »
Колко месеца се лекувахте с Епклуса?
3

Националната здравноосигурителна каса стартира SMS и Viber известяване на пациентите за статуса на техните протоколи, с които се предписват лекарствени продукти, заплащани от НЗОК/РЗОК. Това включва и медикаментите за лечение на хепатит В и С.

Припомняме, че срокът за разглеждане на документите е 60 дни и ако пациентът не бъде уведомен в този период, е в негов интерес да се обърне към РЗОК за повече информация.

Източник: https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/611
4
На лечение съм / Re: Пропусната доза Епклуза
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Септември 11, 2024, 15:52:23 »
Зависи как са ти го изписали-при някои пациенти е за 3, при пациентите с цироза е за 6м.
5
На лечение съм / Re: Пропусната доза Епклуза
« Последна публикация от Lidiq - Септември 11, 2024, 15:32:13 »
Здравейте! Аз сега започвам лечение с Епклуса.Бихте ли ми казали колко време продължава лечението три или шест месеца?
6
Моята история / Re: Хепатит В
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 26, 2024, 09:03:18 »
Парите, които си дала и ще продъжалваш да даваш за изследвания, които се поемат от Касата, са немалко. Ако можеш да отделиш 2 дни до София и обратно, постъпи в Токуда (там приемът е 195 лв), но ще ти направт всичко плюс Фиброскан и ще имаш яснота веднага. Случващото се в Св. Марина даже не знам как да го коментирам...
7
Моята история / Re: Хепатит В
« Последна публикация от mimiflo - Август 24, 2024, 17:56:52 »
Нямах време тия дни да пиша,но искам да благодаря на Силвана за бързите отговори ,които ми даваше.Все още не съм се насочила към никой лекар конкретно .и доколкото изчетох нещата тук ,най-добрите специалисти са във София.На тоз етап нямам възможност да отида до там и може би ще пробвам във Варна Св.Марина,въпреки,че никакви отзиви за там.Нормално е да съм объркана,всеки ден премислям нещата и още повече се оплитат.Всяка седмица ми пускат ново изследване,ново чакане на резултат,наново се редя пред кабинета и така се въртя в кръг.Питам се,защо не се пуска всичко наведъж ,а е това бавене и чакане.Дори ПСР си го платих,за да стане по- бързо.Взех да си мисля да си пусна в лабораторията и др.изследвания като anti HbeAg,anti Hbc IgG,Hbc IgM,anti HbeAg ,но незнам в моя случай дали са нужни.
8
Вирусният товар се мени постоянно и не може да бъде маркер за категорично започване на лечение. Ако е 65 000, но дълго време пациентът е с лека фиброза и нормални ензими е логично да бъде проследяван, вместо слаган директно на лечение до края на живота му, което вероятно така или иначе може да се наложи на по-късен етап. Лечението не е панацея и носи след себе си определени затруднения. При хепатит В няма правила и никога 2 + 2 не е равно на 4. Гледа се цялата медицинска история на пациента.
9
Моята история / Re: Хроничен Хепатит Б при случайно изследване
« Последна публикация от ka85 - Август 22, 2024, 22:21:31 »
Здравей Силвана. Благодаря за отговора и линка към видеото!
Изгледах го цялото, и винаги научавам по нещо ново, както и в този случай. Да, и според доктор Райков, при пациенти с нисък вирусен товар, нормални ензими и лека загуба на еластичност се препоръчва проследяване и при реактивиране на вируса евентуално терапия. Дори мисля, че в края на видеото чух жена която каза, че съпругът й е с вирусен товар около 65 000 (не разбрах дали ставаше въпрос за копия) , с нормални ензими и без чернодробно увреждане, който също е на проследяване, без терапия, като доктор Райков й препоръча да се продължи с проследяването и се съгласи, че за момента също не е нужно лечение, което честно казано с този вирусен товар малко ме озадачи. Така че и аз честно казано вече незнам кое е правилно и кое не.
Следващия месец имам отново час за изследвания и ехограф, и може би отново ще повдигна въпроса за терапията...
10
Според новите световни препоръки все повече пациенти попадат в критериите за лечение, но все пак има изключения и фактори, които трябва да се вземат под внимание.
Препоръчвам да се гледа този уебинар, който направихме съвсем наскоро с д-р Райков, където коментираме точно подходът при хепатит В. Записът е над час, но е може да превъртате записа.

https://www.youtube.com/watch?v=RixKEmDL0T8&t=2s
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007