Автор Тема:  Лазерна корекция  (Прочетена 7715 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cinderella7

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит B
Лазерна корекция
« -: Ноември 05, 2008, 15:43:38 »

Какво мислите за лазерните корекции за късогледство, далекогледство и астигматизъм с ексимерен лазер?
/Процерура Lasic./
Противопоказно ли е ако имаш Хепатит В да си правиш такава? В смисъл - дали може да се задейства Хепатита от лазера?
А и се питам дали няма опасност да те заразят с нещо още по време на операцията и дали да кажа, че имам Хепатит В ако я правя?
Рисковано ли е?
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3232
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Лазерна корекция
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2008, 20:08:30 »
Здравей Пепеляшке,

Не съм сигурна, дали някой от форума си е коригирал зрението по този начин и надали ще успеем да ти дадем верен на 100% отговор, но ако се замислиш- лазера по какъв начин би могъл да задейства хепатита ти? Ако беше така, то сигурно по цял ден щяхме да го "включваме" и "изключваме" когато минем покрай микровълнова фурна например, покрай клетка на gsm оператор и тн и тн.
И да, има опасност да те заразят с нещо по време на операцията, както би могло да стане в още хиляди ситуации където твоята кръв е изложена на риск. По тази логика ти също би могла да заразиш персонала например, заради това ДА- от етична гледна точка трябва да ги уведомиш. А дали е рисковано- това само специалист офталмолог ще ти каже, ние тук сме "специалисти" хепатолози  :girl_wink:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2008, 21:05:51 »
Задължително е да ги уведомиш за хепатита, според мен!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2008, 08:54:53 »

Здравей, cinderella!

Пиша ти и аз, защото имам две такива операции като тази, за която говориш. Едната беше в лазерния център в Ихтиман, който вече не съществува, а другата - в София в Очна Клиника "Вижън" (мненията за клиниката са противоречиви) по технологията, за която пишеш и ти. Виждам много добре след операциите, доволна съм, не нося очила и не мисля, че това е довело до промяна в състоянието ми по отношение на хепатита. Тези процедури са противопоказни за хора с пейсмейкъри и напреднали сърдечни заболявания, но с Хепатит няма проблем да те оперират. В очната клиника ми казаха, че ползват материали за еднократна употреба и няма опасност от предаване на зарази, всичко беше много уредено, устроено, лекарите си разбираха от работата... Може-би е интересно да кажа също, че тези операции в България са узаконени като козметични процедури - затова се нарича корекция, а не операция - и че същата процедура в чужбина е по-евтина.

Неактивен cinderella7

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2008, 14:21:19 »
кажи ми повече за операциите си, аз наистина се въздържам малко заради хепатита.
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2008, 14:27:00 »

Хепатита няма нищо общо.
Ще ти пиша на ЛС (за да не занимаваме всички с това), но другата седмица с повече информация за корекциите и очните проблеми.

:bye:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007