Автор Тема:  Пластмасови опаковки  (Прочетена 12818 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 124
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит B
Пластмасови опаковки
« -: Ноември 10, 2008, 11:29:24 »
Мислите ли, че пластмасовите кофички - за кисело мляко и Активия например - съдържат химикали, които могат да проникнат в продукта? Безвредни ли са те? Мислите ли, че всички пластмасови опаковки биват контролирани и отговарят на всички условия за съхранение?
Аз имам съмнение, че пластмасовите опаковки, в които се поставят храни отделят химикали и не съм сигурна, че производителите спазват правилата за безопасност.

/Извинявайте, ако пак поставям излишна тема, но ми се струва, че това има значение, особено за хората, които са решили да не ползват химикали, а искта да си купят Активия заради бифидните бактерии в нея. Искрено се интересувам и от по-голямата част от темите, които се дискутират. Надявам се, че няма да ми се разсърдите пак./
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: пластмасови опаковки
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2008, 11:39:31 »
Кели,

Никой няма да ти се сърди. Не сме деца. Но това е форум за болестта хепатит, а не форум за световната конспирация срещу здравето на хората.  :witch:
Не може постоянно да се дискутира всичко отнесено, което ти хрумне, без да има каквото и да било връзка с хепатита! И на всичкото отгоре пускаш теми за щяло и за нещяло... Сега пък опаковките от кисело мляко. Предлагам следващата ти тема да бъде за изкуствените материи или за трънчета в петата...   :chat: :angry1: :pardon:
Хайде, малко по-сериозно, мила ми Кели!!  :girl_wink:

Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2008, 13:05:18 »
Преди да се измислят тези опаковки,млякото се продаваще в стъклени!
Бъди сигурна,Кели,че преди да се пуснат на пазара,каквито и да са опаковки преминават изпитания и изследвания,и когато се докаже ,че са безопасни,се вкарват в употреба!
Препоръчвам ти ,ако можеш да гледаш National Geografic(извинявам се ако го пиша грешно,не съм учила англ.) там дават интересни предавания "Как се прави" и други такива!
Моите деца и мъжа ми ,много ги обичат,а аз не успявам да ги гледам винаги!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2008, 13:12:42 »

Бъди сигурна,Кели,че преди да се пуснат на пазара,каквито и да са опаковки преминават изпитания и изследвания,и когато се докаже ,че са безопасни,се вкарват в употреба!

Аз не съм убедена, че въпреки изпитанията не вредят. Храните с консерванти също имат разрешителни за употреба, щом като можем да ги купим от магазина, но е доказано, че консервантите вредят. Аз от храните с опаковки си купувам само една Активия, всичко друго е вредно, дори плодовете ги обработват с химикали понякога и трябва да се внимава откъде се купуват. Но тези дни чух по Предаването Хоризонт разискване на темата с опаковките и реших да пусна тази тема, за да чуя и вашето мнение. Мен това, че са минали изпитвания въобще не ме успокоява. Но трябва да се установи дали вредят опаковките или не.
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2008, 13:51:34 »
Keли, знаеш ли колко е била средната продължителност на живота  преди 200-300 години?  А знаеш ли колко е сега? Благодарение на химията, която ти толкова отричаш се радваме по-дълго на нашите баби и дядовци. Пак благодарение на нея водим по качествен живот. Недей да отричаш така тотално всичко. Благодарение на лекарствата в много страни е намаляла смъртността, а населението на земята за последните 20 години се е увеличило двойно.  Ако всичко се лекуваше с глад то населението на Африка би трябвало да е най-здравото.Мисля, че най-важно е да се намери баланс във всичко.

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2008, 14:23:53 »
 :fight:
от определена гледна точка животът ни е по-качествен, но от друга - не е. Трябва да се гледат много показатели, какво ще кажеш, анита, за това: http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5872
 :carate:
А за гладолечението в Африка - това не може да се сравнява, защото едно е да гладуваш съзнателно и с лечебна цел, друго е да гладуваш от недоимък и психологически страх? Тук не става дума за гладуване до смърт, а регулярно, с правилно захранване. Но ти, анита, явно не си наясно с принципите на гладолечението, щом задаваш този въпрос.

Неактивен danihaleva

• Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2008, 14:36:24 »
Kelly,ти явно страдаш от липса на внимание,но не е тук мястото да го търсиш.Кое е вредно и кое не-намери подходящия форум,май си сбъркала адреса.Сигурно има и форум на гладуващите доброволно или иди в някоя екоорганизация и сигурно ще се почувстваш полезна.Не виждам нищо общо между хепатитите и пластмасовите опаковки от кисело мляко.За твое сведение всички кофички се произвеждат на едно и също място само етикета е различен според марката,така че и ти се храниш с "отровна" Активия.И друго искам да ти кажа това мляко,което купуваш няма нищо общо с истинското мляко,което дават кравите в домашна обстановка,пак си се объркала.Няма смисъл да се дискутира с теб.Спирам до тук с коментари по теми които пускаш,онова което искам да науча със сигурност няма да го науча от теб. :cowboy: :cowboy: :carate: :cowboy: :carate: :cowboy: :carate:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2008, 14:47:12 »
Кели, не се хващаи за всяка дума, а се опитай да вникнеш в смисъла
Цитат
Мисля, че най-важно е да се намери баланс във всичко.
Що се отнася до гладолечението и познанието ми за него не си ти човека, който може да дава оценки. Едва ли си чела толкова много, колкото аз за него. Срещала съм се и с д-р Емилова. Познавам се с нея още от времето, когато беше прохождаща в областта на гладолечението. Може би незнаеш, че специалнотта и е кардиология. Та от нея знам, че вирус с гладолечение не се лекува. Може да се стимулира само имунната система. Моето лично мнение напълно съвпада с нейното.

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2008, 15:50:24 »
Кели, не се хващаи за всяка дума, а се опитай да вникнеш в смисъла
Цитат
Мисля, че най-важно е да се намери баланс във всичко.
Що се отнася до гладолечението и познанието ми за него не си ти човека, който може да дава оценки. Едва ли си чела толкова много, колкото аз за него. Срещала съм се и с д-р Емилова. Познавам се с нея още от времето, когато беше прохождаща в областта на гладолечението. Може би незнаеш, че специалнотта и е кардиология. Та от нея знам, че вирус с гладолечение не се лекува. Може да се стимулира само имунната система. Моето лично мнение напълно съвпада с нейното.

А, да си дойдем на думата.
Хепатит В е рак - рак на черния дроб, нищо че е от вирусен произход. Ти какво си чела за гладуването?
Какво ти е казала д-р Емилова?
Цитат
Хроничният хепатит, независимо от причините се повлиява много добре от плодолечението, което се явява една дълга почивка за черния дроб, през която органът поема единствено необходимите за възстановяването си вещества от плодовете, меда, билките и пробиотичните храни. При хепатит Б вирусна инфекция може да се постигне трайно нормализиране на чернодробните ферменти АЛАТ и АСАТ, което доказва стихване на възпалителния процес. Нещо повече, имуностимулиращият ефект на програмата може да доведе дори до вирусоочистване и негативиране на HBsAg (австралийски антиген) пробата, което на практика представлява пълно излекуване. И в двата случая плодолечението си струва да бъде проведено, тъй като за разлика от интерферона не носи рискове и странични ефекти.
Това, което цитирах е от нейния ФОРУМ!
Тя е на същото мнение. Може да се изчисти австралийски антиген! И да се стимулира именната система да се бори с вируса така, че да изчисти австралийския антиген!
Какво повече искаш от това?

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2008, 16:08:07 »
Кели,моля те мисли преди да кажеш нещо!Умолявам те,и ако не спреш да говориш неверни неща,просто трябва да ти сложат бан!Страшно е да говориш ,че хепатит В е рак на черния дроб!
Ти изобщо наред ли си с централния мозък??????????????????????????????????

Представи си ,че това го четат  ,незапознати с болестта-ти произнасяш вече смъртни присъди!Нали не се чувстваш като Господ?

Ужасно съм възмутена,Теди

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2008, 16:10:13 »
Kели, провеждала съм плодолечение при д-р Емилова и стрикно съм спазвала диетата. Ефекта беше нулев. Проведох  го тогава когато черния ми дроб беше увеличен с 2 см. Представа си нямаш как боли. Място не можеш да си намериш от болка а да не говорим , че не можеш и да спиш. След лечението чернодробните ми стойности не само, че не бяха се подобрили, а дори бяха станали по-зле. Дори и на килограмите ми неповлия плодолечението. След неуспешното лечение с гладолечение д-р Емилова първа се усъмни, че причината за състоянието на черния ми дроб наи-вероятно е вирусен хепатит. Това не съм го споделяла за да не разочаровам тия, които са големи привърженици на алтернативната медицина. От тези, които обаче се лекуват по този метод във форума до този момент няма излекуван.

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #11 -: Ноември 10, 2008, 17:33:35 »
Писах на email-а на Центъра на д-р Емилова и ето какво ми отговориха:

Цитат
Здравейте,
Може да се постигне ерадикация на инфекцията и негативиране на австралийския
антиген, но това е резултат от имунната дейност на организма и гаранция за
него няма. Обикновено е достатъчно да липсват лабораторни данни за хроничен
хепатит, което е равносилно на трайна ремисия (затишие).
From: "K. Milev M.D." <info@emilova.org>
Поздрави!

-   -   -

Ще споделя накратко и собствения си опит и впечатление за гладуването.
  Гладувала съм много пъти досега и при мен не е имало забележителна промяна в стойностите на чернодробните ензими преди, по време на и след "терапията" с гладуване (плодолечение), а за изчистване на HBsAg изобщо не мога да говоря - някой да се излекува напълно по този начин ми звучи като "Извънземното Ити" или "игла в купа сено" или... за мен не е сигурно дали е резултат от "терапията" (д-р Георгиева е преминала и през острата фаза на хепатита - струва ми се, че това е добре да се отбележи относно нейния случай конкретно!).
  За мен плодолечението е ефикасен метод за освобождаване от излишни килограми (не съм го прилагала скоро). При всички случаи не трябва да се прави през зимата (когато защитните сили на организма са намалели), не е добре да е продължително и драстично и ако все пак се прави - да се доставят на организма всички необходими витамини, аминокиселини и микроелементи, без да се разчита само на плодовете и билките.
  По време на гладуване апетитът изчезва, но след това се завръща двойно повече...
  Това е съвсем накратко...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3232
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #12 -: Ноември 11, 2008, 06:24:19 »
Кели,

нямах нерви честно казано да проследя целият спор, защото е тотално безсмислен. Ели го е казала най-добре- тук сме форум за хепатит, а не за световната конспирация. Обещавам ти, че ако продължаваш да пускаш подобни теми със скоростта на светлината, то аз ще започна да ги трия със същата скорост  и хич не ме интересува дали на това му се казва цензура.

Поздрави,
модератор "Форум- Хепатит"

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Ноември 11, 2008, 18:50:16 »
ПРОУчих как са проблемите с пластмасовите опаковки и се оказа, че им слагат примеси и никой не контролира процеса. Вярно е било, че имат вредни химикали. Така че тедибон не е права, че минават изпитания и изследвания. Няма начин да ги уловят, процеса не се контролира и съм бясна, че трябва да ядем такива буклуци. Химикалите са толкова вредни за черния дроб!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007