Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 37895 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте и от мен!
« -: Април 21, 2010, 23:38:21 »
Здравейте и от мен.
Всичко добро ти желая Ивке и най-ве4е бързо стартиране на оздравителната програма.
Доста почетох във форума, но не открих инфо за моя проблем. моля модераторите да ме извинят , но имам спешна нужда от помощ, а виждам че сте доста навътре в нещата на хепатити-те .
Ето го и моя проблем  - Брат ми е на 32 години и от 10 години е с трансплантиран бъбрек. от приблизителнои 5 години му откриха че е носител на вируса на хепатит С. През последните два месеца мусе вдигнаха стойностите на креатинина , а в последствие се установи че и на чернодробните АСАт-300 АЛАТ-350 В момента се намира в диспоансера за транплатирани и му правят някакви допълнителни изследвания.Предполагам че за PCR като анализирах цената която е заплатил за изследването 200 лв. и информацията която ще му даде да ли се е активирал вируса.

Много съм притеснен   :sick: и моля ако някой може да ме посъветва какви други изследвания трябва да се направят за да се види реалното му положение  да ме посъветва, защото сегашните му лекари искат да го изписват, едва ли не като здрав. Притеснява ме факта че стандартното лечение / с интерферон/ при него  не може да се приложи . Благодаря предварително на всички  :

Неактивен galq

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #1 -: Април 22, 2010, 07:16:38 »
Здравей,Цецо!
Добре дошъл във форума!Първото нещо ,което брат ти трябва да направи, е да се обарне към лекар специалист.Ето тук може да си изберете,ако вече не сте го направили.http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0 Лекарят ще му обясни какви точно изследвания трябва да си направи.Желая ви успех!
Галя

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 22, 2010, 08:23:31 »
Благодаря , Гале
Може би наистина ще бъде по-разумния подход да направим избор на лекар и да се консултираме.
Но на първо време ако някой може да ми каже тези стойности на АСАТ-а и АЛАТ-а до каква степен са опасни/определено ни бе казано че са завишени/ , но до колко така и никой не ти казва ?
Аз съм притеснен , защото тези сойности допринасят до поддържането на креатенина в стойности около 320 единици.
В момента му е приложена терапия с урбазон и в момента е назначен трансметил , но се чудя дали това е достатъчно / имам в предвид трансметил-а/?

Дали по високите стойности на чернодробните не се дължат на лекарствата, които приема за подтискане на имунната с-ма /мисля че беше имунорал /.
Той е много подтиснат и не желае да коментира своите резултати, а м/у другото много неща преживя с трансплантацията и добре разбира какви ще са последствията ако не паднат чернодробните му резултати.

Още веднъж искам да отбележа професионализма с който дискутирате проблемите на всички, мога да кажа искрено , че съм очарован  :bravo2: поздравления за модераторите  :clap:

И все пак, ако някой ме ориентира тези стойности / по горе които цитирах/ до колко може да се смятат за завишени и вредата, която могат да нанесат на  нормалната функция на бъбрека и на самия черен дроб ?

Благодаря предварително за отговорите, а аз продължавам да чета различните теми във форума . :book_read:
Цецо

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Април 22, 2010, 08:55:01 »
Здравей, Цецо!
Рискът от по-бърза прогресия на увреждането на черния дроб при бъбречно болни е по-висок, поради потиснатата имунна система. Много високия АЛАТ, който има брат ти е ясен индикатор за протичащо чернодробно увреждане и той наистина е доста висок, за сравнение, дори и при хората, които се водят с високи чернодробни ензими, той е около 100-150.
Назначеният Трансметил, който е хепатопротектор, цели да подпомогне работата на черния дроб и да свали чернодробните ензими. Не знам от колко време той е на Трансметол, но ако е отскоро, изчакайте да мине известно време и да видите дали той ще подейства и ще помогне в това отношение.
Моят съвет е, независимо от това, което ще покаже ПСР изследването и дали ще паднат чернодробните ензими, да направите чернодробна биопсия, защото е много важно да разберете как се движи увреждането на черния дроб. От резултатите от биопсията ще зависят следващите ви стъпки.
Преди една година обсъждахме един друг случай на човек с бъбречна трансплантация и хепатит C, ако искаш можеш да прочетеш темата: Хепатит C при бъбречно трансплантиран.

Не знам дали брат ти е бил на хемодиализа преди трансплантацията, но проблема със заразените с хепатит B и/или C хемодиализирани, е много голям. Повечето хемодиализирани рано или късно се заразяват с някой от тези два хепатита, и след като им се направи бъбречна трансплантация, те вече много трудно могат да се лекуват заради имуносупресорите. Доколкото знам, в момента няма никаква стратегия в тази посока, като например да се проведе антивирусно лечение преди трансплантацията, за да може първо да се изчисти вируса. Този проблем тепърва трябва да се дискутира и да се направи нещо реално в тази посока.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 22, 2010, 15:05:24 »
Здр. Радо,
Много ти благодаря за откровеността. Лошите новини се повтарят , но ще се борим и стях като трябва  :fight:.
 Някъде четох за провеждане на качествен анализ на хепатит С - т.е. как се реплекира , но метода на изследване беше  разделен с три вида чувствителност. Висока, средна и ниска /в зависимост на констатираното ПСР - не искам да цитирам цифрите като граници, защото първоначално не обърнах внимание на числата , а търсех логиката в различните изследвания/.
Та сега не мога се сетя къде го видях. Ако не те затруднявам много дай някой жокер, моля те. за което благодаря предварително !

А специалист за диагностициране /гастроентеролог/ започвам да търся.

Ако някой има допълнително инфо за подобен проблем / 2 в 1/ нека ми пише и на електронна поща:галина. цонева@абв.бг /не можах да го изпиша на латиница като цонева е със "с" /.

Поздрави
Цецо

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Април 22, 2010, 15:33:41 »
Здравей, Цецо!
Това са различните типове методики за измерване, можеш да ги погледнеш в тази статия: Тестове за вирусно натоварване при хепатит C.
Специалистите по хронични вирусни хепатити в България са около 20. Ето от тази страница можеш да извадиш по-голямата част от тях: Центровете за лечение. Не ходете при гастроентеролози, които не се занимават и не лекуват хора с такива хепатити, защото те по-скоро ще ви объркат, отколкото да ви помогнат. Харесайте си някой от този списък и си запишете час при него.

Поздрави,
Радо

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 23, 2010, 07:54:50 »
Здравейте,
Ето пак съм тук и най-вече да ти благиодаря за ценната информация РАДО, благодаря и за съветите. Започвам проучване и да работя по подобряване мотивацията на брат ми.

Късмет желая на всички
Цецо

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 29, 2010, 21:13:23 »
Здравейте отново на всички,

След преглед  при доц. Антонове ни бе казано да се заяпишем при сестра Бонева /Габриела/, но от  4 дни имам страшен бюрократичен проблем със записването за приемане в "Св. Иван Рилски" На тел: 02/95-22-831 / дадем ми от сестрата на доц. Антонов / първите два  дни звъня през 1.5h, но уви няма кой да го вдигне /камо ли да те запише или да ти обясни какво е необходимо да направиш/ . Днес за пореден път след телефонен тормоз от страна на майка ми след като е отчетен пореднияпредобяд , тя се свързва със сестрата на доц. Антонов и след като тя дава  някакви уклончиви  отговори защо не могат хората да се свържат с "господ БОГ" на указания телефон явно се обажда и /след поредния опит от наша страна/ успява да принуди някой да го вдигне през следващите 10 минути. На въпроса / разговора се провежда в 14h/ може ли да бъде записано прегледаното от доц. Антонов лице т. е. брат ми, се дава уклончивия отговор че няма места. Нима това е обяснение което дава право на сестрата или там каквато и да е която вдига телефона да решава кого ще запище и кого не ? Кой и е разрешил се питам да преценява след като разпорежданията на лекарите /водещи терапиите/ не се изпълняват, нима те са по-грамонтни и могат да преценяват решенията на лекуващия персонал от по-високото ниво и да преценяват кое от първостепенно значение и кое не ! /

Не знам дали е нормално това отношение и моля ако някой от форума се срещал  сподобни проблеми /предполагам че има много такива- само стига да са активни/ да подаде някой жокер, защото то бива свободия ама то това си е  чиста проба дискриминация.
КАжете ми нормално ли е това сестрински персонал да преценява.

Продължението на разговар-а завършва с предложение да се обадим отново на другия ден  между 12 и 13 h - нима там в този час не обядват  :fool3: съмнявам се , но дори и така да е пак ще ги тормозя, па ако трябва и ТV ще закарам, иймам познати, но не смятам че е редно "някой да си разиграва кйоня за сметка на друг" /само да уточня че сме от Варна / и не мога да бия през ден/два път до София за да ми запишат 3-те имена. Мислех че в тези заведения работят отговорни хора с висок морал, а то какво излезе  :fool3:

Благодаря на всичкиза съветите предварително ! Имам и личен email: tzonev@agropolychim.bg или gsm / 088-77-87-555/ разговор-а ще бъде за моя сметка.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 21:29:06 от Цецо »

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #8 -: Април 29, 2010, 21:20:11 »
Според мен е станало недоразумение.
Принципно на този телефон е добре да се звъни около 13 часа - просто това е кабинетът, в който доцентът преглежда следобед, а предиобедите е из отделението в движение, а пък сестрата му е в лабораторията.
Освен това, хубаво е да се запазва час в началото на месеца. Тогава доцентът си знае графика за предстоящия месец и планира записванията. Тъй като днес е 29.04, едва ли има часове за утре (щото хората са се записали още в първите дни на април), а пък също едва ли е наясно какво ще прави през май.
Така че съветът ми е да звъните в понеделник или във вторник пак.

Дано това да е достатъчен жокер и успех.

Дани
Hang in there.

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 29, 2010, 21:32:47 »
Здравей ДАНИ,
Само да поясня - става дума за записване за прием за ле4ение , не за преглед .смятам че записването залечение се прави по всяко време, а не първите 3-5 дни на всеки месец. Каква е логиката ?????

Цецо / ивсе пак благодаря че се обади / :congrats:

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #10 -: Април 29, 2010, 22:08:44 »
Може би наистина става въпрос за недоразумение. По отношение за приема някои чакат със седмици . Там почти винаги няма свободни места.

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #11 -: Април 29, 2010, 22:12:01 »
Да, явно не съм внимавала. Аз помислих, че за доцента се отнася.
Ами планирането на прием в Рилски наистина е сложно нещо. Напливът е огромен, на нас обикновено ни записват прием за след около месец, ама им ходим и на крак най-често (имам предвид съпруга ми - той си е редовно присъствие там, за година и половина е влизал 12 пъти)
Пробвайте пак, и кажете да го запишат за когато има места.

Дани
Hang in there.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Април 30, 2010, 09:07:32 »
Искам да помоля и други хора във форума, които имат опит със записването на дата за хоспитализация в "Иван Рилски" да споделят опита си, за да помогнем на Цецо да успее да запише час за прием в болница на брат си!!!

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #13 -: Април 30, 2010, 09:47:41 »
Цецо,телефона на приемния кабинет е 02 952 28 31.Звънях преди няколко дни да си уговоря ден за първа инжекция,отне ми малко време докато се свържа,но в крайна сметка всичко е ок,а пък и доста учтива беше сестрата,успех и пиши като се свържеш,приятен ден :flowers:

Неактивен sisa

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 48
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #14 -: Април 30, 2010, 11:11:37 »
Привет и от мен. Обикновено няма места за утре или в др. ден. По добре попитай кога е първата възможна дата за прием.
Мисля, че ще ти се наложи да изчакаш около 1-2 месеца.

Успех

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007