Автор Тема:  и аз съм с хепатит С  (Прочетена 5794 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 38
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
и аз съм с хепатит С
« -: Март 15, 2013, 11:38:35 »
Пиша във форума за първи път. Преди месец постъпих в болница заради гадене и обща отпадналост и ето ти новина - носителство на хепатит С. Предполагаемо заразяване при кръвопреливане преди повече от 25 години. Постъпих в Иван Рилски за изследвания. Резултатите за вирусен товар и генотип още не са излезли, но междувременно получих ПСР количествен, който си бях пуснала преди това в Българо-германската лаборатория в Пловдив - 973 000 IU/ml . ASAT и ALAT в нормални граници,  GGT - 2 пъти над горна граница. Всъщност това е единственият показател с отклонение от нормалните стойности, всички други са наред. Заключение от ехографията:  данни за лек дифузен паренхимен процес на черен дроб при хипердинамичен портален кръвоток. Имам ли основание да се тревожа при това положение?

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: и аз съм с хепатит С
« Отговор #1 -: Март 15, 2013, 13:26:51 »
Мери, лично на мен заключението от ехографията не ми говори нищо, дано някой друг участник във форума да даде тълкуване. Вирусният ти товар никак не е нисък, а това, че стойностите на ензимите са в норма, не е гаранция за спокойствие. В Иван Рилски не ти ли дадоха по-подробни обяснения и по какъв начин ще се установи степента на увреждане на черния дроб и вирусната активност? С други думи - подлежиш ли на биопсия, тъй като терминът хипердинамичен портален кръвоток въобще не ми хареса.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #2 -: Март 15, 2013, 13:52:25 »
Здравей Мери, явно хепатита вече е на лице. Вирусният товар не е супер висок, но това нищо не значи. Важни са резултати от биопсия и генотип/за да се установи срока на лечение/
Това, че ГГТ ти е високо говори за стеатоза/омазнен черен дроб/
Но пък от твоята  ехография не се установява подобно нещо, макар че там би следвало да се види.
Ехографията - /лек дифузен праренхимен процес/ показва започнало увреждане. Имай предвид, че ехографа не може да отчете реално състоянието на черния дроб.
Тромбоцити, протромбиновото време, време на кървене и време на съсирване правени ли са? Колко са ти?

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 15, 2013, 14:58:23 »
Здравейте момичета,
Благодаря ви за отговорите. Нямам идея какво ще ми предложат като следващи стъпки. Предстои ми среща с доктора следващата седмица. А по отношение на тромбоцити, протромбиново време, време на кървене и съсирване - да, правени са и всичко си е в норма. Само GGT-то е завишено.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #4 -: Март 15, 2013, 15:32:36 »
Да Мери, изчакай срещата с доктора. Той ще реши как да се процедира. Сигурно е, че ти предстои лечение, но няма страшно. Всички сме минали/минаваме по тази пътечка. Успех! :bravo2:

Неактивен meri64

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 21, 2013, 19:43:06 »
Здравейте отново,
насрочиха ми биопсия за началото на май. Дотогава трябва да се справя с някакво възпаление на бъбреците, да си изгоня хеликобактера от стомаха и да се ваксинирам за хепатит А и Б. Това е предварителната подготовка за основния ремонт, който ми предстои. Ще трябва да се справя. Както казват, няма начин да няма начин!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 22, 2013, 10:24:37 »
До май време - бол, така че ще излекуваш всичко напълно. Успех с биопсията и всичко най-най-най....  :flowers:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007