Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 37895 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #15 -: Април 30, 2010, 11:12:20 »
Аз се записах два месеца предварително за прием в болницата и чакам какво да се прави.

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #16 -: Април 30, 2010, 14:11:39 »
Здравейте на всички,

Много благодаря за окуражаващите наставления. Май ще трябва да се похваля: с дебелашко досаждане майка ми днес в 12.50h се е добрала до завентната дата - 16.06.2010  -  :dance:  просто не вярвам на ушите си след като от 12h до 12.50h съм сигурен че телефона беше блокиран от мен и майка /смятам че кабела може и да е прегрял/. Не знам как е била обслужена , но резултата е налице - но като се замисля колко други пациенти са се нуждаели да се свържат /а просто няма как ?/, защото линията е една и дава постоянно заето. Не смятам че това е нормално и всички нуждаещи се трябва да бъдат подлагани на този допълнителен стрес - то им стига участта която им е отредена от съдбата. Горко на тези които са не са от София и единствената им алтернатива е да висят пред приемния кабинет за да му обърнат внимание.

Стига толкова черни излияния . Сега се въоръжаваме с търпение да чакаме и  остава да ни дойде датата, да бъде приет брат ми и да му  бъдат направени всичките му основни изследвания.

Благодаря за всички коментари и за това че се включиха в моя блок .
Наистина е трудно отдалеч да управляваш съдбата си / в момнет когато зависи от други хора и обстоятелства/.

Поздрави
Цецо

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Май 15, 2010, 11:52:46 »
Здарвейте приятели,
Може някой да сметне че е силно казано , но аз така Ви чувствам / нали са ни общи проблемите/.
Брат ми в момента е в ТОКУДА и под опеката на д-р Балабанска. след контролен преглед го приеха по спешност. В момента е назначена терапия с трансметил и карзил,и други лекарства кръвното и бъбрека му. Ще му правят всики изследвания за да определят гетипа и ПСР-количествен , за понеделник и биопсия. Мисля че е голям късметлия да го приемат веднага, защото алтернативата беше изчакване на тромавата процедура за Иван Рилски за дата 17.06.2010 - далече в бъдещето. АЛАТ-а му е паднал малко до 400 , но има някаква друга инфекция, която го кара да поддържа темпертура 38-38.5 , въпреки приетия антибиотик /пие го от 4 дни, но  нещо не се повлиява твърде добре - може би  трябва да се мисли за смяна, но това се надявам в понеделник д-р  Балабанска да го каже/. Ще продължаваме да се :fight: с тоя гаден вирус.

А на среща в София през другата седмица, и аз може да се появя. Надявам се да изписват брат ми и ще дойда да го взема, някак ще го съчетая. Поздравявам Ви  :clap: за ентусиазма. Точно така трябва да се подкрепяте и подпомагате, защото определено здравната с-ма в нашата държава работи , но не навсякъде /да не кажа никъде - все пак има и изключения - например болница ТОКУДА. Страшно съм очарован от професионализмаи отговорността с които работят там всички специалисти , визирам всички  доктори и  сестри /.

Приятен ден на всички и ако решите нещо за срещата , драснете ми два реда на email:tzonev@agropolychim.bg - надявам се да ме изненадате приятно с покана за среща.
Поздрави на всички
Цецо
« Последна редакция: Май 15, 2010, 12:11:55 от Цецо »

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #18 -: Май 15, 2010, 12:45:17 »
Цитат
Приятен ден на всички и ако решите нещо за срещата , драснете ми два реда на email:tzonev@agropolychim.bg - надявам се да ме изненадате приятно с покана за среща.
Поздрави на всички
Цецо

Цецо, персонали покани не правим. Всички са добре дошли на срещите,затова ги обявяваме във форума. Дори и предварително да не си заявил присъствието си ако излезе възможност заповядай.

Радвам се, че нещата с брат ти са се развили добре. Д-р Балабанска е невероятен човек и специалист. Аз се лекувам при нея. По отношение на оранизацията в Токуда е перфектна. Незнам как е в другите отделения, но в гастроентерологията всичко е на ниво.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Юли 01, 2010, 12:31:03 »
Здравейте,
Не се бях включвал много отдавана, но бях ангажиран с проблемите по диагностиката и упорството да получим положително решение за лечение на ХЕПА-Ц.
След като излязоха всички резултати от изследванията и биопсията
 - увреждане - фиброза -3
- генотип - 1-ви
 - PSR -74 450 000 Ul/ml

Да се похвалим.  С Д-р Балабанска приехме да кандидатстваме за лечение с PEGASYS + COPEGUS.  Вчера подадохме протокола в РЗОК-Варна и сигурно ще трябва да чакаме месец или два ?
Притеснява ме обстоятелството, че брат ми не е ваксиниран за хепатит В. Може ли да се ваксинира по време на лечението/ най вероятно по това време ще бъде на диализа - който не е навлязъл в проблема ми е че в момента брат ми е с трансплатиран бъбрек,който не се знае докога ще издаяни/.
Конкретния въпрос ми е - самата диализа дали няма да изчисти поставената ваксина или по някакъв начин да намали нейната активност/.

Благодаря предварително на тези които ще коментират компетентно ! "Работата е много сериозна и не е за разтягане на локуми"

Поздрави
Цецо
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 13:34:38 от Цецо »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #20 -: Юли 01, 2010, 12:50:10 »
Здравей Цецо,

по отношение на ваксината, единственият човек който може да ти даде компетентнен отговор е д-р Балабанска; не мисля че някой от нас може да се нагърби с категоричен отговор какво би станало с ваксината след диализата.
За чакането- съмнява ме да бъде месец или два, не искам да обезкуражавам някого, но опита показва че времето за чакане е между 3м. и 5-6, така че имайте го впредвид.
Фиброзата е напреднала, а виремията е една от най-високите които аз съм виждала при "С', така че лечението е повече от наложително, надявам се бързо да го започне. Каква е активността (А)?

Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #21 -: Юли 01, 2010, 13:41:49 »
Силве,
За съжаление нищо не ни е казано за активността му - А?. Защо толкова много ги бавят  назначенията на леченията като знаят колко е важно  да стартира лечението на пациента - все с "дявола"  или "пъкъла" ли трябва да ги плаши човек тия доктори , че да вземат да си вършат експедитивно и качествно работата?
 Те явно не знаят поговорката  "Навреме помощ - двойна помощ". Ама нали не им е на главата  :fool3:
Нямам думи за здравната система в нашата страна / имам чувството че цял живот ще сме "последната дупка на кавала"/, просто .............................................. ми  иде да взема един калашник и да нареждам наред всеки, който не си гледа работата, а само "по пътека".

Цецо
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 13:57:11 от Цецо »

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2010, 21:15:56 »
Здравейте приятели,
Много отдавана не съм се "обаждал", но единствената положителна новина, която мога да споделя е нашия старт на процедурата за лечение - подаване на документите на брат ми за лечение с PEGASYS на 28.06.2010 г. с друго засега не мога да се похваля. изминаха дълги 3 мес. и близо две седмици, но от нейно "Величие - КАСАТА" - нищо ????
С нетърпение очакваме добрата новина - от КАСАТА, но засега уви .
Брат ми е много изнервен и като че ли и аз започвам да губя търпение /верно че бях чел че процедурата за одобрение отнема поне 3 месеца/, но все пак някой ако може да ми даде информация къде мога да проверя за резултата от КАСАТА ще му бъда много благодарен.

Цецо

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #23 -: Октомври 11, 2010, 21:27:24 »
Дано по-скоро се обадят и стискам палци за успешно лечение на брат ти.
Аз чаках 2 месеца и половина. Започнах, когато вие сте подали документите. Сега нещо май се помотват повечко, като гледам какво закъснение става с вторите протоколи :(

Не се изнервяйте - нервите ще ви трябват! Успех от сърце!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Публикации: 299
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 11, 2010, 22:01:16 »
Обади се в РЗОК, те би трябвало да ти дадат някаква информация. Поне как се движат нещата и каква е причината за забавянето. Желая ви успех. Рени

Неактивен Цецо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2010, 08:19:51 »
Благодаря за съвета, Рени !
Днес ще се поразходя да ги навестя от РЗОК, но като видя отнесените им физиономии с неадекватния коментар , че ще проверят , защото всичко зависи там "отгоре - демек София КАСАТА " и те за нищо не са виновни се влудявам.
Предполагам че има някакъв стандартен заложен срок в който от КАСАТА са длъжни да дадат решение по кандидатурата ? ? :fool3: . При теб колко време ти отне чакането - за да се ориетирам ?

Докога в тая наша БГ ще трябва да се молим , да чакаме , да се надяваме, вместо всеки щом си получава заплатата от нашите данъци , да си размърда задника , да следи за поетите задачи - кандидатствания за лечения и т.н.  На лице е пълна незаинтересованост от работещите в системата на РЗОК/Варна/
Докога ще трябва да бъдат ръчкани и  бутани  за да работят по проблемите за които са се цанили като са си подали документите в РЗОК ?

Цецо

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Публикации: 299
    • Профил
« Отговор #26 -: Октомври 12, 2010, 08:36:10 »
Здравей Цецо. Аз чаках три месеца, но тогава - в началото на годината имаха някаква промяна в ръководството и нямало, представи си кой да подпише протоколите от страна на НЗОК. Аз лично след като мина втория месец, това беше срока, който казаха, започнах да звъня почти всеки ден в РЗОК. Щом са минали три месеца сигурно всеки момент ще ви се обадят. Поздрави. Рени

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2010, 12:32:36 »
Цецо,здравей!
Виждам че сте поели пътя на дългото чакане.Не се отчайвайте при мен  на 3тия месец ми върнаха протоколите заради глупави тъпи причини. 1. че съм имала в миналото онкологично заболяване в което съм в ремисия, 2. че Асат и Алата ми били в норма,3. че съм нямала оценка по Метавир. Така че след първите 3 месеца и нещо, минаха поне още 2. Така че не се изнервяйте,макар че и аз бях тогава на ръба. Надявам се скоро да започнете, но поскоро мислете за подсилване на имунната система сега, за косата,за  зъбите,за очите.Че като гледам май не съм само аз която пренебрегнах тези неща. Започнете ли лечението тогава почва същинската бораба. Това с чакането на одобрение на протоколите е само 'брънка' в цялата система. Така или иначе ще го имате заветното им "Да" на Доц.Антонов и проф. Чернев поне мойте протоколи са подписани от тях. Мисля че забавянето на отпускане на леченеито е умишлено. Те имат няква бройка за всеки месец,и ако дойдат повече остават за понататък.Отчайващо,но се научихме май всички тук на търпение. Желая много късмет на брат ти дано има силите и духа да се бори.  :good:

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #28 -: Октомври 13, 2010, 13:02:13 »
Надявам се скоро да започнете, но поскоро мислете за подсилване на имунната система сега
Само да уточня, че брата на Цецо е с трансплантиран бъбрек и е на имунопотискаща терапия, и е малко по-специфичен случай. Но при д-р Балабанска са в добри ръце, така че нещата ще бъдат контролирани изкъсо.
А за чакането и аз не знам какво да кажа. В последните два месеца Здравната каса имаше сериозни забавяния при продължаването на протоколите, поради бюрократични спънки. Сега е възможно отново да има подобни забавяния, поради всички промени и проблеми около здравната реформа.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #29 -: Октомври 13, 2010, 13:06:07 »
Да простете,това не го бях съобразила.

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007