Здравейте приятели,
Отдавана не съм се включвал, не съм
, защото засега няма с какво положително да се похваля .
На 01.11.2010 получихме отказа на НЗОК за отпускането на интерферона Официалния аргумент на НЗОК е решението на комисията за липса на диализно лечение. Открихме условията на които трябва да отговаря един пациент за да му бъде отпуснато лечение с интерферон - говоря за миинималните изисквания, а отделно хепатолозите решават и според изследванията.
ИЗВОД : в световен мащаб не се препоръчва интерфероново "Pegasys + ribavirin" лечение на трансплантирани бъбречно - това е затези, които не знаят !!!
И по тази причина в България също не се прилага !!! и резултата е налице - на нас ни бе отказано такова.
Остава да се търси вариант са получаване на нови обстоятелства за да се покрият необходимите критерии.
Остава ни надеждата сега да кандидатстваме за Роферон-а - solo version /и вече сме включени на диализа/ . Итам не е ясно какво ни чака - отново картина с неясна перспектива !!!
Загубихме 4 месеца да чакаме, да се надяваме и накрая да ни се откаже, като смея да твърдя че още на 2-рия месец са можели дани откажат и да не ни губят търпението, надеждите и времето /в което се влошава здравословното състояние/.Сега пак сме в началото и сигуно ще чакаме още 4 мес. Като погледне човек и времето за изясняване на отказа - 1.5 мес. - наближава 10 мес. - срамота за резултат с ясен произход, но защо никой не роптае срещу великото туткане
.
Както казах сега ще подаваме документи за лечение / от НЗОК/ с РОФЕРОН. Моля всички модератори/ и най-вече вас - РАДО и СИЛВЕ/ който има информация за различните практики за лечение на HCV заразен и едновременно на диализно лечение / активен носител, с "товар" - много важно/ в ЕВРОПА,САЩ или Израел да ни помагнат с линкове, емаили - не знам къде да търся тази инфо в нета..
Кои КЛИНИКИ ги практикуват тези практики - в ЕВРОПА,САЩ или Израел ?
Отделно Питам - някой знае как се продават в свободната мрежа Роферон-а/ за ориентировъчна цена става дума/ , за да си направя сметката накъде ще отиде 12 месечното лечение на свободен достъп. Ориентирах се в една от темите на JORO за системата "Pegasys + ribavirin", но не видях как се продава Роферон-а. АКо някой се е снабдявал или е срещал информация за цената /написана по опаковките от аптеките/ нека да сподели.
Благодаря Ви за отговорите предваритено иразчитам на Вас
Поздрави Цецо