Автор Тема:  Чисто нов потребител със стари болежки.!  (Прочетена 6621 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Des

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, аз съм Дес, нов съм тук и ще карам направо  :chat:
Открих този форум преди доста време и все се каня да пиша, и да питам. Хепатитко е в мен от доста години и се спотайва тихо и кротко. Живота ми не се промени след откриването освен, 4е намалих алкохола то аз и не пиех много преи да го лепна.
 Не съм посещавал специалист от доста години, карам го доста самоубийственно :), но съм решил да променя това:). Първо ще питам запознатите какво мислят за резултатите от изследванията, как да подходя към заболяването. Признавам, че отношението към болеста беше и всеоще е изклиючително несериозно, като изключим периодичното приемане на Легалон (в началото) и Есенциале последните 3 години. При хроничен хепатит как стои въпроса със разпространяването на хептита( мога ли да заразявам)? През ноември мисля да посетя специалист в Сф и да получа просветление на 100%. Благодаря предварително, и се извинявам за хаоса в поста ми, но и състоянието ми е едно хаотично последно време. Хепатитко време е да се раберем   :carate:  :dance:

Окончателна диагноза от 07.2004 е Хроничен Активен HBV+HDV Хпатит
Ще поместя резултатите от изследванията, които съм правил през годините:

От епикризата  07.2004 след тридневен престой в  Мед ицински Университет Варна и направена биопсия:
Лабораторни изследвания: 07.2004
HbsAg(+),  AntiHCV(-),   AntiHDV(+),  AntiHbe(+),  HbeAg(+)
Лабораторни изследвания: 08.2004
HBV DNA (bot blot)  (-)
Лабораторни изследвания: 10.2004
HBeAg(+),  antiHBe(-)
Лабораторни изследвания: 06.2005
HBeAg(-),  antiHBe(+)
Лабораторни изследвания: 11.2006
HBeAg(+),  antiHBe(-)
Лабораторни изследвания: 09.2007
HBsAg(+),  HBeAg(-),  antiHBe(+),  antiHbcJyM(-)
Лабораторни изследвания: 09.2010
HBsAg(+),  HBeAg(-),  antiHBe(+)

АсАТ – единици през годините м/у 18-24
АлАТ – единици през годините м/у 36-53

Последни резултати от изследванията 09.2010
АсАТ 38     
АлАТ 36

Неактивен qiqi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Чисто нов потребител със стари болежки.!
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2010, 16:51:12 »
Здравей и добре дошъл Дес,
радвам се,че си решил да се бориш с хепатитко.
На мен хепатит Б ми е много объркващ,но спецовете в областа ще ти помогнат.Желая ти успех.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2010, 18:25:52 »
Здравей Дес аз като гледам при теб освен хепатит Б има и хепатит Д,което допълнително би трябвало да те накара в по кратки срокове да си обърнеш сериозно внимание.Тук ще намериш отговори на всички въпроси свързани с хепатита.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 20:45:32 от dimizano »

Неактивен Des

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2010, 20:01:13 »
Здравей и добре дошъл Дес,
радвам се,че си решил да се бориш с хепатитко.
На мен хепатит Б ми е много объркващ,но спецовете в областа ще ти помогнат.Желая ти успех.
Здравей ! Аз не знам почти нищо за Хепатит Б, но мисля да прегледам форума и да понауча това онова. Сигурен съм, че ще се объркам и аз :). Дано ми провърви.

Неактивен Des

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2010, 20:21:15 »
Здравей Дес аз като гледам при теб освен хепатит Б има и хепатит Д,кото допълнително би трябвало да те накара в по кратки срокове да си обърнеш сериозно внимание.Тук ще намериш отговори на всички въпроси свързани с хепатита.
Здравей!  Хммм, за секунда две се притесних, псле  :flowers: си викам я спокоино и оптимистично. След окло два месеца ще мога да посетя специалист в БГ и да си обърна сериозно внимание.

Благодаря Дес

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2010, 18:30:54 »
Здравей Дес,
При HDV коинфекция не е задължително заболяването да прогресира по-бързо, дори има данни и за обратното. Ако се налага лечение при HDV инфекция, тя обаче се повлиява по-трудно.
Можеш да прочетеш статията за хепатит D на нашия сайт: Хепатит D, може да ти е полезна.
За съжаление на нашия сайт имаме много малко материали за хепатит D, а и публикациите в това отношение не са толкова много.
Със сигурност ще имаш нужда от специалист в тази област, за да може да ти направи всички необходими изследвания и да прецени дали се нуждаеш от лечение, напълно е възможно и в момента да не се нуждаеш от такова. Бих ти препоръчал специално доц. Антонов от болница "Иван Рилски", тъй като освен, че е специалист по хронични хепатити, е защитил дисертация точно на тема "Хепатит D".

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Des

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2010, 23:51:41 »
Здравей Дес,
При HDV коинфекция не е задължително заболяването да прогресира по-бързо, дори има данни и за обратното. Ако се налага лечение при HDV инфекция, тя обаче се повлиява по-трудно.
Можеш да прочетеш статията за хепатит D на нашия сайт: Хепатит D, може да ти е полезна.
За съжаление на нашия сайт имаме много малко материали за хепатит D, а и публикациите в това отношение не са толкова много.
Със сигурност ще имаш нужда от специалист в тази област, за да може да ти направи всички необходими изследвания и да прецени дали се нуждаеш от лечение, напълно е възможно и в момента да не се нуждаеш от такова. Бих ти препоръчал специално доц. Антонов от болница "Иван Рилски", тъй като освен, че е специалист по хронични хепатити, е защитил дисертация точно на тема "Хепатит D".

Поздрави,
Радо

Здравей, Радо
Благодая за информацията, непременно ще посетя доц. Антонов. Вече съжалявам, че не писах във  форума преди време. Дано заболяването не прогресира бързо, и дано съм от късметлиите :). През всичките тези години съм се чувствал прекрасно и всеоще е така, и дано да си остане така :).   Сега не се чувставм добре, като член на изчезващ вид "За щастие случаите на хепатит D намаляват в световен мащаб! " :))

Поздрави,
Дес

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007