Автор Тема:  До вчера бях здрава и щастлива  (Прочетена 120811 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 225
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
До вчера бях здрава и щастлива
« -: Октомври 30, 2010, 11:20:10 »
всичко трагна от студовата алергия.тръгнах да си правя изследвания.стигнахме до чернодробните.алат 70 асат 51.направих си тест за хепатит ц и б ,излезе хепатит ц (+)200цол.от 5 дена знам и от стрес отслабнах с 3 кг.аз съм от пловдив.ходих при др станчев.незнам колко добър лекар е ,но не ми хареса как ме претупа.нали знаеш какво следва,насила му набутах изследванията в ръцете.дори и не ги погледна.с един бегъл поглед вика екстра са.гледа ме на ехограф,нищо не каза.питам го как ми е черниа дроб.вика екстра е,ама няма да е така вечно.така ме стресира,че след неговия преглед се чувствам още по-зле.имам чувството,че е видял нещо лошо и не иска да ми казва.нали знаш вика,трябва да се направят чернодробна биопсия,рнк количествен и да чакаме здравната каса.нали знаеш,че здравната каса не отпуска пари.това нали знаеш,го повтори 200 пъти,все едно аз сам лекар.според мен един лекар,трябва да ти обясни всичко,а не да вика нали знаеш.още ме пита,нали знаеш за страничните ефекти от лечението.казвам му не как да ги знам,от 5 дена знам че имам хепатит ц.и тои -мн силни болки в ставите и мускулите,все едно постоянно си болна от грип.така ме стресира,4е направо ме отказа да се лекувам.моля,някои да сподели мнението си за този доктор,както и добър лекар в гр.пловдив,защото не мога. да ходя до софия .някои чувал ли е за доктор севатинова в окръжна или за доктор ганчева-1во дкц.
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 11:31:59 от Мариана »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: До вчера бях здрава и щастлива
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2010, 11:40:00 »
Здравей, Павлина!

Виждам, че си стресирана от факта, който си научила съвсем скоро. Всички сме минали през този период. Трябва да отделиш малко от времето си, да прочетеш някои основни неща за болестта и да се успокоиш.
Можеш да започнеш от тук - Хепатит С: Лист факти
Хепатит С се лекува успешно при доста голям процент от хората, подложили се на лечение. Няма място за притеснения и отчаяние.
Явно е, че не си попаднала на подходящия лекар и те съветвам да го смениш.

Пробвай да си запазиш час и да се свържеш с екипа на доц. Кръстев
гр. Пловдив - УМБАЛ "Св. Георги"
ул.”Васил Априлов” 15A,
Клиника по Гастроентерология
доц. Николай Кръстев
д-р Станчев
тел. за връзка: 032/602 392

Опитай се да пишеш постовете си, като слагаш по някоя точка и главна буква на местата, където е нужно, че така е трудно за читателите на форума!

Поздрави,
Мери

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2010, 11:50:00 »
Здравей Павлина,и добре дошла!
Първо се успокой,аз преди има-няма 7месеца завърших едногодишното си лечение,и съм жива,здрава и ходеща.
Хубаво е,че си попаднала сред нас,защото на сайта има доста изчерпателна и достоверна информация.
Ето и един линк като за начало да разбереш що е то хепатит С-http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_Testpos_Basic
Отношението на този лекар няма да коментирам,но стъпките,който ти е нахвърлил са горе-долу така.
Чети,и ако нещо не ти е ясно ние сме на среща и ще откликнем.

пс:не мога да дам линка да му се не види,ама гледам Мери ти го е пратила
Поздрави,
Теди
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 11:59:27 от tedi »

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2010, 12:12:48 »
ами точно за същия доктор става вапрос,доктор станчев.нещо не ми хареса отношението му

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2010, 12:24:14 »
За съжаление в Пловдив само това е центърът за лечение на хронични хепатити. Другият вариант е - София

Ето тук са всички центрове в страната - http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Решението - къде и при кой лекар ще се лекуваш си е твое. Всъщност, ако се информираш добре за болестта, ти сама ще можеш да си наясно какво те очаква и какви са стъпките по пътя на самото лечение.
Лекарите никога нямат време за подробни обяснения и именно с тази цел е създаден този форум, сайта  и самото пациентско сдружение ХепАктив.

Надявам се, че ще ти бъдем полезни с информация и подкрепа.

Поздрави,
Мери

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2010, 12:32:44 »
какъв е този тест рнк количествен?искат да ми правят такъв.интерисува ме,какви са страничните ефекти на лечението.наистина ли през цялото време на лечението се чувстваш като болен от грип.мери,ти си минала лечението,можеш ли да ми кажеш,какво представлява то и какви бяха при теб страничните ефекти.благодаря за отзивчивоста

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2010, 12:51:22 »
Ето линкове към информацията за тестовете при хепатит С:
http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_Viralload_09

http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_diagnostic_2008

Както вече ти е отговорил Жоро - при хепатит В лечението е само с интерферон и е доста по-леко, отколкото при хепатит С.
Все пак шанса за излекуване при С е огромен в сравнение с В, така, че нямаш право да не опиташ да се излекуваш, след като имаш такава възможност.

Поздрави,
Мери
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 13:01:11 от Мариана »

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2010, 13:16:03 »
Благодаря Ви,за отговорите.Само тука мога  да говоря за това.На никого още не сам казала,освен на семейството ми,разбира се.Имам чувството,че сте полудея.Много ме е страх.Незнам как да се справя с психиката си.Мъча се,но не се получава.Непрекъснато плача.Моля Ви,кажете ми ,как да се справя с това.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2010, 13:17:51 »
Лечението на всеки се отразява различно,но всеки е опитал и се стреми към него.
Не се тревожи за това,не е нещо невъзможно.
Като за начало прочети какво е хепатита,насочи се към лекар/щом не искаш този/,разбери дали имаш въопще активен вирус...и така,чакат те доста стъпки до самото лечение.

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2010, 13:44:59 »
Искам да попитам,може ли да се заразиш от  проба на цветни лещи по оптиките.Толкова пъти съм пробвала и последния път,пипнах конюктивит.Доктора ми се накара и добре си спомням,че ми каза,че това е лудост,че по този начин мога да се заразя с хепатит.Незнам дали при всички е било така,но вече почнах да си въобразявам,че имам всичките вируси,които състествуват-папилома вирус,хив...абе всичко,което можеш да пипнеш.Като съм хванала хепатит,защо и другите да ги нямам,такива мисли са ме обсебили .Това е някакъв кошмар

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #10 -: Октомври 30, 2010, 14:46:52 »
Здравей и добре дошла,
в началото наистина е стресиращо,но колкото повече прочетеш толкова по- ясно ще ти стане.
Според мен първо си смени доктора,що се отнася до това на кого ще кажеш,както ти е писал Жоро,наистина ще отсееш хората който държат на теб.Страничните ефекти при всички са различни,но се търпи.Аз също бях много изплашена,но или се лекуваш или оставяш вируса да живее в теб и се тормозиш до безкрай.Пишеш че не можеш да ходиш до София,но това според мен е по добрия вариант,ти си решаваш.Мисли позитивно(не че ще ти е лесно на моменти )колкото по рано се справиш с това,толкова по добре.

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 30, 2010, 16:00:26 »
Здравей Павлина и добре дошла,
Всички сме минали по твоя път на шок и ужас. Единственото спасение е да изчетеш мнооогоо, мноогоо факти за хепатит С, които можеш да намериш тук във форума и на www.hepactive.org.
Знам, че всичко звучи много страшно и черно, но реално това не е така - жовотът си продължава, с тази разлика, че ЗНАЕШ, че един вирус мнооого бааавно уврежда черния ти дроб. Повтарям - МНОГО БАВНО.  :girl_wink:

Няма как да си се заразила от проба на контактни лещи с Хепатит С, нито със СПИН или папилома вирус. И аз бях обсебена от същитите мисли като теб, за мен решението беше да отида да си пусна съответните изслдвания, поне тези филми да ги разкарам.

Почети тук, нахвърляй си бележки, въпроси и потърси отново лекарите. Може би при повторното ти посещения няма да ти се струват толкова груби. Обикновено те обичат конкретни въпроси. Пътят към лечението на хепатита не е лек и не е къс, но във всеки от нас има сили за много по-големи неща.  :girl_in_love:

А ние сме тук, за да ти помагаме!

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #12 -: Октомври 30, 2010, 16:57:12 »
ей,не се отчайвай  :flowers:!!

Винаги е имало и ще има по-лоши случаи от твоя.Първоначалния шок наистина сваля на земята ,така че изправи се,стъпи си на краката и прочети упътването(форума). :doubleup:

останалото е въпрос на време и точно спазване на инструкциите :wink3:
HCV genotype -1+3

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #13 -: Октомври 30, 2010, 17:44:00 »
Здравей Павлина.
Аз също се лекувах при доктор Станчев,да и на мен в началото не ми хареса отношението но това е не защото е лош доктор ами  прекалено много отговорности му поставят.Най-добре хубаво се информирай за болеста за да си наясно с нещата,защото за съжаление в нашата България можеш да разчиташ единствено на себе си.В форума има всичката ти необходима информация.Вярно сега всичко ти идва в повече, но с времето ще ти се проясни картинката.А относно д-р Станчев,просто го "натискай" повече,той е добър човек :smile:
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #14 -: Октомври 30, 2010, 18:52:31 »
Здравей и от мен!

Знаем как се чувстваш и през какво преминаваш. Всички тук сме се чувствали все едно ни е прегазил товарния влак когато сме разбрали за вируса. Успокой се е и моят съвет. Успокой се и започни да четеш де що има информация за тази болест. ТЯ СЕ ЛЕКУВА! Това е най-важното. Изчети темите във форума в разделите На Лечение съм и Успешно Завършено Лечение. Ще разбереш как при всеки един лечението протича по различен начин. Всички мрънкат и се оплакват, но си го изтърпяват до край /ако няма някакви усложнения/.

Първо си направи ПСР теста, да се разбере дали изобщо имаш вируса, или някога си се срещнала с него и спонтанно си се излекувала / има и такива сличаи/. Като се установи резултата от ПСРа, евентуално ще се говори за биопсия и лечение.

Аз в момента съм на лечение, остават ми 3 седмици от 48 седмичното лечение през което преминавам. Все още мърдам и съм жива, така че - оцелява се - няма страшно.

Поздрави.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007