Автор Тема:  До вчера бях здрава и щастлива  (Прочетена 120811 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: До вчера бях здрава и щастлива
« Отговор #30 -: Октомври 31, 2010, 21:53:55 »
Само си спамим с теб, мисля, че тина е разбрала какво искам да и кажа

За спамящите - има чат!  :chat: :oops:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #31 -: Октомври 31, 2010, 21:58:00 »
Цитат
Идеята беше, че хората в началото са по-бавни и по-трудно възприемат цялата тази нова информация и ми се струва хубаво да се прояви разбирането, което всеки от нас е получавал в началото (ти също).

тук си абсолютно права!Когато си спомня на мен какво ми беше и ми става неудобно да пиша.просто малко излиза извън моите разбирания.иначе винаги има какво да се каже.  :smile:..е и все още усещам по нещо.

С Уважение.

Пс-Мацката да не се шашка ! :good:
HCV genotype -1+3

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • Публикации: 225
  • генотип 3
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #32 -: Октомври 31, 2010, 22:21:26 »
Еи,то голям проблем стана,че попитах за тази инжекция,извинявам се,за което.Повече няма да ви занимавам.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #33 -: Октомври 31, 2010, 22:58:47 »
Еи,то голям проблем стана,че попитах за тази инжекция,извинявам се,за което.Повече няма да ви занимавам.

ти добре ли си? :laugh:..ще седиш тук докато не излезнат последните изследвания!!! :flowers:
HCV genotype -1+3

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #34 -: Октомври 31, 2010, 23:21:10 »
Ами да ти кажа в момента не съм много добре,но се надявам скоро да се съвзема.Надявах се да получа подкрепа,а не подигравки.Все пак от 5 дена,знам че имам хепатит ц.За теб и за много други хора в форума,вече може би нещата са ясни,но за мен още не са.Надявах се с ваша помощ,да разбера,какво точно ме очаква,защото първия доктор,при които отидох,не ми обясни. А за инжекцията попитах,не защото не осъзнавам колко сериозна е болестта,а просто защото не съм наясно как протича лечението.Може би го пише някъде в форума,просто съм нов член и все още не се ориентирам.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #35 -: Ноември 01, 2010, 00:03:34 »
Ами да ти кажа в момента не съм много добре,но се надявам скоро да се съвзема.Надявах се да получа подкрепа,а не подигравки.Все пак от 5 дена,знам че имам хепатит ц.За теб и за много други хора в форума,вече може би нещата са ясни,но за мен още не са.Надявах се с ваша помощ,да разбера,какво точно ме очаква,защото първия доктор,при които отидох,не ми обясни. А за инжекцията попитах,не защото не осъзнавам колко сериозна е болестта,а просто защото не съм наясно как протича лечението.Може би го пише някъде в форума,просто съм нов член и все още не се ориентирам.

Разбира се ,че ще получиш Подкрепа! :smile:..аз си спомням ,когато разбрах ,плаках.Съвсем нормално е да си в шок и да нямаш представа за бъдещето :smile:.от онзи декември ,ще минат 11 години.Ясни са ,защото сме се интересували,прочели сме всичко до каквото сме се добрали и сме питали без да се притесняваме за нищо.Направи го и ти :wink3:.не прибързвай със заключенията  :smile:и още нещо--самата инжекция ти е най-малката грижа.Искрено ти желая да стигнеш до нея! :flowers:
HCV genotype -1+3

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #36 -: Ноември 01, 2010, 00:06:55 »
Мерси:)

Неактивен тина

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 75
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #37 -: Ноември 01, 2010, 07:11:27 »
Здравей и от мен! Както виждаш, всички тук са минали по този път и са добили самочувствие на знаещи от личния си опит и от самообразоване от този форум /тук наистина има много информация/, но не бива да забравяме, че медицината не е математика и 2+2 не винаги е = на 4, така, че за лечението отговарят само специалистите, а те са малко!
Така, че следвай стъпките и всичко ще си дойде на място, а за всичко което те интересува - питай! Няма друго място където да получиш бърз и адекватен отговор на въпросите, които те вълнуват, сама ще се убедиш!

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #38 -: Ноември 01, 2010, 08:12:38 »
Да, пише го във форума, с търсачката става лесно но за да видиш, че пиша не да те дразня а да те амбицирам, ще ти напиша и какво следва, още след като за нас всичко е ясно и майтап значи, че от болестта все пак, трудно се мре
  Значи, ако не греша за сега имаш само тест за антитела, сега следва да си намериш добър лекар, и то те съветвам да не правиш компромис заради пътя, защото от това зависи дали ще се излекуваш или не. После лекаря ще ти пусне едно изследване дето се казва ПСР (не го покрива касата, струва 150 лв, но някои болници го правят безплатно), от това изследване ще разбереш дали въобще имаш хепатит (защото има 20% шанс да си го самоизчистила и да нямаш) ако обаче се окаже, че вируса е в теб ще разбереш и дали се размножава, тоест колко копия имаш в милилитър кръв, и кой генотип е самия вирус. От тези неща зависи вируса ти дали се размножава и колко ще продължи лечението, за генотипи 1 и 4 (4 го няма в бг) лечението е 1 г за генотипи 2 и 3 лечение 6 месеца, след това хепатолога ще ти насрочи дата за влизане в болница за биопсия, от която ще разбереш, дали и колко ти е увреден дроба. След това следва изчакване (около месец) за протоколи които ще ти издаде болницата, взимаш ги и ги подаваш е РЗУК те от своя страна ги пращат в НЗОК (за преглед и удобрение на лечението) от там ги връщат в РЗУК, звънят ти на теб, че си одобрена (не е ясно колко точно се чака в момента касата, има хора които са чакали 2 месеца а има и такива година и половина) но това не е проблем защото болестта действа много бавно, после следва лечението, което само по себе си  хич не е леко но, аз работя, дори ми се роди бебе непосредствено преди него, гледам бебето което реве денонощно и в общи линии е това. Естествено има вариант да не чакаш никой и да се самофинансираш (лечението струва между 20 и 40 хиляди)
  В общи линии е това, дано съм бил полезен       

Муаахахаххаха,ей превивам се от смЕх,кой са тия?
На мен ми идват няколко идей,ама ще си затрайкам

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #39 -: Ноември 01, 2010, 09:17:42 »
Павлина, добре дошла и от мен!

Хич не се притеснявай, тук всички ще ти помогнем и наистина много се подкрепяме, повярвай!
Това, което чувстваш в момента е нормално, аз когато разбрах - света ми се срина за 1 мин. Всички планове, целият ми живот го видях за един миг, като една кула от детско лего, на която някой изтръгна долното кубче и кулата се срина в миг.
НО, нещата се наместват, бавно, с много търпение и упоритост. Просто трябва да приемеш факта и да действаш стъпка по стъпка. Все пак наистина ти имаш шанс да си се самоизлекувала - дано това да е така.
Чети, питай - винаги ще ти се помогне - аз, без този форум щях да съм много зле! И аз в началото трудно се ориентирах, и на мен ми се струваше, че някои съфорумци са ме иронизирали, но различни хора - различни характери. Сега вече знам, че никой не ми е казал или написал нищо, което да не е било само в моя помощ :)

Късмет !
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 312
    • Профил
« Отговор #40 -: Ноември 01, 2010, 10:24:59 »
Здравей и от мен.След като не ти харесва този доктор насочи се към друг специалист в София.Нужно е време да се осъзнае и осмисли такава новина.Всеки един от нас мисля,че е минал през този първоначален шок.Хепатит Ц е сериозно заболяване и ти си човекът който ще се бори с него.Предстой ти една битка,но докато стигнеш до нея ще трябва да извървиш един дълъг път.Твърде е рано за теб да се вълнуваш от лечението,първо се ориентирай към лекуващ лекар,след това предстоят изследвания,установяване генотипа на вируса,биопсия,протоколи,чакане одобрение от НЗОК и след това лечение.А дотогава е нужно търпение и сили.Хепатит Ц се лекува,тъй че колкото и страшно да ти звучи в момента след време ще се отърсиш от този първоначален шок  и ще вземеш нещата в свои ръце.Каквото и да ни поднесе живота искаме или не искаме ние го приемаме желая ти кураж и смело напред! Тук има много хора на който можеш да разчиташ,казвам ти това за да знаеш,че не си сама и че много хора са минали през този трънлив път,но въпреки трудностите са го извървяли и са продължили живота си напред,единствено и само напред! :flowers:

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #41 -: Ноември 01, 2010, 11:33:30 »
 :flowers:Утре сам на лекар.Стискаите палци:)

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #42 -: Ноември 01, 2010, 20:23:12 »
 :doubleup: :doubleup: :doubleup: :doubleup: :doubleup: :doubleup:

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #43 -: Ноември 01, 2010, 21:30:04 »
Стискам всички палци!!!!

Успех!!! :doubleup:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен тина

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 75
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #44 -: Ноември 02, 2010, 07:17:20 »
Смело напред! И аз стискам палци!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007