Автор Тема:  10 години минаха  (Прочетена 21392 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: 10 години минаха
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2010, 23:03:30 »
Точно така. Известно време ще е трудно, но надеждата за успешно лечение крепи и дава кураж. Аз не съм крила от никого. Не се срамувам от съдбата си. Знаят и на работата ми, е не всички. Ръководството е уведомено, защото трябваше да представя болничен с диагноза "хепатит". Никой не ме отбягва, но и аз не държа да съм близка със всички.
Парадокса е, че родителите ми не приемат все пак сериозната диагноза. Не им се сърдя и дори съм по-спокойна така за тях.
Семейството ме подкрепя най- много и това е по-важно от всичко. Така, че горе главата и смело! Руми

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #16 -: Декември 20, 2010, 10:35:41 »
Здравейте отново,

Онзи ден тук валя много сняг и беше много студено. Отидох на работа пеша и без шапка. Доста ме поодуха вятъра. Освен това краката ми бяха мокри цял ден. На същия ден през нощта се събудих от гадене в стомаха и повърнах. Целият се тресях. След 15 мин повърнах още един път. На другия ден имах болки във всяко мускулче и става на тялото. Имах и стомашно разстройство. Температура на съм мерил. След домашна терапия с чай, фервекс и аспирин це съм по-добре, не повръщам, но все още имам лек световъртеж и леко гадене при прием на храна.

Бих искал да попитам, дали някой, болен от хроничен хеп. це е изпадал в подобна ситуация, или просто съм настинал/пипнал грип+настинка. Притеснява ме и светлия цвят на екскрементите от известно време.

Предварително благодаря за отговорите.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #17 -: Декември 20, 2010, 21:06:59 »
Здравей според мен най вероятно си настинал или си лепнал някоя вирусна инфекция.Защо не се обърнеш към личния лекар може да ти предпише нещо.А до къде стигна с хепатита предприе ли нещо.

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #18 -: Декември 21, 2010, 08:07:05 »
Решил съм да започна изследвания през януари. След това ще кандидатствам за лечение.

Между другото, четох че в Русия има клиника, която прави плазмена филтрация на кръвта и по този начин намалява вирусния товар, което на свой ред подобрява резултатите от лечение.

Някой знае ли нещо по този въпрос?

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #19 -: Декември 21, 2010, 19:15:51 »
Цитат
Бих искал да попитам, дали някой, болен от хроничен хеп. це е изпадал в подобна ситуация, или просто съм настинал/пипнал грип+настинка. Притеснява ме и светлия цвят на екскрементите от известно време.

Мисля, чè хепатита ти се е обострил. При мен се прояви така след повечче от 10 години след като съм се заразила.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kmk

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #20 -: Декември 21, 2010, 19:20:46 »
Здравей Миленскиииии

Само мога да те окуража и да направиш всичко необходимо за да започнеш лечение,днес ми се обади приятел с Ц на който му проведоха 6 месечно лечение и днес резултата му се оказа отрицателен,това малко гадно вирусче е било изчезнало.
За това много не му мисли а на война с вирусаааа.
Успех ти желая! 

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Декември 23, 2010, 09:44:35 »
Анита, какво се случи после? Сега съм по-добре и апетита ми се върна.

КМК, със сигурност ще започна, благодаря за подкрепата.

Неактивен amarela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #22 -: Декември 23, 2010, 10:11:56 »
Здравей и от мен, Миленски,
Както разбирам, взел си мъдро решение да започнеш лечението и те поздравявам за това. В никакъв случай не се отказвай! Заслужава си, повярвай ми. какъвто и да е резултатът!
През всичките тези години на лутане със съпруга ми, се убедих в това. Колкото по-рано започнеш - толкова по-малко поразии ще ти причини върусът. затова не се предавай. Пожелавам ти пълно излекуване, а засега ти желая весели празници и честита нова година!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #23 -: Декември 23, 2010, 20:51:05 »
Отидох при личния лекар, който ми пусна изследвания. АСАТ и АЛАТ се оказаха завишени 5-6 пъти над нормата и ме прати при гастроентеролог, който за щастие ми пусна хепатитни маркери. Така се установи, че имам хепатит С. Последва биопсия и лечение.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #24 -: Декември 26, 2010, 21:12:56 »
Между другото, четох че в Русия има клиника, която прави плазмена филтрация на кръвта и по този начин намалява вирусния товар, което на свой ред подобрява резултатите от лечение.

Някой знае ли нещо по този въпрос?
Поредното алтернативно лечение, за което се появява информация във форума. Не си спомням някой да е споделял нещо за този метод във форума и не съм чел нищо за него. Ако искаш, пусни някой линк или някаква по-конкретна информация за метода.
На мен специално не ми звучи сериозно! Ако ти свалят вирусния товар, за колко време се задържа този резултат? И с колко процента се повишава процента на траен вирусологичен отговор? И нещо много важно - как точно са направени изследванията, въз основа на които от клиниката твърдят, че метода им е ефективен?

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен d`essie

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 76
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #25 -: Януари 04, 2011, 14:56:37 »
здравей и от мен,

аз съм с генотип 1! изчистих вируса на 3-ти месец от лечението, след което в края на терапията напрвих релапс.
изпитах ПОЧТИ ВСИЧКИ странични възможни действия- даже и такива дето уж не са типични...

изгубих си добре платената работа. брака ми често бе поставян на сериозни изпитания. лечението се отрази много и на малката ми дъщеричка.

най-тежко беше с психическото ми състояние. физическите мъки като че ли по-бързо се забравят, но другото е тежко...
излишно е да  ти споменавам че нищо не е същото. особенно когато видиш отново пожителен резултат след 12-ти месец.

И ВСЕ ПАК- ТОВА Е ПЪТЯТ...няма друг, поне засега.

ако мога да избирам, бих поела риска с още един курс.

"Проблемът ми е, че започна ли лечение мога да загубя много от работата си, също така ще се поизмъча и ще потроша много нерви...а каква е гаранцията, (внимание, клише!) че утре няма да ме блъсне камион "

камион може и да не те БЛЪСНЕ, но трябва ли с времето, пази Боже, да развиеш по-сериозно усложнение. тогава и да искаш няма да можеш да работиш, нито да контролираш живота си.

наистина е банално, но здравето е ценност номер 1. предполагам и ти си на това мнение...моят съвет е да направиш всичко, което зависи от теб!

желая ти търпение и успех в лечението!

Неактивен blueline

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
    • Профил
« Отговор #26 -: Януари 04, 2011, 17:43:42 »
Здравей Миленски Це,
ЧНГ на теб и на всички!
Не знам откъда си се информирал че шансовете за излекуване са ти 20%. Предполагам от мрежата. Там също обаче пише какъв е процента на риска от рак на черния дроб и от цироза - ако ги съпоставиш, везните веднага натежават в полза на лечението. Само като си представиш че вътрешностите ти се разяждат от хронична инфекция постоанно - ти става ясно че само невежеството (в повечето случаи на "доктори") може да те възпира от лечение при наличие на терапия. Е, има и други причини разбира се.
За плазменото пречистване - не съм чувал, но от опит знам, че има теория, че ако вирусния товар бъде намален максимално преди започване на терапията с нитерферон и рибавирин - имало по-голям шанс от пълно излекуване. Също така има теория че ако черния дроб е стеатозен, преди лечението ако може по някакъв начин затръстяването да се снижи - специалистите смятат, че подобрава шансовете.
Например открили са, че пиоглитазон, който е лекарство за диабетици снижава стеатозата. Дано да има някъв начин да се повишава шанса за излекуване и намалява риска от релапсиране на шибания вирус.
Миленски - един въпрос - как си сигурен, че си заразен в казармата! Интересува ме защото и аз се чудя как съм лепнал гнусната зараза след като нито съм делкал спринцовки, нито са ми преливали кръв.

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #27 -: Януари 10, 2011, 13:00:38 »
Здравейте и ЧНГ,

По повод на плазмената филтрация, прочетох за нея в реклама от списание по време на полета ми до Москва. За съжаление, не записах координати на клиниката.

По повод на заразяването в казармата, сигурен съм, защото направих едно от двете неща, които си описал в поста си, Блуелине. Един ден по-късно лекарите (бях в МВР болница тогава, имах безсъние) казаха да страним от едно момче.....същото момче.

Благодаря на всички за отговорите.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #28 -: Януари 10, 2011, 21:27:10 »
не се прави на луд и безотговорен към себе си!)))

Да ,лечението е тежко,при мен беше доста-нито приятели ,нито приятелки,нито роднини --сам ))и малко съчувствие от мама и татко))

но в името на това да си жив поне още няколко години --си сядаш на задника и се лекуваш--без да мислиш за Работа и тн))
това е )

Късмет ти желая))
HCV genotype -1+3

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #29 -: Януари 12, 2011, 13:08:25 »
Извинявай за нетактичният въпрос--Импланти ли тръгна да си слагаш? :smile:
HCV genotype -1+3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007