Преди 15 г, след даряване на кръв, бях известен от кръвния център, че съм положителен на австралийски антиген. Лекарят, през който мина информацията, ми пусна алат и асат и ме информира "нищо ти няма, срещнал си се с вируса на хепатит Б, сега си добре". Отговорът ме устройваше, като доскоро не се сещах за случката. Трябваше да си правя ваксина преди 2 г, и се поразрових за повече инфо. Както може да се очаква бях "приятно" изненадан. Последва: Биопсия - Ф1 (Фиброскан 4.3 кПа след 2 години), ХБВДНА 1700 ИУ/мл(90 ИУ/мл след 2 години), Алат 60, Асат 30. За щастие след 15 години издевателстване над черния ми дроб, пораженията са минимални и не влизам в лимитите на здравната каса за предписване на лечение. Междувременно, колкото повече се информирам, толкова по-малко съжалявам за получения отказ. Но това са изводи, които всеки прави за себе си на база на определена информация. Често преглеждам новини в различни сайтове, и сблъсквайки се с невероятно невежи по темата медицински и немедицински лица, реших да организирам и следя по-интересните новости в тясно насочен сайт
WWW.HEPNEWS.COM , който разбира се е отворен и за лични мнения и предложения за публикации. Сайтът е на английски, тъй като огромната част от потока информация по темата е на същия език.