Автор Тема:  HBsAg + "Нищо ти няма"  (Прочетена 3775 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Михаил

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
    • Hepatitis Updated
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
HBsAg + "Нищо ти няма"
« -: Декември 01, 2011, 11:33:52 »
Преди 15 г, след даряване на кръв, бях известен от кръвния център, че съм положителен на австралийски антиген. Лекарят, през който мина информацията, ми пусна алат и асат и ме информира "нищо ти няма, срещнал си се с вируса на хепатит Б, сега си добре". Отговорът ме устройваше, като доскоро не се сещах за случката. Трябваше да си правя ваксина преди 2 г, и се поразрових за повече инфо. Както може да се очаква бях "приятно" изненадан. Последва: Биопсия - Ф1 (Фиброскан 4.3 кПа след 2 години), ХБВДНА 1700 ИУ/мл(90 ИУ/мл след 2 години), Алат 60, Асат 30. За щастие след 15 години издевателстване над черния ми дроб, пораженията са минимални и не влизам в лимитите на здравната каса за предписване на лечение. Междувременно, колкото повече се информирам, толкова по-малко съжалявам за получения отказ. Но това са изводи, които всеки прави за себе си на база на определена информация. Често преглеждам новини в различни сайтове, и сблъсквайки се с невероятно невежи по темата медицински и немедицински лица, реших да организирам и следя по-интересните новости в тясно насочен сайт WWW.HEPNEWS.COM , който разбира се е отворен и за лични мнения и предложения за публикации. Сайтът е на английски, тъй като огромната част от потока информация по темата е на същия език.
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 16:56:00 от Михаил Георгиев »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: HBsAg + "Нищо ти няма"
« Отговор #1 -: Декември 03, 2011, 19:25:56 »
Здравей, и добре дошъл във форума!
Състоянието ти е най-доброто, което можеш да желаеш, и ти пожелавам и за в бъдеще изобщо да не ти се налага лечение!

Идеята със сайта е много хубава, надявам се много хора да се възползват и да се информират с негова помощ!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007