Автор Тема:  Ето ме и мен и моя дуел с Хеп Ц  (Прочетена 8466 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Ето ме и мен и моя дуел с Хеп Ц
« -: Август 20, 2013, 09:09:57 »
Добро утро на всички,на екипа и на хората,които по една или друга причина са в този сайт. Казвам се Силвия,живея в Англия и се лекувам от 5 седмици с тройната схема на лечение за хепатит Ц. Откриха ми го преди 6 години при започване наработа в болницата. И беше борба след като ми казаха каки са страничните ефекти и процентите на излекуване(за тези години сега е малко по-разично с двете нови утвърдени лекарства),защото се отказах изобщо да се лекувам. Не след дълго реших,че ако не с е лекувам на практика шансовете ми са 0% след като организма не е се е справил сам с хепатита. Та особено след като разбрах,че нови мдикаменти повишават % на излекуването,за мен се започна. Биопсия на черен дроб преди 2 години и резултатите не са лоши. Тогава ми казаха да не чакам по-вече от 5 години да се лекувам. Хепатита ми е генотип 1б. Та пета седмица на терапия със интерферон,рибавирин и от няколко дена от началото на петата седмица на боцепревир. Все още се справям с работата си,и сега тъкмо е време да тръгвам... ще пиша по-вече по-късно. Радвам се,че мога да съм във форума и да споделям с хора дето са на същия  :fight: като мен..

:flowers:       :bye2:
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Ето ме и мен и моя дуел с Хеп Ц
« Отговор #1 -: Август 20, 2013, 12:45:56 »
 :smile: здравей и добре дошла ,тук ще намериш много подкрепа и съчувствие, аз също съм на 5 седмица от започване на лечение,но само с интерферон и рибавирин . Леки странични ефекти ти пожелавам.  :flowers:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Август 20, 2013, 23:27:42 »
Привет,тъкмо се прибрах от работа и виждам някой е писал под моя роман  :wink3:.. при мен има също странични ефекти,но за сега се справям,само малко ми дойде нанагорнище с новите хапчета,на следващия ден от започването се събудих като пребита с ужасно главоболие,което не мина,с гадене и просто само в леглото бях цял ден,много спах и ставах само за хапчетата и да хапна по малкопреди тях.. иначе кръвните ми изследвания са добре за сега,хемоглобина ми от 140 стана на 130,което си е просто нормално все още,само неутрофилите ми са под 2 от третата седмица(при норми 2-7) ... Не бях говорила и на работата си с моята шефка,и днес реших да й кажа,защото ще имам подкрепа и разбиране. Много се изморявам аз последно време и не знам как ще работя занапред,та е добре да са запознати шефовете и близки приятели-колеги. Не знам защо,тук много не се коментира за спадането на неутрофилите,а и моите сестри в клиниката,където ме лекуват,ми казаха да не с е притеснявам толкова много от евентуални инфекции. А аз си мсля,че след като и работя в болница и покриваме хеаптологини,гастро,респираторни и инфекциозни отделения,и съшо така това където все още нямат клонична диагноза поставена пациентите,би трябвало малко или много да се притеснява човек да не лепне или даже да се поразболява често,често при тези условия. Просто мисля,че сама трябва да съм особенно осторожна и да се пазя по-добре от всякога. Някой да има различно мение по въпроса,дали трябва да се притеснявам малко по-вече за лесно заразяване по време на лечението с инфекции(говоря за всякакви инфекции)??
Силвето

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #3 -: Август 21, 2013, 00:20:20 »
Силве, леко и успешно лечение ти желая  :fingerscrossed:
Добре си направила, че си казала на колеги и шефове, ще имаш нужда от тяхната помощ и подкрепа. А що се отнася до инфекциите - определено бъди много внимателна, не е необходимо да рискуваш излишно. Няма нищо лошо да ходиш с маска например  :girl_wink:
Би ли споделила стартов ПСР, резултат от биопсия или фиброскан... 
И един съвет от мен - не подценявай боцепревира!

Още веднъж ти желая успешно лечение
 :flowers:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Август 21, 2013, 01:25:36 »
Здравей Аника,
ами значи аз 6 години се мотая и не започвах лечение,защото първата лекарка с която се видях ми каза какви може да са страничните ефекти от лечението ама в най-лошата им светлина. И аз 6 години си правех само контролни излседвания. Та резултатите са били винаги подобни на тези които ще изложа сега: чернодр ензими АЛТ е около 50-55(норма до35),генотипа ми е 1б на хепатита, ПСР(ако това е количеството на вируса,че при мен всичко е на английски хааха) значи резултата ми е около 700 000(един единствен път беше 350 000 за последните 6 години,преди една година да съм по-точна). От биопсията на дроба ми не излезна нищо особенно. Здрав ми е дроба,не е увеличен. Въпреки това,след като наизлязоха новите лекарства едното от които започнах боцепревира, си започнах лечението. А можеше и да чакам още малко,но реших и го започнах. А за боцепревира,какво имаш в предвид?? Аз забелязах,че от както го започнах почти 6 дена вече,не ми е същото. Иксам да кажа,че с интерферона и рибавирина някак си не ми беше така изморено,а сега съм много изморена и много често ми се гади и се задъхвам като походя малко или качвам стълби...да де,забелязах искам да кажа,че се влошават стр ефекти.. А и забравих да допълня,че неутрофилите ми спднаха под 2(норма 2-7) след 3 седмици лечение. И след четвъртата седмица ми взеха кръв за излседване на вируса в кръта пак,още не знам какъв е резултата,ще пиша. Тук ми правят кр изледвания всяка седмица,и казват,че ще е така,докато са спокойни,че хемоглобина,диф картина,тромбоцитите  не са в много ниски граници. И след това ще ме изследват мисля на 2 седмици или на месец,но това е индивидуално. Много благодаря,че има хора които ми пишат и пожелавам на всички страхотни успехи с лечението  :party:
Силвето

Неактивен aflame

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #5 -: Август 21, 2013, 04:39:01 »
Привет Силвия!

Желая ти успешно и леко лечение! Все пак си има и предимство да работиш в болнична среда, имаш по-директен достъп до системата, а и си заобиколена от комптентни хора, които едва ли биха те съдили за това, че си носител на вируса! Бих се радвала да знам как протича при теб лечението. Пък и междувременно, дай боже, и на мен да ми отпуснат такова! Но търпение, търпение! Успех отново!

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #6 -: Август 21, 2013, 14:47:44 »
Здравей, Силвия!
Пожелавам ти успешно лечение и по-малко отрицателни странични ефекти от него.
До колкото съм чела Боцепревир е доста труден за понасяне, но пък гарантира по-добър краен резултат.
Дано при теб всичко да е по поносимо. :doubleup:
И наистина внимавай при контактите си с болни - ние лекуващите се и без това сме предразположени и на най-дребните вирусни и др. зарази. То при тези снижени левкоцити какво друго да очаква човек?
Още веднъж късмет :congrats:
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #7 -: Август 21, 2013, 20:56:57 »
Здравей Силвия,

моят начин за справяне с лечението беше да се информирам за ефектите, които мога да очаквам по време на лечението без да се психирам особено и без да мисля твърде много за него. Аз на твое място бих се погрижил всичките ми резултати от изследвания да бъдат погледнати и обсъдени с лекуващия лекар - щом си с медицински персонал около теб предполагам, че този процес ще бъде улеснен? Тук ни се налага да сме доста по-активни и информирани, защото комуникацията с лекуващия лекар обикновено не е лесна... Дано в Англия е различно.

Като четеш споделените истории на участници в този форум е добре да помниш, че по правило хората са по-склонни да споделят историите си, когато чувстват трудности и имат проблеми... Не е задължително и ти да имаш всичките трудности, за които ще прочетеш в нета. Гледай напред, с вяра че лечението ти ще е успешно и животът ти ще бъде все така хубав :smile: Избягвай да се вкарваш във филми :wink3:  Аз по време на лечението ми (интерферон и рибавирин 48 седмици) не съм патил от инфекции..  Изкарах зимата без да настина или да пипна грип, а не съм взимал никакви мерки в това отношение - живеех си така, както и преди лечението :wink3: Щом си около болни хора със сигурност спазваш правила и процедури за да не ти лепнат нещо, както и ти да не заразиш тях - те би трябвало да те предпазят. Всичко ще е наред, сигурен съм! :smile:

Стискам ти палци!!! :bravo2:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Август 22, 2013, 00:01:02 »
 :flowers: Много много ви благодаря за писъмцата тук добри хора:))) искам да кажа че на четвъртата,по-точно след 4 пълни седмици имам изследване на вируса в кръвта,значи беше 760 000,а сега след 4 седмици на интерферон и рибавирин е станал 89 000. Тромбоцити,неутрофили и левкоцитите са на долна граница,но все още в норма,а хемоглобина ми е в норма( от 146 е паднал на 130).

Днес скачах от радост и сина ми се радва с мен много,не е изчезнал вируса в кръвта,но мисля,че това никога не съм го виждала като резултат последните 6 години от както знам за хепатита си!!! И съм си позитивна,независимо,че направиха изследване и на така наречениея ген rs12979860,и съм генотип ТТ ( не мога да се справя с вируса без лечение,и от тестванията казват,че този генотип хора не реагират много добре или трудно на терапията.. ). Не се впускам и във филми,свинско ми е някои дни,някои дни не ми е така свинско  :fight2:, гледам напред и искам да се излекувам,и вярвам,че ще стане  :girl_in_love: И успех на всички желая. Ако някой има опит с боцепревир,нека пише малко по-вече за него,благодаря! Ей много съм радостна днес,въпреки непрекъснатия ужасен вкус в устата и гаденето дето понякога ми идва в по-вече,и въпреки,че освен да спя като съм в нас за друго не мога много да имам енергия в момента.. но съм радостна и сикам да споделя  :party:
Силвето

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #9 -: Август 23, 2013, 13:44:50 »
Браво на теб за духа и борбеността ти! Мога да се досетя, че не ти е особено леко с това лечение, включително и с боцепревира, но важното е, че независимо от трудностите успяваш да се радваш и да оцениш хубавите неща около теб :smile: Такъв голям спад на вирусното натоварване в самото начало, при ТТ интерлевкин си е страхотно постижение!  :congrats: Желая ти само отрицателни ПСР-и за напред.

Успех :smile:
Милко

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Август 23, 2013, 23:14:45 »
Благодаря Милко,
мда,аз гледам само позитивно .. не мога да съм винаги,ама то е нормално  :ashamed2:.  А да,резултата и аз мисля,че е супер постижение. Аз му се радвам много. Между другото АЛАТ от тази седмица разбрах че е 25(просто е супер нормални стойности,белите кр телца,лимфоцитите,неутрофилите и хемоглобина са ок,тромбоцитите също .. на долни граници са,но са ок защото са се задържали така за момента. А калция ми си спада надолу,но мисля че за него има цяр ако се наложи. Абе спраям се и ето вече съм втора седмица и на боцепревира,де ще ида  :fight2: . :happy: :kiss:  Само и тялото и зиследванията да се държат така както и аз се държа -прилично искам да кажа хехе..  :flowers: стискам палци на всички
Силвето

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007