Автор Тема:  Ще трябва да се боря и с Хепатит Ц  (Прочетена 16844 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Ще трябва да се боря и с Хепатит Ц
« -: Февруари 22, 2016, 14:30:32 »
Здравейте и от мен. От доста време насам се каня да напиша и моята история. Аз съм момиче на 29 години с вродено костно заболяване - остеогенезис имперфекта (чупливи кости). Подлагана съм на множоство операции в София и благодарение на тях съм на крака ( защото с моята диагноза това е доста трудно) Израснала съм по болниците, правени са ми кръвопреливания, но винаги всичко е било на високо ниво. Имам възможността да срещна в живота си прекрасни лекари, които ме лекуват от дете, а именно в клиниката по ортопедия в София - Горна Баня. За съжаление в началото на 2014 година, отново счупих бедро, бях със силни болки и отказах да пътувам до София за операция и ми направиха в местна болница в Пазарджик. Мога да сравня операционната в София и с тази в Пазарджик - хигиена нулева. И така и си оставиха ръцете по крака ми и след година отново получих болки в бедрото този път не беше счупен,но се наложи повторна операция да го изправят наново.Този път не се поколебах и си отидох при моите лекари. Два месеца бяха изпълнени с много тревоги и притеснения - нямаше подходящ пирон за моята слаба кост и се обмисляха варианти за лечение в чужбина, но за там са необходими много по-големи средства,които са непосилни за мен и моето семейство. Два месеца се търсеше подходящ пирон и най- накрая се намери.Подготвях всички изследвания за операцията и два дни преди да ме хоспитализират показах положителен резултат за хепатит Ц. Шокът беше огромен стрес след стрес.Повторихме изследването евентуално да не би да е сгрешено, но отново положителен. Винаги резултатите ми за хепатит са били отрицателни, имала съм и рискови кръвопреливания в периода през 94 година , но пак всичко винаги е било отрицателно, много пъти съм изследвана за хепатит б и ц . Заразата сигурно е станала от операцията извън болницата, която ходих или от зъболекар, защото наскоро правех и един зъб. Все още не съм почнала лечение за хепатита , тъй като се възстановявам от операцията, която ми направиха през ноември. Засега следим всички чернодробни изследвания, слава богу всичко е в нормата АЛАТ,АСАТ, ГГТ и Билирубина, както и ехография.Притесних се, че след упойката чернодробните ми изследвания ще се влошат , но отново са добре. Старая се да се храня правилно , не пия, не пуша. Притснявам се и не знам какво ме очаква от тук нататък, какви лекарства ще ми изпишат, колко време трае лечението за хепатит. Тепърва ще трябва да се сблъсквам и да лекувам и друга болест. Искам да знам какво ме очаква и какво ми предстои. Знам, че ще преборя и хепатита , не се давам лесно, но въпреки това искам да знам какво ще следва от тук нататък за предстоящото ми лечение срещу хепатит ц.
« Последна редакция: Февруари 22, 2016, 21:11:57 от Tina_Cvetanova »

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ще трябва да се боря и с Хепатит Ц
« Отговор #1 -: Март 05, 2016, 12:17:31 »
Здравей, Тина,

това е ужасно - човек има чувството, че попада от трън на глог.
Пишеш, че не си правила допълнителни изследвания за хепатита. Мисля, че това е важно, за да може да се продължи към лечение. Показателите ти са в норма, а това е окуражаващо. Когато решиш, ще трябва да вземеш направление за хоспитализация по кл. пътека 35 - тя е 3-дневна, но обикновено не се остава дори една нощ в болницата. Вземат кръв, урина и правят ехограф. Резултатите (поне във варна) излизат след около месец. След това се прави и биопсия. А след това.... ами, честно казано не знам. Аз тепърва тръгвам по пътечката. Но имаме късмет, че вече ще се прилага новото лечение. То пак е лечение, едва ли звучи кой-знае колко успокояващо за теб, като чета историята ти. Но казват, че е с по-малко странични ефекти и с по-голяма успеваемост. Освен това е по-кратко и е перорално. Това са все хубави неща. Разбира се, изходната ни точка не е толкова хубава.

Ами, освен да ти кажа, че стискам палци, какво друго... Аз още не съм особено компетентна. А и не искам да ставам, по-добре да мине бързо и да го забравя. Едва ли това е възможно.
Ще си пишем пак,
до скоро   :hug1:

мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 08, 2016, 12:24:53 »
Благодаря ти за информацията. Към края на месеца съм на рентген, за да видим дали костта е почнала да зараства иначе до сега ми е забранено да стъпвам на оперирания крак и затова бавя хоспитализацията за хепатита. Като ми позволят да стъпвам ще постъпя в болница за да ми направят излседването за да видим дали имам вируса в кръвта. Искрено се моля сама да съм го изчистила, но това става в много редки случаи. Трудно е да се бориш с две сериозни заболявания, още повече, че ми е писнало от болници, операции и всичко свързано с това, но ще се справим , лично аз съм доста борбен човек и не се давам лесно :)
Искам да попитам къде се прилага най-доброто лечение за Хепатит Ц ? Тъй като още се колебая къде да се лекувам ( в момента ми следят състоянието в Пловдив моя роднина гастроентеролог), но лекарите ми от Горна Баня ме посъветваха да се лекувам в София "Иван Рилски" и все още много се колебая да взема решение . Казаха ми, че щом имам придружаващо заболяване ще могат да ми приложат и новата терапия, тъй като интерферона не е подходящ за мен и диагнозата, която имам.
И още нещо, което ме интересува е свързано с режима на хранене. Какво може да се яде и какво не? Старая се да се храня правилно, не консумирам пържено,мазни храни и никакъв алкохол. Но пък за костите ми са нужди храни,които са богати на протеини т.е повечко месо -телешко , риба, пилешко и свинско (свинско най-малко консумирам) също така млечни продукти трябва да приемам мляко, кисело, прясно, сирене и яйца, но е знам дали тези храни са подходящи за Хепатита  и доста съм объркана, то едно лекуваш на друго вредиш. Ще се радвам някой, ако знае нещо повечко да сподели  :flowers:
Честит празник на всички дами !!! :hug1: :bravo2:

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #3 -: Март 08, 2016, 14:20:53 »
Чудесна ти е диетата, само внимавай с жълтъците.
Богата на протеини диета е Ок :)
Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #4 -: Март 08, 2016, 23:51:35 »
Аз самата съм доста объркана с храненето. Но пък се интересувам. Затова и се надявам да чуя още мневия. Тина, твоята диета ми изглежда супер.

Аника, моля те, обясни за жълтъците.

Честит празник, момичета. Пожелавам ви сила и време.

:flowers:
Мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 06, 2016, 22:10:28 »
Здравейте отново. В петък ми предстои да влезна в болница в Пловдив Медлайн, да ми изследват дали имам вируса на хепатит Ц в кръвта и какво натоварване е. Доста съм притеснена. Интересуваме след като съм взела направление и ще ме хоспитализират, ако искам мога ли да отида след това и на друга консултация , примерно в София,  след като получа резултатите. ДО колкото разбрах имам право само веднъж да се лекувам безплатно , но все още съм много разколебана и притеснена и не знам къде да се лекувам.
Благодаря Ви предварително

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Април 07, 2016, 08:06:51 »
Тина, привет.

Можеш да се местиш в колкото си болници искаш. Ако не се излекуваш от първия път, имаш право на второ, трето и т.н. лечения-безплатни.
Сега ще ти правят само ПСР ли? Ехограф, други изследвания?
Кой ти е лекуващия лекар там?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 07, 2016, 12:33:02 »
Благодаря ти за бързия отговор. Доста съм притеснена сега ще ме изследват да видят дали имам вируса в кръвта, изпраща ме д-р Саватинова от Окръжна  при д-р Георгиев в Медлайн клиник, който е завеждащ  на гастроентерологичното отделение. Не знам дали ще ми правят ехограф, но в началото на ноември д-р Саватинова ме гледа и всичко беше наред, както и чернодробните ми изследвания всичко е в норма имам само положителен тест за хепатит Ц нищо друго не съм правила тепърва ще почваме лечение. Още се колебая на кой лекар да се доверя като човек израснал по болници знам какво е да търсиш  специалист и да попаднеш на такъв. Моят лекар от Горна Баня ме посъветва да се лекувам в Иван Рилски при д-р Попов и съм много разколебана не знам на кой да се доверя. Притеснението е голямо все още се моля да съм изчистила сама вируса.
« Последна редакция: Април 07, 2016, 12:47:15 от Tina_Cvetanova »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 07, 2016, 20:32:16 »
Карай по ред. Направи си изследванията, пък после ще решаваш. Ако ти се наложи лечение, в крайна сметка най-важното е да се излекуваш, не толкова в коя болница :)
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 15, 2016, 13:09:14 »
Здравейте отново. Днес ми се обадиха от Медлайн клиник и ми казаха резултата от ПСР , който е отрицателен и не размножавам вируса, т.е не е намерен вируса в кръвта . Много съм щастлива, но въпреки това ще ме следят и след година отново трябвало да ми се пусне това изследване. Искам да Ви попитам може ли да има грешка и дали да не пусна още едно ПСР да видим какво ще покаже.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #10 -: Април 15, 2016, 15:51:23 »
Грешка винаги може да стане. Къде правят ПСР-те?

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 15, 2016, 16:02:02 »
Еми казаха ми , че или в Иван Рилски ще ги пратят или в Писанец, но къде са ги пратили не знам. За всеки случай ще повторя изследването мисля да се насоча направо в Иван Рилски София.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 15, 2016, 16:16:52 »
Ако е в Писанец, направо повтаряй.

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #13 -: Април 15, 2016, 16:39:20 »
Да и аз така смятам да направя, макар че мен там за втори път ми потвърдиха положителния тест за хепатит ц и съвпадна с този от предната лаборатория, но със сигурност ще повторя изследванията, тя и самата лекарка така ми каза, след 4 месеца да изследваме чернодробните ензими и след година отново ПСР, но мисля по-рано да ги повторя.

Неактивен Tina_Cvetanova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Април 17, 2016, 15:32:07 »
Получих си епикризата и копие от изследването за Хепатит Ц. Тъй като не съм запозната искам да попитам какво ще рече това: Хепатит Ц/HCV/ РНК колиествен не се открива UL/ml
Това означава ли ,че нямам вируса?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007