Здравейте и от мен. От доста време насам се каня да напиша и моята история. Аз съм момиче на 29 години с вродено костно заболяване - остеогенезис имперфекта (чупливи кости). Подлагана съм на множоство операции в София и благодарение на тях съм на крака ( защото с моята диагноза това е доста трудно) Израснала съм по болниците, правени са ми кръвопреливания, но винаги всичко е било на високо ниво. Имам възможността да срещна в живота си прекрасни лекари, които ме лекуват от дете, а именно в клиниката по ортопедия в София - Горна Баня. За съжаление в началото на 2014 година, отново счупих бедро, бях със силни болки и отказах да пътувам до София за операция и ми направиха в местна болница в Пазарджик. Мога да сравня операционната в София и с тази в Пазарджик - хигиена нулева. И така и си оставиха ръцете по крака ми и след година отново получих болки в бедрото този път не беше счупен,но се наложи повторна операция да го изправят наново.Този път не се поколебах и си отидох при моите лекари. Два месеца бяха изпълнени с много тревоги и притеснения - нямаше подходящ пирон за моята слаба кост и се обмисляха варианти за лечение в чужбина, но за там са необходими много по-големи средства,които са непосилни за мен и моето семейство. Два месеца се търсеше подходящ пирон и най- накрая се намери.Подготвях всички изследвания за операцията и два дни преди да ме хоспитализират показах положителен резултат за хепатит Ц. Шокът беше огромен стрес след стрес.Повторихме изследването евентуално да не би да е сгрешено, но отново положителен. Винаги резултатите ми за хепатит са били отрицателни, имала съм и рискови кръвопреливания в периода през 94 година , но пак всичко винаги е било отрицателно, много пъти съм изследвана за хепатит б и ц . Заразата сигурно е станала от операцията извън болницата, която ходих или от зъболекар, защото наскоро правех и един зъб. Все още не съм почнала лечение за хепатита , тъй като се възстановявам от операцията, която ми направиха през ноември. Засега следим всички чернодробни изследвания, слава богу всичко е в нормата АЛАТ,АСАТ, ГГТ и Билирубина, както и ехография.Притесних се, че след упойката чернодробните ми изследвания ще се влошат , но отново са добре. Старая се да се храня правилно , не пия, не пуша. Притснявам се и не знам какво ме очаква от тук нататък, какви лекарства ще ми изпишат, колко време трае лечението за хепатит. Тепърва ще трябва да се сблъсквам и да лекувам и друга болест. Искам да знам какво ме очаква и какво ми предстои. Знам, че ще преборя и хепатита , не се давам лесно, но въпреки това искам да знам какво ще следва от тук нататък за предстоящото ми лечение срещу хепатит ц.