Автор Тема:  Моята история, - остър хепатит Б, и 4мм камък в жлъчката  (Прочетена 13097 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
Здравейте, на 12. февруари пожълтях. Мъж на 49 години съм. Два дни преди това, първия ден имах силни болки в стомаха, на следващия в корема. Мислех че е нещо грип.... Беше събота и неделя. В понеделник се стегнах отидох на работа, и като се прибрах ....-гледам се жълт. Отидох на болница и ме оставиха в хирургично отделение с съмнение за жлъчка. Имах сонда от ноздра до стомаха. Но, съдържанието трябвало да е зелено, а при мен в торбичката беше чиста вода... След изследвания ме прехвърлиха в инфекциозно отделение с хепатит Б. Имах много високи стойности на кръвните показатели...Прилагам по-долу снимки от епикризата. Почнах по лекарско предписание да пия Зефикс още в болницата по 1 т. на ден. Изписаха ме с Трансметил 3по1, Карсил и Хепа-Мерц, и Зефикса. Сега минах една контрола на 10-тия ден след изписването и резултатите са малко по добри от последните. Спазвам диета, и чакам надявайки се да се оправя.

Пиша това защото се надявам да ми кажете при това положение какво се прави от тук натам. След втората контрола ме пращат при Джи-пито. Явно болничен ще ми дава лекарска комисия колкото трябва. Но, кой ще ме праща на изследване, кой ще го разчита, кой ще ми спира Зефикса, Трансметила.... кой ще ми каже какво и кога да правя, пия.... Джи-пито не беше много наясно,....... Аз си мисля че може да ме прати при хепатолог или гастроентеролог (с НАПРАВЛЕНИЕ) и той да ме следи.... А от болницата където лежах май няма вече да искат да се занимават в мене...

Не можах да кача снимки от епикризата........

Много трудно се пуска тема с 3 (три) снимки в сайта,  и общ размер от 512 КВ  :smile:.  Така че ще пиша.

На седмия ден покачих стойностите(които си бяха и преди това високи , но), до стоности на 19 фев. АСАТ 3003,0  и АЛАТ  3057,0, GGT 222, LDH 1461, tbili 323.3, dbili 187,1

пише и това.
черен дроб - стеатозно променен
жлъчен мехур - конкременти, 4мм
панкреас-хиперехогенна структура

А, и да напиша че заради стар съдов проблем на крака от травме пия по 1таблетка аспирин от 325 мг. и един агапурин ретард 400 мг. на ден.

Ето и резултатите:
 последните са ми:
АSАТ  63   (0-37)
АLАТ   98    (0-45)
ALP      261    (98-297)
GGT    83     (10-50)
LDH     392   (225-450)  U/L
T Bili1      39,0     umol/L   (3.4-21)
D Bili1       23,9     umol/L   (0-6)
« Последна редакция: Март 14, 2018, 09:59:14 от abracadabra »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей, след като Джипи-то ти не е наясно вземи нещата в свои ръце. Искай си направление за гастро, проучи кой е добър в твоя град и отивай. Сега е важно да си спокоен и да си пуснеш изследвания за антитела след време да видиш дсли си се преборил с вируса. Камъка в жлъчката е отделна работа. Ензимите след време ще ти се нормализират ако изчистиш вируса.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей,

След изкарана остра фаза на хепатит В много малко хора хронифицират, ако това може да бъде някакъв вид успокоение...
Шест месеца след датата на която си бил с видими симптоми, следва да пуснеш две изследвания : HbsAg, anti-Hbs. Ако първото е отрицателно, и второто положително, това означава че си се излекувал и не си хронифицирал.

Да бъда честна, за първи път чувам за лечение със Зефикс при остра фаза на хепатита? От инфенциозно, където са ти го предписали, не те ли консултираха кога да го спреш?

п.с. форумът предстои да бъде обновен, така че няма да има проблем с качването на снимки.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,
Благодаря за отговорите.
Относно Зефикса, казаха докторите от Инфекциозно отделение че 3 месеца ще го пия, и после спиране по-схема. Дадоха ми го защото много високи стойности на кръвната картина качих... Знам че е странно, но.... ,-казаха ми и си го купих и го почнах. Също и сега след първата контрола, ми казаха да спря  Хепа-Мерц -а прахчетата. А още когато минах на таблетки Трансметил (защото след 15-16 дни вливания, ми се възпалиха вените и не можеше вече да работи какъвто и да е абокат, та даже и сега още ми зачервяват вените и са твърди и болят..... а, колко е било качествено вливането.....), та за Трансметила, можело да го спря след 2 месеца пиене и пак схема за излизане. За карсила не питах,....

Та, така ... :smile:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
Според мен се качвай на кола/автобус, както можеш и отивай в някой по-голям град. Звучи ми на крайно неопитни лекари - няма да умреш или да стане нещо фатално. Но за да ти е по-леко и безопасно, трябва да те проследяват адекватни лекари. Твоите според мен не са и не знаят какво правят.

По неадекватността им предполагам, че не става дума за София/Пловдив/Бургас/Варна. Ако е от тези градове - ужас.

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
От Перник съм. Ще търся да си уговоря час за специалист в София, но разбрах че е със записване и се чака около месец. То, така и така ще чакам, ... ще си продължа терапията. Все пак надявам се мойте лекари да са преценили добре какво да пия и колко.... Вярвам им. Иначе от съвсем скоро поизбелях, и имам слаба тежест понякога в дроба. Урина светла, изпражнения тъмно жълти към охра, но ям много извара и мляко, банани...  И се чувствам добре. Зефикса че го пия ме притеснява и мен, но... Дано да е за добро.

П.П.

Ако може да ме посъветвате къде, и при кого да отида (за да се обадя и запазя час), или пък дори и така направо без уговорка ако може, веднага тръгвам. Дори и платено да е ще го направя.
« Последна редакция: Март 16, 2018, 08:38:33 от abracadabra »

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
Зефикса е препарат за хроничен хепатит, не за остър... това му е проблемът. Иначе отивай в Иван Рилски при проф. Антонов. Ако се чуеш с него и му обясниш на 2 на е, предполагам ще те вмести възможно най-скоро.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Зефикса със сигурност не е за остър, проверих, в листовката пише само за хронична форма на хеп.В.
Можеш на много места да си запишеш час за преглед (платен ще стане  най-бързо), съветвам те Токуда (д-р Балабанска), обикновено приема доста скоро, т.е. можеш още понеделник-вторник да си при нея.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте, имам ново изследване. Прилагам таблица с данните на всичките ми изследвания. Имам час за преглед при специалист, но трябва да си изчакам реда...... Така че, засега е това. След последното (вчера) изследване, ми казаха да намаля Трансметила от 3х1 на 1 ден (аз мисля че за да мина на 1 ден, ще го направя плавно за 4-5 дни, да не е рязко). Също и Хепа-Мерц-а го спирам. Спирам и 3х3 от Карсила, и минавам на Легалон 3х1(тук пък видях че карсила 3х3 ми е по-евтин от 3х1 легалон, а една капсула легалон има малко повече билка от 1 капсула карсил...), и се чудя дали да не питам лекаря да не си остана на по-ниска доза на карсил...?!

Т.е. оставам на 1т. трансметил и 3х1 легалон.
И чакам след 2-3 седмици ще ми се пуснат изследвания. За сега продължавам и с Зефикса по 1т. ден, пък ако всичко е добре ще го спирам по-натам по схема.  Това ми казаха.
(Прочетох в интернет, че все пак при дадени случай можело да се ползва и при остри хепатити Б, Зехикса).

А и да споделя за обрива,  още от изписването ми от болницата преди почти месец, си видях червени петна по врата. После мааалко май позатихнаха. Сега са повече. Не сърбят. Но ме притеснява. Може да е от медикаментите, четох че и от болестта, от изпотяване, може от ниската хигиена в болницата нещо,... - и какво ли не друго. Вчера при контролния преглед забравих да кажа на лекарите....  Следващия път ще кажа и за обрива... То, вируса да преборя.... Пък обрива да се надявам да мине...
« Последна редакция: Март 29, 2018, 09:32:11 от abracadabra »

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
На 16-ти април в понеделник направих кръвни изследвания. Урина и кръв-казаха ми че освен АСАТ 41- при норма 0-37 U/L, и АЛАТ 50 при норма 0-45 U/L и ГГТ около 50 при норма 10-50 U/L не искаше да проверява докторката.... :scream: та ми казва по спомен, другото било в норма и урината "перфектна".Все пак тези стойности са по-ниски от предишните. Билирубин тотален 13 при норма 3,4-21.  Кръв за изследване пуснаха и за хепатит В(какво точно изследване не знам), но то се прави в София и чак в петък ще стане, тогава и ехограф ако има кой да ми направи в Перник....  :angry3:. Продължавам си Зефикса и трансметила  плюс карсил.... Хепа-Мерц пия през няколко дни по едно прахче...
Имам уговорен час и при д-р Балабанска, направих го както ме посъветвахте но почти месец чаках....

Дано поне тя вземе случая ми присърце. Дано.

Че в Перник докторите ми споменават нещо за "тенофовир" ако изследванията които чакам в петък имали нещо си там...(дори на знам какво ще изследват) .... Аз не знам при остър хепатит и днес (18 април) е само 66-тия ден от пожълтяването ми и постъпването ми в болница ... Все се надявам да се излекувам.... Какво толкова ме товарят с противовирусни лекарства не знам, дори не знам защо.
« Последна редакция: Април 18, 2018, 13:57:04 от abracadabra »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Здравей, вероятно са ти пуснали PCR изследване. Отнема време за резултатите, така че ще почакаш. Идеята е да установят дали все още има наличие на вируса в организма. Колкото до противовирусните е добре да ги пиеш за да помогнеш на организма да изгради антитела.

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте, имам нови изследвания.
Прикачвам снимки:

Дайте си мнението. Анти-телата трябва да са над 10 за да имам вече имунитет срещу "В" ?
Зефикса скоро ще го спра. АСАТ и Алат още са високи. Може би месеци още ще пия Карсил, което не е проблем...., ако е само това.

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Анти-телата са 20 вече, разбрах че трябва минимум 100 да са. АСАТ И АЛАТ вече са в норма.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  Моите са 10, доктора каза че трябвада станат над 100 и тогава мога да спра Зефикс-а. Какъв е твоят опит?
 Поздрави, болен-здрав!

Неактивен abracadabra

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Уважаеми съфорумци и колеги по съдба.
Ето и най-новите ми от днес изследвания. Притеснява ме че билирубина(общ) ми е по-висок от преди, и също и HBsAg се увеличава по малко с времето. Защо това така? А трябва да спра Зефикса след дни(изпих 4 кутии от 28таблетки). И оставам само на Карсил и Изопринозин (2х1 ден) за още месец... И тогава контрола. А антителата Anti-HBs са се увеличили до 41,07 но има още много до 100..... А чак след месец имам уговорка за контрола при Д-р Балабанска. Минаха 4 месеца от пожълтяването ми от остър хепатит Б. За колко време се образуват достатъчно антитела за да не ме е страх че ще се заразя, все пак живея с човек който може би го има по рождение този хепатит? Може ли да споделите сега аз при Nonreactive HBsAg мога ли за заразя здрав човек или нямам вирус в мен. Какво е сероконверсия. А сега кото спря Зефикса и ще треперя да не се влоша нещо... А ако контактувам със заразен(приятелката ми има ниски количества вирус, но е здрава и не и е предписано лечение, но пък от нея го хванах), та контакт без редпазни средства може ли да влоши състоянието ми при антитела 41,07? И защо ги дават горна референтна граница 10 като при над 100 си защитен?

Извинявам се за многото и досадни въпроси, но терзаят ме тези неща, а доста се рових в интернет и не намерих отговори.

Който отговори ще съм благодарен.

Ето и файла с резултатите от последните три месеца:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007