Автор Тема:  Биозин мама и др. помощници на имунната система  (Прочетена 8846 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, отдавна не съм писала... ще започна малко по-отдалеч... последно февруари месец нещата ми откъм хроничния хепатит бяха ок - виремия под сто хил копия (при положение, че беше милиони), ензими - в норма, мнение, че на този етап не е необходимо да се провежда лечение, само наблюдение, това добре. Само че нищо извън това не е добре - след направената ми лапароскопия за ендометриоза (която се доказа) и препоръки за бързо забременяване всичко тръгна стремглаво надолу и започнах да хващам всякакви вируси и бактерии. Започна една ужасна фибромиалгия, изпих сто антибиотика, та ревма фактор излизаше завишен, антистрептолизин, ту суе, все болна, все на лекарства, ту заради гинекологично кървене, ту заради поредна инфекция. Един омагьосан кръг. Започнах да търся причината за болките в ставите, които не минаваха с месеци. И дотук открих: уреаплазма, прекарани херпес-симплекс, Епщайн бар и цитомегаловирус, взеха ми натривка от букална лигавица да проверят дали са активни. Ако са, най-вероятно ще ме лекуват с някакви имуностимуланти, за които навремето ме предупреждаваха да внимавам и да не приемам в никакъв случай, че не се знае как ще реагира хепатитът... Обаче и така не става. Лекувам едно, появява се друго. Затова искам да попитам имате ли опит, информация за Биозин мама и възможно ли е да се приема без да навреди, тъй като единият имунолог това ми препоръчва, уреаплазмата ще я трепя с пореден антибиотик. Отделно непрекъснато правя кисти на жълтото тяло, просто е въртележка. Има и още една въртележка и тя е, че лъвът не се интересува какво става откъм опашката му или всеки лекар си изписва нещо, без оглед какво ще каже по въпроса специалистът - хепатолог или обратното и се получава едно непрекъснато въртене сега кого да слушам, кой колко разбира, не винаги има как да се пита за всяко нещо, то трябва само на телефона да спи докторът при всичко, което до момента са ми изписали... опитът ми показва, че никой нищо не съобразява, въпреки че непрекъснато повтаряш каква е ситуацията... та така, затова разчитам на опитните и по-знаещи от мен тук да дадат мнение. Мерси

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Отговор #1 -: Септември 08, 2020, 11:18:16 »
Мисля, че и в друга тема съм те питал, а може и да се бъркам, но да започнем от най-важното - с какво се храниш, ама колкото можеш подробно с количества? Какво ядеш и какво не..?

Много е важно какво "гориво сипваш" и дали си възпаляваш организма чрез храната, защото от там тръгват всякакви проблеми. Разбира се, не всичко тръгва от там, но можеш много да подобриш ситуацията. Много!

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Септември 15, 2020, 15:41:33 »
От години съм на противовъзпалителна диета за ендометриозата, въпреки че според голяма част от лекарите нямало смисъл от това, вчера бях на имунолог да си получа резултатите за епщайн и разните други подобни, които се оказа, че съм изкарала и питах за този биозин, каза докторката, че не трябва нищо да взимам за имунитет, защото ще влоша фибромиалгията, която се отключи през последните месеци. Изписа ми две други добавки, ще ги видя какви са, не съм ги взела още.

П.С. Добавките са Триптозин и Флексофитол
« Последна редакция: Септември 15, 2020, 16:00:17 от edna_ot_vas »

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 15, 2020, 22:53:19 »
Супер, но какво представлява тази противовъзпалителна диета... защото много хора спазват грешни режими, благодарение на лекари с доста ретро разбирания. На мен ми бяха предписали направо самоубийствен ХДР през 2014. И то “светила” гастроентеролози.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Септември 16, 2020, 10:42:23 »
Не спазвам протоколи от лекари, по тяхно мнение или няма нужда от диети, или спазването им не би повлияло нито положително, нито отрицателно на двете ми основни хронични заболявания. Така че решението си е лично мое.
Не ям пържени храни, полуфабрикати, глутен (с изключение на тези с ниско съдържание като лимец и ръж), млечни, бяла захар. Правих си тест за непоносимост към храни, който като цяло съвпадаше с това, което бях спряла по усет. Без пластмаса, козметика и битова химия, заради потенциалния прием на ксеноестрогени от тях, доколкото е възможно, с пластмасата е голям зор, че тя е повсеместна, но поне да се ограничи, намали употребата й до минимум... В по-голямата част от времето си приготвям храна сама, използвам колкото може повече домашни продукти (плодове, зеленчуци от градината), пазарувам от биомагазини, стремя се към разнообразно меню в диапазона, който е позволен със сравнително редки изключения. Така например днес ще обядвам печен сладък картоф, броколи, карфиол и домашна краставица, но нямам дневен или седмичен график, гледам и да ям, каквото ми се яде пак в рамките на позволения диапазон, защото покрай хормоналните проблеми ми се гади често, от ендометриозата червата са много капризни и чувствителни, а някои здравословни продукти са доста дразнещи. Купих си книга за готвене по този начин - без глутен  и захар, следя какво качват и в специализирани групи като рецепти, ако нещо ми допадне, го правя.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Септември 16, 2020, 17:51:13 »
А с чистото месо, масло, яйца, риба, морски дарове? Как стоят нещата... защото трябва отнякъде да си набавяш есенциалните мастни киселини.

Така като гледам прекаляваш с фибрите.. а те в големи количества ферментират и правят проблеми на червата.

Също е възможно да прекаляваш с фруктозата в плодовете. Много хора го подценяват и мислят, че всеки плод е полезен. Трябва да поемаш голяма част от калориите си през мазнини - така се борят автоимунните проблеми (а и не само)

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Септември 16, 2020, 20:13:42 »
Месо, риба, яйца ям, кокосово масло, слънчогледово олио (нерафинирано), зехтин,
въпреки че първите изброени пак ги дават не ок за ендо, но не искам да си докарвам анемия, количествата не са големи, не ям много след лапароскопията, бях отвикнала, после карах на супи, докато червата проработят пак като хората, но и не гладувам. Просто не мога много наведнъж. Не ям много плодове, в смисъл ям ги, но като количество не са много на ден - днес например съм изяла една смокиня (малка) и 1 праскова, зеленчуците са всеки ден, плодовете по-скоро на няколко дни веднъж ако се сетя или ако имам. Месото не е всеки ден, но почти. Рибата я ям по-рядко, на морските дарове ми излезе непоносимост на теста, и преди не съм им била фен, риба обичам.
Никога не съм била вегетарианец или веган, и свинска пържола ям. Просто не пържа и внимавам кое откъде е, няколко дни ядене на крак навън веднага ми се отразява негативно, но се случва.
Напълно прав си за фибрите, получава се противоречие, че хем това е препоръчителното хранене при ендометриоза, хем то е изключително дразнещо за червата, затова съм избрала нещо по средата.
« Последна редакция: Септември 16, 2020, 20:38:57 от edna_ot_vas »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #7 -: Септември 30, 2020, 14:38:50 »
edna_ot_vas Ще ти го кажа направо. Първо за Епщайн - 95% от хората са се сблъсквали с този вирус. Вероятно и с много други. За каквото и да се изследваш, все ще излезе нещо. Но не се ли замисли, че повечето проблеми може да са ти причинени от лекарствата и в частност антибиотиците. Често чувах, вкл. и от медицински светила - пий си антибиотик, нямаш грижи, но аз от 2 антибиотика в рамките на 10 години, преди да разбера че имам хепатит, щях да си докарам чернодробна недостатъчност и 2-та пъти. А представям си с постоянно пиене на антибиотици какво става. Когато се изчистих от токсините  (с хепа мерц) при последната криза преди лечението ми, веднага спряха болките в ставите, мускулите, подутия корем, мигрена, сънливост и какво още не. Странно но и синузита ми изчезна тогава.
Често са свързани нещата - черния дроб регулира почти всичко, а нарушената работа, знаеш, води до интоксикация, която влиза и в мускули, стави, нерви, мозък...
Антибиотиците пък унищожават както вредните така и полезните бактерии. От там проблемите и със стомаха и честите инфекции. Просто няма какво да се бори с тях.
Вземи пробиотици (добри) за да си възстановиш чревната флора и внимавай с лекарствата.
Изчисти черния дроб, но много внимателно - бих ти препоръчал да е с лекарствен продукт, а не добавки, но все пак има риск от свръх-интоксикация при детоксикацията и затова трябва да се прави бавно и постепенно.
Ако искаш фибри и мазнини, дано не звучи като реклама, но си взех от една карловска фирма брашно и масло от бял трън. Силтона. Не са много скъпи, за поне 1-2 месеца в излиза около 40 лв. Сутрин лъжичка от маслото на гладно. То е като зехтин. Яде се половин час след това. Брашно на закуска - 1 лъжица с кисело мляко. Мисля, че не е добре, че не ядеш никакво кисело мляко, просто гледай да е истинско. Или поне без нишесте. Но както прецениш, може и с друго да го взимаш.
Ако не ти допада това, поне се замисли за антибиотиците.
Все пак държа да кажа, че това е мое мнение от личен опит, но не съм медицинско лице. Като последното не винаги значи, че са прави за всичко.
П.п. Сега видях, че фибромиалгията се е появила в следствие на изчистването, което може да е свързано със самите лекарства. Аз с уж безобидните нови лекарства за хеп.Ц си докарах доста проблеми, като не всички още са разрешени, но антибиотиците надали са ти помогнали за решаването на проблема.

П.п.2 - сега погледнах какво е Биозин Мама, та... може да съм се изказал малко неподготвен, но бременна ли си или кърмиш? Защото някои от съветите ми, може да са неприложими в този случай.

« Последна редакция: Септември 30, 2020, 14:51:27 от hristo_gb »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #8 -: Септември 30, 2020, 14:58:20 »
Направо ще напиша нов отговор. Този биозин съдържа лактоферин. А според научните изследвания: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1386634602000888
това е протеин с доказан инхибиторен ефект към хепатит Б. Което значи, че не само може да се пие от теб, но даже е препоръчително. Това по отношение на хепатита специално. За другите неща, не мога да кажа.
Но нека преди да решиш, още някой друг да потвърди, че съм разбрал правилно статията :)
Успех ти желая!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007