Автор Тема:  Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения  (Прочетена 30144 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте и от мен,

Ще се опитам да бъда максимално кратка с моята история.

На 27 съм и от години знам, че съм с хроничен хепатит Б, най-вероятно предаден по време на раждане. В момента живея в чужбина и по-сериозно внимание към носителството ми се обърна през ноември 2019та, когато и разбрах, че вирусът ми е активен (HbeAg positive). Между 2019та и 2015та съм си проследявала сама чернодробните ензими като АЛАТ-а ми се е движил между 35 до 47, а АСАТ-а от 21 до 34. В момента състоянието ми се проследява в чужбина като при възможност в България си правя също някои изследвания.

През ноември 2019та резултатите ми бяха - Алат 68, Асат 47, ДНК (товар) 380 милиона, количествен HbsAg - 55 791.93.
При изследване месец по-късно в България чернодробните бяха почти същите, а количествения беше спаднал до 11 000, ДНК не съм си правила.
След изчитането на много информация в интернет и чуждестранна литература (продължаващо и до днес) и поради причината, че през последните години се опитвам да водя сравнително по-здравословен начин на живот, реших, че е правилно за мен да опитам контролиране на вируса с пълноценна храна, витамини, минерали, билки и т.н, знаейки, че резултатът ще е най-вероятно по-бавен.

През февруари 2020 (около седмица след започване на някои билки) направих изследвания и резултатите ми бяха Алат - 82, Асат - 49, ДНК товар - 446 милиона. Също ми бе направен Фиброскан с нормален резултат - 4.0 kPA, CAP score 170.
През юни 2020 - Алат 105, Асат 67, количествен - 6900.
През август 2020 - Алат 322, Асат 150, ДНК 32 милиона, количествен 5890.
Поради високите стойности на Алата (10 пъти над норма) поисках по-чести изследвания, които показваха спад в нивата - за 3 седмици спадна до 167, за още 11 дни - до 103 и след още 6 седмици до 55. Беше ми предложена терапия, но от това, с което аз се запознах като информация, имаше спорни препоръки относно лечение на лица под 30 годишна възраст. Също така и високото покачване на АЛАТ 10 пъти над норма, може да е добър знак за сероконверсия и деактивиране на вируса. Въз основа на изследванията си, прецених, че алтернативното лечение е подействало и имунитета ми се е активирал и се води борба с вируса, която може да доведе до добър край. Естествено исках и внимателно проследяване на ситуацията, за да се вземе навременно решение при евентуални сериозни щети върху черния дроб. Тогава смених и консултанта си, тъй като не бях доволна от нейното отношение и внимание. В момента ме проследва много разбран и опитен професор.

За щастие през ноември 2020 - 3 месеца по-късно след тази битка, вирусният товар спадна от 32 милиона до 4 милиона, количеството на вируса от 5890 спадна до 3929, Алат-а до 48, а Асат-а до 35.
И така всичко изглеждаше по план докато средата на декември не влезе и Ковид-а в тялото ми. Имах много големи притеснения как ще се афектира борбата на тялото ми с Хепатита и в каква посока ще тръгнат показателите ми. След около 10 дни с неприятни симптоми от Ковид и без приемане на никакви лекарства (освен по-силна доза витамини и минерали), се почувствах по-добре и всичко отмина.

Резултатите от следващите ми изследвания от края на януари 2021 показаха подобни резултати на последните - вирусен товар спаднал до малко по-малко от 3 милиона, алат 44, асат 37, но поради някаква причина количествения се беше покачил до около 5000.
Тъй като се прибрах до България, а резултатите от чужбина идват до мен с голямо забавяне, реших да направя някои изследвания докато съм в Б-я.
Седмица след януарските изследвания Алат-а беше 48, Асат-а 39, а количествения беше спаднал до 950.
Реших да повторя изследванията две седмици по-късно (наложи ми се терапия с вагинални глобули и еднократен прием на лекарство, които не съм сигурна до колко може да са засегнали чернодробните ми ензими), Алат-а беше 53, Асат-а 43, а количествения изненадващо беше спаднал още повече - до 580. За съжаление не направих изследване на товар и сега ми е много интересно при толкова рязък спад на количествения дали ще има такъв хубав спад и на товара.

Лекарят, който ме следи, препоръча да си направя отново изследвания след около 2 месеца и да направим отново Фиброскан. Той клони по-скоро да обмисля лечение, но за мен, при условие, че вирусният товар спада и на последния тест количествения е спаднал толкова много, по-скоро вярвам, че алтернативното лечение и по-здравословният живот ми помагат при контролирането на вируса. Също така след въпросната сериозна битка през август 2020, с Алат - 322, до колкото съм запозната, има шанс до 12 месеца след това, да настъпи преминаване в така наречената неактивна фаза и HbeAg да стане негативен и постепенно да спадне и товара, както и чернодробните показатели.
Вярвам в естественото подсилване на имунитета и способностите на тялото да се справя с вируси, било то и хронични и ми е интересно дали има хора с подобна история, които са успяли да повлияят на вируса си, който е бил с толкова високи стойности.

Не искам да си докарам фиброза накрая, но бих искала да знам, че съм опитала и дала шанс на тялото си, отколкото да започна терапия, която може да е за цял живот. Също така обмислям живот и здраве в близкото бъдеще и забременяване, но първо искам да контролирам до колкото мога Хепатита. Четох за имуноглобулина при новородени, но моят доктор ми каза, че е за предпочитане лечение на майката с лекарства, отколкото имуноглобулин за бебето, тъй като се крият много по-големи рискове. Не съм попадала на такава информация до сега, така че ще е нещо, което ще трябва да проуча от моя страна също.

Ще ми бъде интересно да споделите мнения. Благодаря!
« Последна редакция: Февруари 19, 2021, 03:00:42 от positivevibes »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2021, 09:25:19 »
Здравей,

Мисля, че можеш да разучиш дали не би било добре да се вкл изопринозин, тъй като той е подходящ при пациенти, които са в посока изчистване на австралийския. Говори със своя лекар относно това.
За бебето - ако майката е с вирусен товар под 1млн по време на раждането, НЕ се нуждаеот имуноглобулин, ваксината е достатъчна. Това, че глобулина е вреден за бебето са пълни глупости.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2021, 17:13:05 »
Чувала съм за изопринозин, беше ми препоръчан от позната, когато бях болна от Ковид. Ще го проуча, защото мисля, че може и да ми е от полза. В чужбина докторите следят основно препоръките за лечение с терапии и само за интерферон и Тенофовир се говори. За алтернативно лечение разчитам изцяло на собствени проучвания и информираност.
Силвана, знам, че сте изключително запозната с хепатита и имате наблюдения над доста случаи и се радвам, ако и вие наистина виждате ситуацията в посока на изчистване. Предполагам, че при толкова ниски за мен нива на количествения, най-вероятно ДНК-то също е спаднало. Не съм сигурна под какви единици на количествения се говори за преминаване към неактивна фаза и ми е интересно ако вие имате такава информация? Притеснява ме, че чернодробните ензими все още са завишени, но най-вероятно ще се нормализират на по-късен етап, тъй като в момента се води битка.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2021, 22:39:43 »
Здравей,
Днес и аз се рових по темата и също и Силвана потвърди че количествения антиген не е в право пропорционална връзка със вирусния товар. Но браво че го смъкваш. Още си млада и имунния ти отговор е добър. Това което съм чувала от лекар е за прогностичната стойност на количествения антиген. Ако имаш стойности по малки от 1500 имаш реален шанс да изчистиш вируса. Ако си между 1500 и 15000 тогава е фифти/фифти. Ако е повече от 15000 почти няма шанс. Така че стискам ти палци за този шанс. Сподели когато си направиш пак изследвания.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2021, 23:08:22 »
Здравейте, Лиляна. Тъкмо писах и във вашата тема и може малко да ни се препокрива дискусията. Това е добрe, че при такива резултати на количествения може да има изчистване на вируса. Но не съм сигурна тогава какво става с ДНК-то, което при мен е в милиони. Просто изчезва, тъй като и вируса е изчистен ли, не съм сигурна. Разсъждавам си на глас, в процес на проучване съм и може би пиша и глупости сега. До колкото разбирам може би се преминава в окултна фаза, където няма наличие на австралийски антиген, но първо трябва да изчистя еАg до колкото разбирам, но дори и тогава до колко е притеснително това оставащо ДНК. И дали ако нивата на ДНК останат високи, а HbsAg стане отрицателен или много нисък, би ли имало нужда да се провежда лечение, тъй като до колкото разбирам лечението е и за намаляване на количествения и ако вече е нисък не се ли крие риск да се увеличи с терапии. Имам доста за разучаване.  :pardon:
« Последна редакция: Февруари 20, 2021, 00:28:17 от positivevibes »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2021, 16:53:01 »
При нива под 100 на антигена вече сериозно може да се заговори за изчистване, особено ако започват да се появяват антитела. Следи тези два показателя през 6 м. и ще видиш какво се случва.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2021, 02:31:59 »
Опитвам се да гледам адекватно на ситуацията, за да нямам разочарования поради нереални очаквания. Изчистване на вируса на този етап не е най-близката ми цел, въпреки че може и да има някакви минимални възможности и естествено е добре дошло. Но за сега ще съм доволна на “деактивиране” на вируса и еАг да стане отрицателен, с последващи положителни е-антитела, намаляване нивата на товара и регулиране на чернодробните. ????????
Следващият ми преглед е след 2 месеца и ще е и с Фиброскан. За сега не мисля да добавям Изопринозин, тъй като срещам различни мнения. А и според мен това, което правя все още ми помага и е задействало колелото. Разчитам на изчистени “съставки” от билки, витамини, минерали и нутриенти от храна и не ми се иска да вкарвам изкуствено създадено химично съединение, което като по-мощтно може да подтисне ефекта от останалите неща. Притеснява ме и Изопринозина да не допринесе ненужна бурна реакция, тъй като резултатите от първата такава са задоволителни и продължават да се подобряват. За сега ще разчитам на търпение и да не избързвам с терапии. Дано не греша в преценката си. :smile:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2021, 19:42:07 »
А може ли да споделиш какви добавки вземаш?

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2021, 22:42:32 »
Да, разбира се. Добавките, които приемам най-редовно са лецитин, витамин C и D, В12 (заради месото), селен, Q10, а по-рядко - Mg, Ca, вит. А, Е, група В, омега-3. Билките, които приемам са под форма на таблетки или тинктури - маслиново листо, силимарин, Phyllanthus, гъби - Reishi и Agaricus blazei, хидрастис и ехинацея, burdrock root, cleavers. При такъв коктейл е трудно да определя кое е имало най-силен ефект, но имам усещане, че е Phyllanthus и гъбите Reishi.
Аз лично разчитам на добавките толкова, колкото и на здравословното хранене и начин на живот и за мен добавките няма да имат такъв голям ефект, ако не са съчетани. Но при някои хора може би и само те ще донесат задоволителни резултати. През последните години се стремя към здравословен начин на живот и откакто знам за активния вирус съм още по-стриктна.
Относно храненето, преди години аз спрях месото (освен рибата) и животинските продукти като ако наистина няма друга алтернатива понякога се налага да ям храна, съдържаща яйца и/или млечни продукти, но това е изключително рядко. Също така тренирах редовно като намалих интензитета на тренировките, за да избегна ненужно натоварване на черния дроб, но в последните месеци заради ковид това ми е малко по-трудно, но все още се опитвам да бъда активна. Намалила съм и алкохола до минимум и пия само по някои поводи, но по малко. Стремя се да давам необходимата почивка на тялото си като спя пълноценно (когато имам възможност), понякога си правя медитации, а също и се опитвам да избягвам ненужни нерви и емоции, както и стрес. За мен това са превантивни мерки за всякакви вируси и заболявания.  :congrats:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2021, 11:04:03 »
Здравейте,
Това е добре че се повлиявате от тези добавки. Знаете че научната медицина не доказва позитивен ефект от никакви добавки . На страницата на Хеп Б -https://www.hepb.org/ също може да се намери материалвключително и за добавките на Аюрведа. Но вероятно Вие добре се повлиявате от тях.
Пожелавам Ви успех. Каквото и да предприемете трябва да знаете че този тънък момент кога да се започне/ или не започне лечение е най важното за предотвратяване на по нататъшни последствия. Дилема която ми предстой и на мен:).

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2021, 11:19:44 »
За да се произнесе научната медицина за ползата или не на някоя добавка, тя трябва да се изследва. Има и такива, които са с доказана полза, например силимаринът, който обаче не знам да може да помогне за изчистване от вирусен хепатит - не и сам по себе си, но знам и за други излекували се чрез билки и прочие. Проблемът със самите добавки е по-скоро липсата на контрол при производството им и това дали даденото вещество го има и дали няма твърде много "подобрители" към самите хапчета, които да компрометират лечението.
Линк към изследването на силимаринът: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7140758/

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 23, 2021, 12:32:28 »
Благодаря за линка, аз също съм чела и в момента го приемам като олио или брашно. Както казахте не е ясно какви допълнителни неща се намират във хапчетата затова и аз не смея. Вие под каква форма го приемате или сте приемали?
Ще пиша по нататък ако има полза. Но пак имунния отговор играе най голяма роля във поддържането на вируса не активен. Така че при вас има голям шанс за резултати в норма. Пожелавам Ви го от сърце.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2021, 12:42:41 »
Аз съм на мнение, че научните изследвания се правят и се финансират от фармакологичните компании, които нямат интерес да изследват нещо, което не могат да патентоват и следователно, от което да изкарат пари. Това, че не може да се направи мащабен бизнес от алтернативното лечение, за мен не е фактор, че не помага. Съгласна съм с hristo_gb, че липсата на контрол е проблем и наистина не можем да сме сигурни какво точно закупуваме. Колкото до силимаринът, аз го приемам само и единствено за защита на чернодробните клетки, тъй като той не лекува като другите - тоест няма за цел да отключи имунен отговор в тялото.
Благодаря за линка, всъщност аз мисля, че от този източник съм чела и препрочела повече от половината им материал за австралийския антиген и всичко свърано с него. Добре, че съществуват такива източници.
ЛилянаЗард - силимарин приемам сутрин и вечер под формата на тинктура (без алкохолно съдържание!) с малко количество вода. Именно, че имунният отговор играе най-голяма роля, на този етап аз вярвам, че имунитетът ми има шанс и искам да му го дам. Лекарят може да ни изпише едно хапче и до там. Никой няма силата да въздейства на нашето тяло и имунитет, както ние самите. Както се казва - The power is within. Силно се надявам и с този вирус да е така и пожелавам на всички да успеят да се справят с него.  :love5:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 23, 2021, 14:09:57 »
Пожелавам Ви от все сърце да изчистите вируса. Виждам много ентусиазъм в борбата. Браво. Дерзайте!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2021, 14:30:00 »
Благодаря ви искрено! Пожелавам ви същото! Надявам се да има задоволителен завършек цялата тази борба. Ще споделям как вървят нещата при мен за всеки, на който му е интересно, а надявам се и да е полезно.  :girl_in_love:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007