Автор Тема:  Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения  (Прочетена 30150 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте и от мен,

Ще се опитам да бъда максимално кратка с моята история.

На 27 съм и от години знам, че съм с хроничен хепатит Б, най-вероятно предаден по време на раждане. В момента живея в чужбина и по-сериозно внимание към носителството ми се обърна през ноември 2019та, когато и разбрах, че вирусът ми е активен (HbeAg positive). Между 2019та и 2015та съм си проследявала сама чернодробните ензими като АЛАТ-а ми се е движил между 35 до 47, а АСАТ-а от 21 до 34. В момента състоянието ми се проследява в чужбина като при възможност в България си правя също някои изследвания.

През ноември 2019та резултатите ми бяха - Алат 68, Асат 47, ДНК (товар) 380 милиона, количествен HbsAg - 55 791.93.
При изследване месец по-късно в България чернодробните бяха почти същите, а количествения беше спаднал до 11 000, ДНК не съм си правила.
След изчитането на много информация в интернет и чуждестранна литература (продължаващо и до днес) и поради причината, че през последните години се опитвам да водя сравнително по-здравословен начин на живот, реших, че е правилно за мен да опитам контролиране на вируса с пълноценна храна, витамини, минерали, билки и т.н, знаейки, че резултатът ще е най-вероятно по-бавен.

През февруари 2020 (около седмица след започване на някои билки) направих изследвания и резултатите ми бяха Алат - 82, Асат - 49, ДНК товар - 446 милиона. Също ми бе направен Фиброскан с нормален резултат - 4.0 kPA, CAP score 170.
През юни 2020 - Алат 105, Асат 67, количествен - 6900.
През август 2020 - Алат 322, Асат 150, ДНК 32 милиона, количествен 5890.
Поради високите стойности на Алата (10 пъти над норма) поисках по-чести изследвания, които показваха спад в нивата - за 3 седмици спадна до 167, за още 11 дни - до 103 и след още 6 седмици до 55. Беше ми предложена терапия, но от това, с което аз се запознах като информация, имаше спорни препоръки относно лечение на лица под 30 годишна възраст. Също така и високото покачване на АЛАТ 10 пъти над норма, може да е добър знак за сероконверсия и деактивиране на вируса. Въз основа на изследванията си, прецених, че алтернативното лечение е подействало и имунитета ми се е активирал и се води борба с вируса, която може да доведе до добър край. Естествено исках и внимателно проследяване на ситуацията, за да се вземе навременно решение при евентуални сериозни щети върху черния дроб. Тогава смених и консултанта си, тъй като не бях доволна от нейното отношение и внимание. В момента ме проследва много разбран и опитен професор.

За щастие през ноември 2020 - 3 месеца по-късно след тази битка, вирусният товар спадна от 32 милиона до 4 милиона, количеството на вируса от 5890 спадна до 3929, Алат-а до 48, а Асат-а до 35.
И така всичко изглеждаше по план докато средата на декември не влезе и Ковид-а в тялото ми. Имах много големи притеснения как ще се афектира борбата на тялото ми с Хепатита и в каква посока ще тръгнат показателите ми. След около 10 дни с неприятни симптоми от Ковид и без приемане на никакви лекарства (освен по-силна доза витамини и минерали), се почувствах по-добре и всичко отмина.

Резултатите от следващите ми изследвания от края на януари 2021 показаха подобни резултати на последните - вирусен товар спаднал до малко по-малко от 3 милиона, алат 44, асат 37, но поради някаква причина количествения се беше покачил до около 5000.
Тъй като се прибрах до България, а резултатите от чужбина идват до мен с голямо забавяне, реших да направя някои изследвания докато съм в Б-я.
Седмица след януарските изследвания Алат-а беше 48, Асат-а 39, а количествения беше спаднал до 950.
Реших да повторя изследванията две седмици по-късно (наложи ми се терапия с вагинални глобули и еднократен прием на лекарство, които не съм сигурна до колко може да са засегнали чернодробните ми ензими), Алат-а беше 53, Асат-а 43, а количествения изненадващо беше спаднал още повече - до 580. За съжаление не направих изследване на товар и сега ми е много интересно при толкова рязък спад на количествения дали ще има такъв хубав спад и на товара.

Лекарят, който ме следи, препоръча да си направя отново изследвания след около 2 месеца и да направим отново Фиброскан. Той клони по-скоро да обмисля лечение, но за мен, при условие, че вирусният товар спада и на последния тест количествения е спаднал толкова много, по-скоро вярвам, че алтернативното лечение и по-здравословният живот ми помагат при контролирането на вируса. Също така след въпросната сериозна битка през август 2020, с Алат - 322, до колкото съм запозната, има шанс до 12 месеца след това, да настъпи преминаване в така наречената неактивна фаза и HbeAg да стане негативен и постепенно да спадне и товара, както и чернодробните показатели.
Вярвам в естественото подсилване на имунитета и способностите на тялото да се справя с вируси, било то и хронични и ми е интересно дали има хора с подобна история, които са успяли да повлияят на вируса си, който е бил с толкова високи стойности.

Не искам да си докарам фиброза накрая, но бих искала да знам, че съм опитала и дала шанс на тялото си, отколкото да започна терапия, която може да е за цял живот. Също така обмислям живот и здраве в близкото бъдеще и забременяване, но първо искам да контролирам до колкото мога Хепатита. Четох за имуноглобулина при новородени, но моят доктор ми каза, че е за предпочитане лечение на майката с лекарства, отколкото имуноглобулин за бебето, тъй като се крият много по-големи рискове. Не съм попадала на такава информация до сега, така че ще е нещо, което ще трябва да проуча от моя страна също.

Ще ми бъде интересно да споделите мнения. Благодаря!
« Последна редакция: Февруари 19, 2021, 03:00:42 от positivevibes »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2021, 09:25:19 »
Здравей,

Мисля, че можеш да разучиш дали не би било добре да се вкл изопринозин, тъй като той е подходящ при пациенти, които са в посока изчистване на австралийския. Говори със своя лекар относно това.
За бебето - ако майката е с вирусен товар под 1млн по време на раждането, НЕ се нуждаеот имуноглобулин, ваксината е достатъчна. Това, че глобулина е вреден за бебето са пълни глупости.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2021, 17:13:05 »
Чувала съм за изопринозин, беше ми препоръчан от позната, когато бях болна от Ковид. Ще го проуча, защото мисля, че може и да ми е от полза. В чужбина докторите следят основно препоръките за лечение с терапии и само за интерферон и Тенофовир се говори. За алтернативно лечение разчитам изцяло на собствени проучвания и информираност.
Силвана, знам, че сте изключително запозната с хепатита и имате наблюдения над доста случаи и се радвам, ако и вие наистина виждате ситуацията в посока на изчистване. Предполагам, че при толкова ниски за мен нива на количествения, най-вероятно ДНК-то също е спаднало. Не съм сигурна под какви единици на количествения се говори за преминаване към неактивна фаза и ми е интересно ако вие имате такава информация? Притеснява ме, че чернодробните ензими все още са завишени, но най-вероятно ще се нормализират на по-късен етап, тъй като в момента се води битка.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2021, 22:39:43 »
Здравей,
Днес и аз се рових по темата и също и Силвана потвърди че количествения антиген не е в право пропорционална връзка със вирусния товар. Но браво че го смъкваш. Още си млада и имунния ти отговор е добър. Това което съм чувала от лекар е за прогностичната стойност на количествения антиген. Ако имаш стойности по малки от 1500 имаш реален шанс да изчистиш вируса. Ако си между 1500 и 15000 тогава е фифти/фифти. Ако е повече от 15000 почти няма шанс. Така че стискам ти палци за този шанс. Сподели когато си направиш пак изследвания.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2021, 23:08:22 »
Здравейте, Лиляна. Тъкмо писах и във вашата тема и може малко да ни се препокрива дискусията. Това е добрe, че при такива резултати на количествения може да има изчистване на вируса. Но не съм сигурна тогава какво става с ДНК-то, което при мен е в милиони. Просто изчезва, тъй като и вируса е изчистен ли, не съм сигурна. Разсъждавам си на глас, в процес на проучване съм и може би пиша и глупости сега. До колкото разбирам може би се преминава в окултна фаза, където няма наличие на австралийски антиген, но първо трябва да изчистя еАg до колкото разбирам, но дори и тогава до колко е притеснително това оставащо ДНК. И дали ако нивата на ДНК останат високи, а HbsAg стане отрицателен или много нисък, би ли имало нужда да се провежда лечение, тъй като до колкото разбирам лечението е и за намаляване на количествения и ако вече е нисък не се ли крие риск да се увеличи с терапии. Имам доста за разучаване.  :pardon:
« Последна редакция: Февруари 20, 2021, 00:28:17 от positivevibes »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2021, 16:53:01 »
При нива под 100 на антигена вече сериозно може да се заговори за изчистване, особено ако започват да се появяват антитела. Следи тези два показателя през 6 м. и ще видиш какво се случва.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2021, 02:31:59 »
Опитвам се да гледам адекватно на ситуацията, за да нямам разочарования поради нереални очаквания. Изчистване на вируса на този етап не е най-близката ми цел, въпреки че може и да има някакви минимални възможности и естествено е добре дошло. Но за сега ще съм доволна на “деактивиране” на вируса и еАг да стане отрицателен, с последващи положителни е-антитела, намаляване нивата на товара и регулиране на чернодробните. ????????
Следващият ми преглед е след 2 месеца и ще е и с Фиброскан. За сега не мисля да добавям Изопринозин, тъй като срещам различни мнения. А и според мен това, което правя все още ми помага и е задействало колелото. Разчитам на изчистени “съставки” от билки, витамини, минерали и нутриенти от храна и не ми се иска да вкарвам изкуствено създадено химично съединение, което като по-мощтно може да подтисне ефекта от останалите неща. Притеснява ме и Изопринозина да не допринесе ненужна бурна реакция, тъй като резултатите от първата такава са задоволителни и продължават да се подобряват. За сега ще разчитам на търпение и да не избързвам с терапии. Дано не греша в преценката си. :smile:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2021, 19:42:07 »
А може ли да споделиш какви добавки вземаш?

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2021, 22:42:32 »
Да, разбира се. Добавките, които приемам най-редовно са лецитин, витамин C и D, В12 (заради месото), селен, Q10, а по-рядко - Mg, Ca, вит. А, Е, група В, омега-3. Билките, които приемам са под форма на таблетки или тинктури - маслиново листо, силимарин, Phyllanthus, гъби - Reishi и Agaricus blazei, хидрастис и ехинацея, burdrock root, cleavers. При такъв коктейл е трудно да определя кое е имало най-силен ефект, но имам усещане, че е Phyllanthus и гъбите Reishi.
Аз лично разчитам на добавките толкова, колкото и на здравословното хранене и начин на живот и за мен добавките няма да имат такъв голям ефект, ако не са съчетани. Но при някои хора може би и само те ще донесат задоволителни резултати. През последните години се стремя към здравословен начин на живот и откакто знам за активния вирус съм още по-стриктна.
Относно храненето, преди години аз спрях месото (освен рибата) и животинските продукти като ако наистина няма друга алтернатива понякога се налага да ям храна, съдържаща яйца и/или млечни продукти, но това е изключително рядко. Също така тренирах редовно като намалих интензитета на тренировките, за да избегна ненужно натоварване на черния дроб, но в последните месеци заради ковид това ми е малко по-трудно, но все още се опитвам да бъда активна. Намалила съм и алкохола до минимум и пия само по някои поводи, но по малко. Стремя се да давам необходимата почивка на тялото си като спя пълноценно (когато имам възможност), понякога си правя медитации, а също и се опитвам да избягвам ненужни нерви и емоции, както и стрес. За мен това са превантивни мерки за всякакви вируси и заболявания.  :congrats:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2021, 11:04:03 »
Здравейте,
Това е добре че се повлиявате от тези добавки. Знаете че научната медицина не доказва позитивен ефект от никакви добавки . На страницата на Хеп Б -https://www.hepb.org/ също може да се намери материалвключително и за добавките на Аюрведа. Но вероятно Вие добре се повлиявате от тях.
Пожелавам Ви успех. Каквото и да предприемете трябва да знаете че този тънък момент кога да се започне/ или не започне лечение е най важното за предотвратяване на по нататъшни последствия. Дилема която ми предстой и на мен:).

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2021, 11:19:44 »
За да се произнесе научната медицина за ползата или не на някоя добавка, тя трябва да се изследва. Има и такива, които са с доказана полза, например силимаринът, който обаче не знам да може да помогне за изчистване от вирусен хепатит - не и сам по себе си, но знам и за други излекували се чрез билки и прочие. Проблемът със самите добавки е по-скоро липсата на контрол при производството им и това дали даденото вещество го има и дали няма твърде много "подобрители" към самите хапчета, които да компрометират лечението.
Линк към изследването на силимаринът: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7140758/

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 23, 2021, 12:32:28 »
Благодаря за линка, аз също съм чела и в момента го приемам като олио или брашно. Както казахте не е ясно какви допълнителни неща се намират във хапчетата затова и аз не смея. Вие под каква форма го приемате или сте приемали?
Ще пиша по нататък ако има полза. Но пак имунния отговор играе най голяма роля във поддържането на вируса не активен. Така че при вас има голям шанс за резултати в норма. Пожелавам Ви го от сърце.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2021, 12:42:41 »
Аз съм на мнение, че научните изследвания се правят и се финансират от фармакологичните компании, които нямат интерес да изследват нещо, което не могат да патентоват и следователно, от което да изкарат пари. Това, че не може да се направи мащабен бизнес от алтернативното лечение, за мен не е фактор, че не помага. Съгласна съм с hristo_gb, че липсата на контрол е проблем и наистина не можем да сме сигурни какво точно закупуваме. Колкото до силимаринът, аз го приемам само и единствено за защита на чернодробните клетки, тъй като той не лекува като другите - тоест няма за цел да отключи имунен отговор в тялото.
Благодаря за линка, всъщност аз мисля, че от този източник съм чела и препрочела повече от половината им материал за австралийския антиген и всичко свърано с него. Добре, че съществуват такива източници.
ЛилянаЗард - силимарин приемам сутрин и вечер под формата на тинктура (без алкохолно съдържание!) с малко количество вода. Именно, че имунният отговор играе най-голяма роля, на този етап аз вярвам, че имунитетът ми има шанс и искам да му го дам. Лекарят може да ни изпише едно хапче и до там. Никой няма силата да въздейства на нашето тяло и имунитет, както ние самите. Както се казва - The power is within. Силно се надявам и с този вирус да е така и пожелавам на всички да успеят да се справят с него.  :love5:

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 23, 2021, 14:09:57 »
Пожелавам Ви от все сърце да изчистите вируса. Виждам много ентусиазъм в борбата. Браво. Дерзайте!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2021, 14:30:00 »
Благодаря ви искрено! Пожелавам ви същото! Надявам се да има задоволителен завършек цялата тази борба. Ще споделям как вървят нещата при мен за всеки, на който му е интересно, а надявам се и да е полезно.  :girl_in_love:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2021, 00:29:01 »
Днес разбрах, че ми е записан час за ултразвук/ ехограф на черния дроб, а с доктора ми като говорихме той каза, че ще ме запише за скан, което за мен означаваше Фиброскан. Преди около 3 месеца той ме посъветва, че на по-късен етап може да има нужда от биопсия (до сега ми е правен само един ехограф и след това Фиброскан като това беше преди година). Идеята ми е, че щом доктора е мислил за евентуална биобсия на по-късен етап, то какво ще се види с този ехограф? Не би ли трябвало да е преглед поне на фиброскан, на който да се изключи евентуална фиброза след високите нива на вируса и имунният ми отговор? С моите кг и диета не очаквам да се види омазнен или уголемен черен дроб, който обикновено се вижда на ехограф или аз нещо подценявам възможностите на това изследване?
Каква е практиката в България? На ехограф ли се преглежда рутинно или по-скоро на Фиброскан поне веднъж годишно? Чудя се дали няма грешка и да говоря пак с доктора ми.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2021, 09:03:54 »
Не съм сигурен, но фиброскана показва активна инфекция, степен на фиброзата, както и възможна стеатоза (омазняване). При ехографа се налага добър специалист да гледа, защото по-трудно се разбира какво се вижда, но се вижда също ако има уголемяване на дроба (инфекция) и омазняване. Също може да се видят и евентуални кисти и прочие, също се гледат и жлъчката и жлъчните каналчета. Но най-вече ехографа е по-евтин и предполагам затова първо с това се гледа и ако реши, че има нужда тогава с фиброскан. Биопсията според мен е отживелица и не бива да се прилага ако има достъп до фиброскан, но може и да си има някакви съображения все пак.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2021, 09:07:33 »
При ехото могат да се видят изменения по дроба, например хемангиоми и тн което Фиброскан не може. Той си мери омазняването на черния дроб и степента на фиброза. Двата метода не се изключват, а се допълват. В БГ Фиброскан не е все още приет като метод за оценка на черния дроб по каса и не е стандартно изследване, по - скоро изключение.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2021, 10:27:15 »
Най важното което трябва да се отхвърли на ехо е чернодробния карцином/рак/. Статистиката сочи че 95% от пациентите със HCC /hepatocellular carcinom/ са носители на Хеп Б вируса. Това е нещо което не може да се хване на Фиброскан. Мисля че американските гайдлайни препоръчват ултразвук на 6 месеца. Фиброскан- може и на 2 години.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2021, 12:46:58 »
От това, което казвате, ако си правя правилно изводите, е така както го разбирах. А именно, че ехографа по-скоро показва омазняване или уголемяване или други лоши неща, които не искам дори да споменавам. И съм съгласна, че си трябва доста добър специалист. Идеята е, че при решението дали да се започне лечение, от различните препоръки, се посочва да се провери наличието на фиброза и степента й. Това не става ли най-добре и най-точно с фиброскан? За биопсията и аз смятам, че е доста стар метод и при наличие на фиброскан, не е толкова предпочитана. Да, при нея могат да се видят някакви начални леки изменения, които фибросканът може да не засече, но нали те могат и да бъдат обратими? Тук не съм доплащала за Фиброскан, може би винаги преди него трябва първо ехограф, но само предполагам.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 24, 2021, 13:11:26 »
За сега Здравната Каса в БГ за да отпусне медикамент иска биопсия. Бях чувала че ще се предприемат стъпки за премахване на биопсия за пац. с Б. За пациенти с Хеп Ц- вече не се изисква. Фиброскана е достаъчен. Много пъти съм питала дали резултатите от Фиброскана са съпоставими със биопсията. Факта че все още се препоръчват биопсии ме кара да мисля че тя все още си е най-точния метод. Фиброскана дава акуратни резултати във средните и нагоре стойност- Ф2, Ф3, Ф4. Може би във Ф0-1- биопсията е по показателна. Но във някой случай както знаете лечение се започва и във Ф1.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 24, 2021, 13:21:24 »
Не знаех, че в България се изисква биопсия за отпускане на лечение. Това само първият път ли се прави или всеки път, когато се издава нов протокол за продължение на лечението? Системата в България е една и от причините никак да не бързам за лечение, защото в чужбина нещата се случват по-лесно, но ако ми се наложи продължително лечение и се прибера в България, никак не ми се сблъсква с абсурдната им система. А и може да имат различни изисквания и какво става, ако според България не съм за лечение.. Виждам, че някои хора май за това си купуват директно лекарства от Турция.
Относно фиброскана и аз съм останала с впечатление, че за Ф1 може и да не е толкова точен, а по-скоро за по-високите стойности. Идеята ми е, че хопотетично, ако черният дроб е с Ф1 заради скорошна битка, то ако останалите показатели влязат в норма и са ниски, не се ли наблюдават случаи на подобряване на фиборзата от Ф1?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 24, 2021, 16:17:00 »
Не мога да отговоря на въпросите за лечение. Аз самата не съм на терапия за сега. При Ф1- няма правило че трябва да се започне лечение. Гледат се, вирусен товар, ензими и степен на фиброза заедно. Но ако има доказана цироза, тогава се започва лечение директно, без да се гледат ензими и вирусен товар. Мога да Ви изпратя американските гайдлайни, който са близки до европейските но не знам как да ги прикача.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 24, 2021, 18:37:29 »
Няма нужда, тъй като аз някъде бях попаднала на гайдлайни от доста страни и организации и си бях записала основните неща, които ме интересуват в моя случай. Един от тези гайдлайни твърдеше, че пациенти под 30 год, ако нямат фиброза, не подлежат на спешно лечение и може да се проследяват показателите. И така ми хареса този конкретния. :girl_in_love: Иначе в България ме притеснява, че понякога какво пише като гайдлайн и какво се случва на практика, са две различни неща.. дано да греша.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 25, 2021, 13:39:58 »
Здравей,

Мисля, че можеш да разучиш дали не би било добре да се вкл изопринозин, тъй като той е подходящ при пациенти, които са в посока изчистване на австралийския. Говори със своя лекар относно това.
За бебето - ако майката е с вирусен товар под 1млн по време на раждането, НЕ се нуждаеот имуноглобулин, ваксината е достатъчна. Това, че глобулина е вреден за бебето са пълни глупости.

Съжалявам, че пиша в чужда тема, но понеже при мен се забелязва понижаване в количествения... и то май се формира тенденция. Дали да не започна и аз изопринозин или е рано за такива акции?

google pics free

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Февруари 26, 2021, 23:26:06 »
anti-HBs - в момента на някаква друга терапия ли сте и чернодробните в норма ли са?

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Февруари 27, 2021, 14:38:53 »
Пия си само тенофовира. Отделно пия по 5000 UI на ден витамин Д от няколко месеца с почивки. От време на време правя курсове и с ленено масло капсули по 3 на ден и цинарикс.
И се храня почти в стриктно кето.

АСАТ винаги ми е бил в норма. АЛАТ и ГГТ са доста често над норма и гранични. Последния път АЛАТ ми беше около 100, толкова висок го виждам рядко, веднъж годишно. Беше в норма доста време. Може би съм активирал нещо имунитета?

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Февруари 27, 2021, 15:59:58 »
Да, до колкото съм запозната повишаването на Алат-а се дължи на отделянето на ензима в повече, поради това, че се води битка между вируса и имунната система. Опасното е, че се счита, че при всяка една такава битка се нанасят вероятно щети върху черния дроб. Колкото повече битки, толкова повече увреждания. Съветвам ви, ако искате наистина да "събудите" имунитета си и да стимулирате битка, да го направите както трябва и да не е само за месец-два-три. Дори и да приемате някакви добавки за кратко, то поне с хранене и всички останали полезни навици, поддържайте имунната си система силна. От това, което казвате, че правите изглежда, че сте на прав път, но може би събуждате имунитета леко, а не с пълна мощност и за това не може да се справи с вируса. Изследванията, които споделихте в таблица, на какъв интервал от време са правени?
Лично аз "събудих" имунитета си с билки и при мен Алат-а беше 300 и нещо. Казват, че при такива показатели с Алат-а 5-10 пъти над нормата, може да се наблюдава деактивиране на вируса или изчистване в рамките на 12-18 месеца, а може и в по-кратък период 3-6 месеца. При мен се наблюдаваше бързо нормализиране на чернодробните и бих казала доста рязко намаляване на количеството на вируса и товара и все още си чакам търпеливо резултатите от тази "битка" от август, поддържайки си някои билки. В моя случай ме притеснява да приема Изопринозин на този етап, тъй като до колкото разбирам при повечето хора се наблюдава рязко активиране на имунитета и повишаване на алат-а, а при мен наскоро имаше такова "явление" и не ми се иска да са толкова близки едно до друго.
Във вашия случай, съдейки по ниските нива на вируса, може би няма да е толкова агресивна битката и може да се приключи много по-бързо. Има една подробност обаче - приема на Тенофовир. Не съм сигурна до колко това лекарство може да възпрепятства естествените сили на имунната система. За това и все още се опитвам да избягам от него, колкото и безвредно да го водят. Също така в какво състояние е черният ви дроб - има ли фиброза или е напълно здрав?

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Март 01, 2021, 09:48:44 »
F1 се водя, но ми казаха, че е по-скоро F0-F1. По другата система с точките имам 3/18. Така че се води почти здрав... Изследванията в таблицата са на 6 месеца.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #29 -: Март 02, 2021, 21:43:43 »
Ами щом не сте със сериозна фиброза и нивата на вируса спадат толкова особено през последните месеци, може би наистина е добра идея да включите нещо, което ще спомогне на имунитета ви да се справи с вируса. Във вашия случай изопринозин изглежда като добра опция, тъй като вие си приемате Тенофовир, което си е така или иначе химическа формула и друга такава под форма на изопринозин изглежда като добро съчетание. Сравнявам с билките като друг вид алтернативно лечение, но тъй като си приемате лекарство предполагам ще отнеме доста повече време да подействат сподер мен. Това си е лично мое мнение, не съм лекар, така че не мога да кажа със сигурност, но звучи добра идея да обсъдите изопринозина с вашия лекар.  :smile:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #30 -: Март 03, 2021, 23:58:08 »
Благодаря много за съвета.

“Прясно” COVID-19 ваксиниран съм - ще изчакам втората доза да мине и тогава ще си играя с имуномодулатори. Тогава ще пусна и още един количествен HBsAg да видя как върви.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #31 -: Април 20, 2021, 23:05:34 »
Здравейте на всички, които следят моята история. Вчера ми беше часът за кръвни и за ултразвук, а часът ми със специалист е след около 3 седмици, когато ще обсъдим резултатите. Споделила съм за носителството си на не повече от 4-5 човека и нямах търпение да споделя и с вас.
На ултразвука ми казаха, че всичко изглежда нормално  :girl_in_love:, но нямат право да изпадат в подробности.  Надявам се да няма изненади, когато обсъждам със специалиста, но ако имаше нещо тревожно предполагам щяха да ми кажат.
За кръвните ми съм много щастлива отностно АЛАТ И АСАТ - от години не съм ги виждала толкова ниски. Алата ми е 30  :dance:(последно февруари беше около 47), а Асата ми е 25 (беше около 35). За моите кг лекарите казват, че очакват чернодробните ми да са около 19, но все пак съм с чернодробно заболяване, така че реалистично аз съм много доволна и с 30 на този етап.
Не видях резултати за товара, което е важно също, но не знам дали не е изследван или още не бяха готови. Ще питам и ще пиша отново.
Изненадващо е за HbsAg quantitative, че края на януари тук в чужбина ми беше около 4700 и всъщност ми пуснаха двойни изследвания поради объркване в системата и с една и съща кръв резултатите бяха 4700 и 5500, което според мен е голяма разлика. Също така след около седмица при изследване в България бяха 980 и 2 седмици по-късно 580. А сега тук в чужбина ми е 3800. Не знам на кои резултати да вярвам - дали са спаднали според тези в чужбина или са се качили според тези в България. Но сякаш сега като си гледам някои изследвания и от преди е имало голяма разлика - важното е че според изследванията тук има спад, както и според изследвянията в Бг също има такъв. Изследваната единица е една и съща, но явно има някаква разлика в лабораториите.
Все още не съм сероконвъртнала за съжаление, но си давам време и вярвам, че и това ще стане. От това, което съм изчела след флеър с минаване на времето е все голям процентът на сероконвърсия и има голям шанс до около година и половина след флеър да се сероконвъртне. При мен са минали около 8 месеца и всички показатели продължават да спадат. И преди се чудех дали първо ставаш еAg негативен и изграждаш антитела и след това спадат чернодробните или първо спадат чернодробните и тогава изграждаш антитела.
Обикновено един от показателите за терапия е алат поне два пъти над норма, моят в момента е в норма, така че се надявам лекарят ми да не продължи да настоява за терапия, а да се съгласи, че моите методи явно помагат дори и бавно. Все още не смея да се зарадвам, защото и товара е изключително важен и се надявам и той да е спаднал. Всъщност до голяма степен се надявам да има подобрение, защото лекарят ми понамекна, че ако продължавам да си намирам причина да не започна терапия, а той продължи да препоръчва, то ще редуцираме прегледите (един вид няма какво да продължаваме до безкрай - той да настоява, а аз да отказвам), но за мен и на около 6 месеца е ок. Последният път му казах, че според мен няма голям спад в показателите, защото имах Ковид, което вярвам, че е реална причина и трябва да се вземе под внимание. Вече смених един специалист и явно оставям впечатление, че съм труден пациент, но разчитам на упоритостта си в това да следвам алтернативни методи, а и като пациент мисля, че имам право да взема това решение.
Продължавам със здравословните навици, както и с приема основно на лецитин и филантус, както и л-глутамин и котешки нокът (добавени от март). По веднъж дневно вземам и силимарин и рейши - гъбите свършват скоро и ще направя пауза и с тях. Витамин Д, Ц и Б също си продължавам ежедневно.
С риск да ме помислите за луда - аз вярвам в зодии и че има неща, които са ни заложени да се случат и т.н. И така, наскоро случайно реших да си направя хороскоп при астролог, който каза, че не вижда при мен да е заложено лечение с медикаменти, а по-скоро алтернативни лечения чрез билки, медитации и т.н - неща, които правя, но не му бях споделила. И така това ме обнадежди доста. Естествено ще си следя показателите и ако има нужда ще започна терапия, а няма да се доверя на астролог на 100%, но е приятно да чуеш, че пътят по който си поел изглежда като правилния.  :love5:
« Последна редакция: Април 20, 2021, 23:11:16 от positivevibes »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Април 21, 2021, 11:39:52 »
Питах и за вирусния товар - пропуснали са да го включат в резултатите, които ми пратиха, но изпратиха всичко на ново. Края на януари товара ми беше малко под 3 милиона... а сега  :yahoo: е 93 325  :girl_in_love: За мен това е много добър спад и щом за 12 седмици е спаднал толкова се надявам, че в скоро време ще падне още повече и мисля, че под 2000 ще има възможност за сероконвъртване. :party:
Ще чакам сега след около 3 седмици да се чуя с доктора си и да видя какво е неговото мнение. Иска ми се да забременявам вече, но високите нива на вируса ме притесняваха, както и това, че е активен. Но сега въпреки, че все още съм е+ то поне се наблюдава спад, така че мисля, че не е толкова зле положението вече.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 67
    • Профил
« Отговор #33 -: Април 21, 2021, 22:54:55 »
Много хубаво,че имаш такива резултати.Пожелава ти да стават все по-добри.Все още нямаш 30г и имаш шанс за изчистване.
По твоя препоръка аз също започнах да пия соев лецетин.Пия по 2 капсули на ден,но никъде не открих схема и искам информация,ако е възможно.
Колко продължително може да се пие,без да се прекъсва.( моят фиброскан е 6.1РК).
След месец ми свършва куса с Биозин и ще се консултирам с Балабанска за Филантус.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #34 -: Април 23, 2021, 00:32:49 »
Благодаря, Лени! Аз приемам соев лецитин от януари 2020, почти без прекъсване и по препоръки на други мнения тук от март тази година приемам и Л-глутамин, тъй като имат сходна роля.
Аз приемам по 2 таблетки лецитин на ден, което е 2400 мг, а дори на кутията препоръчват по 3 или 3600 мг. В началото се опитвах по 3, но ми се насъбраха и доста добавки и си останах с 2.
От това, което съм прочела, останах с впечатление, че лецитина е нещо, което е добре да се приема като добавка постоянно, особено ако не се приема месо, а и като цяло добавката има различен състав. При условие, че подпомага сформиране на здрави клетки, а черния ни дроб води или е водил битка с вирус, то мисля, че имаме нужда от лецитина и няма да ни навреди. Дори може да се дава и при бременни. Също така бях чела, че чернодробните клетки се обновяват напълно (или нещо подобно беше)  за 18 месеца, така че защо да не им помогнем с “качествен материал”.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Април 23, 2021, 22:31:27 »
Благодаря!
Мисля,че за добра имунна система освен качествена храна трябва и стабилна нервна система.Хубавите преживявания и емоции са важни за имунната ни система.Това го знам и от личен опит.Наслаждавай се на младоста и живота.Всеки миг е значим.????????????????

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Май 25, 2021, 11:43:23 »
Здравейте. Часът ми с доктора мина преди около две седмици и все се каня да пиша, но се захващам с нещо друго, а и малко останах разочарована и сякаш се опитвам да не отдавам много значение на неговото виждане.
Общо взето ми каза въпреки леките подобрения, все още би ми предложил терапия и аз останах супер учудена... определено смятам, че тук системата им е такава, че трябва да се “застраховат”, че винаги са предложили терапия. Индикация за терапия бил вирусен товар над 2000... да но има много други индикации също.. Аз му казах, че от своя страна всъщност съм излключително доволна от резултатите си и за мен това е много голям спад и явно това, което правя помага дори и бавно. Лекаря едва ли не ми казва, че съм много обнадеждена и е добре да си сложа някаква граница, от която ще започна да мисля за евентуална терапия.. с медикаменти. Моят отговор беше, че в момента виждам само добри резултати и постоянно има спад в изследванията, така че искам да дам шанс на тялото си и той подкрепя идеята, че има шанс да сероконвъртна, но някакси иска да съм готова и за терапия. И така следващият ни час ще е след 6 месеца, но се надявам до тогава да успея да си направя сама изследвания, за да знам как се движат нещата. Осъзнах, че като посещаваш лекар е нормално да ти изписва лекарства, тъй като това е методите, с които той е обучен и работи.. но не значи, че няма други опции, така че аз си продължавам с моята терапия и оставам позитивно настроена, а ако нещо се промени тогава ще го мисля.  :wink3:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #37 -: Октомври 24, 2021, 01:03:10 »
Здравейте на всички, които следят моята история.
Последните ми изследвания бяха преди 6 месеца като моето виждане беше, че имам много добър спад и резултати. Имах надежди, че следващите ми изследвания след 6 месеца (сега) ще са още по-добри и евентуално ще е настъпила сероконвърсия (деактииране на еАг). Но всъщност за първи път от последните 2 години спад няма, а дори има повишение. Естествено сега съм по-объркана от всякога.

Фибросканът и ултразвукът са ми с нормални показатели, което е супер. АЛАТ-ът ми не е чак толкова висок - 55, а беше 35 (за първи път беше в граници) и като цяло не ме притеснява толкова. Вирусният товар от близо 93 хил сега е около 2 милиона. Предния път (преди 9 месеца) когато спадна от 2 млн на 93 хил, докторът каза, че е лек спад, така че не знам дали това сега е леко повшение, което просто съм хванала с тези изследвания и в случая не знам до колко да ме притеснява.
Наясно съм, че съм в активна фаза и тези спадове и повишения са нормални, но все пак това е първото ми повишение, което хващам, откакто имах флеър преди около година. Очаквах този флеър да деактивира вируса и се пиех всички билки и добавки, за които четох. Но когато преди 6 месеца видях добрите резултати и реших, че имунната ми система е "захванала" каква й е работата и няма нужда от чак толкова помощ. Вземах и някои от билките продължително време и реших да направя лека почивка от някои от тях и да ги заменя с други, но не пиех чак толкова много неща. В момента не знам дали покачването евентуално е заради намаляването на "терапията" ми.. или просто си е нормален ход на вируса и няма нищо общо с моите билки и те не помагат в моя случай.
Успях да се свържа с д-р Балабанска за второ мнение, тъй като знам, че тук в чужбина, където се следя, отново ще препоръчат терапия. Имах надежда, че д-р Балабанска ще ме посъветва различно и впредвид, че обмислям забременяване, ще препоръча първо това и после терапия, както при други.. но е факт, че всичко е индивидуално и в моя случай тя също препоръчва терапия.

Тепърва започвам да обмислям това като опция честно казано, но естествено си имам своите притеснения и за това и избягвам тази терапия толкова време и се опитвам с други методи. В крайна сметка не съм сигурна дали моите методи са помогнали изобщо и има ли смисъл да продължа примерно още 3 месеца, приемайки всичко на макс и да видя как ще се повлияят отново нещата. Или просто да се опитам да приема истината, ако е такава... че трябва Тенофовир и това е.

Както споменах - тотално объркана съм, тепърва ще чета и ще се информирам отново, за да взема възможно най-правилното решение за мен. Някои от вас са пробвали билки и разни терапии с успех, но забелязвам, че при мен вирусът е с активност, а при много от вас не е бил. От друга страна пък други, които са започнали нуклеотидна терапия, споменават, че ако можеха да решат сега, биха изчакали и не биха я започнали толкова бързо.. И така, в момента се лутам и скоро трябва да реша какво да правя, защото въпреки всичко дълбоко вярвам, че алтернатините методи помагат.. или поне тази опция ми харесва повече.

Извинявам се за дългия ми пост, но реших, че е добре да си споделя мъките в този форум и някой някога, когато чете, може и да се успокои, че не само при него нещата изглеждат объркващи, защото с този вирус май при всички си има такива периоди.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 24, 2021, 20:23:57 »
Много тъжно с тези резултати,но пък дроба ти е перфектен.Защо не можеш да станеш Нbeag отрицателна не разбирам.Толкова ли е страшно да се пие тенефовир?Аз се успокоявам,като знам,че има лекарство което спира размножаването на вируса.Аз пък се притеснявам ,че отрицателни Hbeag   като мен никога нямат шанс да изчистим вируса.При теб нищо на е  окончателно и дано  следващите резултати да са оптимистични.Аз нямам информация с която да съм ти полезна.Ти си много напред със занията относно вируса,но искренно ти пажелавам негативиране.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #39 -: Октомври 25, 2021, 02:23:14 »
Лени, честно казано вече и аз не съм сигурна какво точно разбирам за вируса, тъй като той е доста непредвидим и действа индивидуално при всеки.
Успях да сваля вируса от 446 млн до 93 хиляди за 14 месеца - дали беше случайно развитие на нещата или "терапията" ми помогна няма как да знам за съжаление. А в момента няма как да стана HbeAg отрицателна, тъй като нивата на товара се покачват.
Да, прекрасно е, че има лекарство, което спира размножаването на вируса, но има случаи, в които и имунната система се справя с това, но до колкото виждам при доста случаи е с цената на фиброза. Но пък все още съм млада и това ми дава надежда, че ако не сега - кога? Освен това идеята за започване на терапия, която е толкова обвързваща във времето и вероятно може да е доживотна никак не ме кара да се хврълям към нея като първа опция. В момента живея в чужбина и изписването на Тенофовир е супер лесно, но в близките години искам да се прибера в България и системата там ме плаши сериозно. От друга страна, ако започна терапия на 28 знам ли колко дълго ще мога да я приемам и какъв страничен ефект може да ми се появи. Със сигурност знам, че ако се реша да започна приема, няма да чета листовката за странични ефекти.
Това, че отрицателни HbeAg нямат шанс да изчистят вируса не е вярно до колкото знам. Дори напротив, щом няма активност от страна на вируса и количеството му е малко, то има шанс да се изчисти.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #40 -: Октомври 25, 2021, 14:16:33 »
Здравей.Не искам да те отчайвам, но така е с този коварен вирус. Като ти чета ситуацията при теб, съм сигурен, че е време за терапия за съжаление. От друга страна е по-добре човек да знае истината и да е наясно, че в един момент трябва да се почне с НА.Вероятно и за съжаление доживот. Ако вирусът се задържи до 100000 копия и ХБсАГ остане до 2000, както и Алат да не е повече от 2пъти нормата, тогава имунната система го контролира, но все пак може вируса изведнъж да се развихри и да нанесе поражения върху ЧД. В това време на пандемия човек е натоварен и психически с толкова ограничения, не дай боже да го хване и ковид и да му се срине имунитета от боледуване. Наблюдавайте се по-често и си правете изследвания, дано не стигнете до ежедневна терапия с НА. Успех.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Октомври 25, 2021, 22:57:07 »
NO_HBV благодаря за отделеното време на моята история и за това, че се включваш. Определено свалих розовите очила и виждам Тенофовира като вероятно налагаща се терапия. Всъщност вече преболедувах Ковид и на това отдавам до някъде забавянето в резултатите ми, но разбира се няма как да съм сигурна.
В момента всъщност клоня към това да се наблюдавам за още 3 месеца и да видя какво се случва, надали ще има чак такова поражение надявам се. А и за тези месеци няма да седя и да чакам на чудо, а ще направя това, което така или иначе правя, но този път на макс - здравословна храна, много зелени смутита, билки и витамини. Ако не помогне, поне ще знам, че съм пробвала всичко възможно и всичко, в което вярвам. Остава докторът ми да се съгласи с мен.  :doubleup:
Понякога сама си се ядосвам на упоритостта, но до сега не ме е завела на лошо място. Или поне оптимизмът ми не ми позолява да виждам ситуациите като лоши.  :pardon:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Октомври 25, 2021, 23:49:18 »
 Здравей отново!Следя твоята история и се чудя за филантус -билката ,която казват ,че подтиска вируса в твоя случай не помага ли?Чела съм ,че има много доволни.На мен Балабанса ми изписа  Биозин за 1 година.И вече го пия 8 месеца,но започвам да се колебая дали да продължа.Ако ми разбута имунната система какво ще се случи.Понякога и аз като теб се двуомя.Плаша се от тази фиброза и цироза не дай си боже. Искам да ти вдъхна оптимизъм.Наистита е важно да премислиш плюсовете и минусите . :flowers:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #43 -: Октомври 26, 2021, 01:02:07 »
Лени, точно тази билка помага най-много според моите наблюдения. Аз я приемах дълго време, но след задоволяващите ми резултати преди 6 месеца, реших да дам лека почивка на организма си и да поспра някои билки, тъй като аз ги пиех заедно, а не една по една. Точно, защото се опасявах да не прекаля с тях.. все пак експериментирам. И тук четох, че повечето хора по съвет на лекари ги редуват, а също четох и за прословутия котешки нокът. И реших да го пробвам, въпреки, че в много от източниците, които изчетох, така и не го срещнах. Тук имаше доста коментари относно него и самостоятелното му ползване и това ме накара да пия него като основен стимулант за Т-клетките. Поне при мен обаче не мисля, че подейства. Но спирането на филантуса сега е доста дълго вече (около 4-5 месеца) и ако това е нещото, което е помагало, вероятно за това се е поувеличил моя скъп приятел. За това и искам да го пробвам за последно, но не знам да не са и загубени още 3 месеца. Не ме притеснява увреждане, а че искам бебче вече и не знам ако скочат много стойностите, ще имам ли време да ги сваля с Тенофовира докато родя. Не ми се иска да чакам лечение, резултати и чак тогава бебе.. то отиде още една година  :sad3: И накрая никой не знае какво ще стане в последния момент и как може да се случат нещата.. колкото и да пресмятам просто трябва да приема, че рискове ще има.   :sad3:
А ти с каква идея го приемаш този Биозин?
« Последна редакция: Октомври 26, 2021, 01:07:41 от positivevibes »

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Октомври 26, 2021, 08:07:49 »
Балабанска не ми разясни подробно за Биозина.Каза ,че помага при хепатити,но и аз не исках да съм досадна с  подробности.На другият преглед ще попитам.Бременните пият Биозин-мама по 9 месеца,и реших,че няма да е проблем и за мен(Пият го бременните без хепатит-познавам много,защото съм фризьор).Аз родих на 30г.Имах лека бременност ,а даже не съм знаела за хепатита.Никой не ме е изследвал за него-сега изследват бременните задължително(тогава имам познати кото се следиха в София и са ги изследвали).Не знам тогава дали съм била с активен хепатит.Детето ми не е с хепатит ,а го родих естесвено и кърмих една година.Имах кървящи  зърна(като се сетя ,че не съм знаела и кръв е попадала в кърмата се вбесявам).Сега го ваксинирах отново,защото му бяха спаднали anti hbs на5.4.Така,че шанс има и ти да родиш бебе без хепатит.Между другото,моята сестра е също с хепатит Б и е 37г не е раждала и вече иска.Но и тя е  hbeag -отрицателет и HBV DNA 860lu/ml 4300kopies ,нормални чернодробни,и фиброскан 5,4.Ще се радвам да ви се случат нещата по най-добрия начин и живот и здраве  да отгледате  здрави бебчета. :smile:На сестра ми Балабанска изписа да редува Изопринозин 2м и Биозин 3м.Може да е така защото писиара и е с тези стойности(860lu/ml). :smile:
« Последна редакция: Октомври 26, 2021, 08:15:59 от Лени »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #45 -: Октомври 26, 2021, 15:32:56 »
При вас случаите, както и при моята сестра е, че сте с неактивен хепатит или поне с много ниска вирулентност. Аз съм с активен и с висока вирулентност, така че % при мен за предаване се увеличават. Не че няма шанс да не се предаде, но в сравнение с вашите случаи е много по-голям за мое съжаление.
Преглеждам стари теми и на няколко места виждам коментари, че при еАг+ има по-добри прогнози за изчистване на HbsAg при продължителна терапия с нуклеотид. И че при еАг- шансът е почти минимален и се изисква доживотна терапия, ако се започне такава. Някой може ли да ми даде статия или някъде да прочета повече по въпроса или това са стари проучвания? Аз толкова изчетох и никъде не съм срещала и все още не намирам такива твърдения.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #46 -: Октомври 26, 2021, 15:59:36 »
Positivevibes имаше една тема за едни гъби, не че те подстрекавам ама пробвала ли си го това? Да я търся ли темата или ще си я намериш сама? :)

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #47 -: Октомври 26, 2021, 23:40:46 »
hristo_gb подстрекавай ме и без това на там клоня :mocking: Пила съм агарикус и рейши като вторите дори повече, но те по-скоро са като имуномодулатор, отколкото да спомагат за образуване на Т-клетки. Интересно за агарикус, че тези, които купувах вече не са достъпни на сайта.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Октомври 27, 2021, 09:06:55 »
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #49 -: Октомври 28, 2021, 15:39:51 »
Не си хабете времето и да си тормозите организма с разни гъби с недоказана ефективност.Разбирам, че много ВИ се иска да изчистите вируса, но едва ли ще се случи при отрицателен хепатит, това показва науката и статистиката, при положителен е по-вероятно, но +1 или 2%.Аз също съм с отрицателен хепатит и съм пробвал доста неща, ползите бяха никакви. Щом един път вирусът е излъгал имунитета да го остави да си прави каквото иска, то това да се промени в течение с времето е почти невъзможно. Все пак разбира се, че има изключения, но за да се стигне до сероконверсия и да се изчисти вирусът, трябва да няма виремия за продължителен  период от време, тогава при намаляване на количеството на австралийския антиген е възможно (1%) да се събуди имунитетът и да се случи чудото.Точно в този момент при дългосрочна липса на ДНК и малък брой на австралийски антиген може да се експериментира с гъби и т.н., имуностимулатори и други подобни. Но това с гъбите изобщо не е шега работа, иска се постоянно наблюдение защото има и лоши моменти с някои пациенти с реактивирал вирус. Последните разработки на лекарства и лечение целят точно това, след дългосрочен прием на НА с липсваща или минимална ДНК на вируса в кръвта да се намали възможно най-много количеството на австралийския антиген, и точно тогава евентуално да се спре изцяло лечението с НА за да може да се стимулират Т-клетките и да премахнат вируса изцяло.Това е най-добрия вариант, или поне да се намали до толкова, че имунитетът да го държи без да се увеличава за да спре взимането на НА, поради страничните дългосрочни ефекти. Но изследванията показват, че обикновенно за няколко месеца вируса се връща отново и пак се почва приема на НА.  Пиша го така подробно , защото съм запознат в детайли и да е ясно и всеки да си вземе решението сам.
« Последна редакция: Октомври 28, 2021, 16:08:30 от NO_HBV »

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
« Отговор #50 -: Октомври 28, 2021, 18:49:35 »
.....Щом един път вирусът е излъгал имунитета да го остави да си прави каквото иска, то това да се промени в течение с времето е почти невъзможно. .....

И според мен е така. Ако някой измисли рестарт на имунната система, тогава може да се изчисти вируса.

И аз съм пробвал доста неща. Засега без успех.
Бях попаднал на статия от американски или израелски учени, не помня, че чрез гладолечение може да се рестартира имунната система. Но явно не винаги се получава.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #51 -: Октомври 29, 2021, 01:30:17 »
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

Много ти благодаря, Христо за предложението, но и тук се намират из разни сайтове, ще видим на кой ще се доверя.

Не си хабете времето и да си тормозите организма с разни гъби с недоказана ефективност.Разбирам, че много ВИ се иска да изчистите вируса, но едва ли ще се случи при отрицателен хепатит, това показва науката и статистиката, при положителен е по-вероятно, но +1 или 2%.

Благодаря Ви за мението, но всъщност аз съм с активен хепатит, положителен е-антиген  :smile: Така че в момента моят имунитет си е буден и се бори. Целта ми е да го подпомогна, за да деактивира вируса, за да спре да нанася щети върху черния дроб. Нямам за цел на този етап да изчистя хепатита напълно  :girl_wink:
Аз също се запознах в детайли със състоянието си, както и със самия вирус, за да имам представа какво би било възможно и какво не. В крайна сметка няма нищо сигурно, но в моя случай си струва да се опита.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #52 -: Октомври 29, 2021, 10:50:55 »
Пожелавам Ви успех, надявам се да успеете. :smile:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #53 -: Февруари 16, 2022, 23:28:05 »
Ето ме отново с малко обновяване по моя случай за тези, които следят. При последния ми пост споменах, че се чудя дали да започна терапия с Тенофовир или да си дам още 3 месеца с всички билки, тъй като някои ги бях поспряла. В крайна сметка решихме с доктора да изчакаме 3 месеца, въпреки че той продължава да не одобрява моята идея с билките като цяло.

Сега след 3 месеца DNA ми е спаднал от 2 милиона на 34 хил. (никога не съм имала толкова нисък товар), количествения за HbsAg е 3480 от 4463. Нивата на чернодробните ми са в норма почти. И най-интересното HbeAg и HbeAb са ми позитивни и двете. До колкото четох това е изключително рядък случай и препоръчват да се повтори изследването. Надявам се да съм хванала някаква междинна фаза и антигена да покаже негативен при следващото изследване, а антителата да останат позитивни. Нямам представа при такива нива на DNA дали това е възможно, но ако е междинна фаза предполагам, че е възможно. Ако някой е чувал за такива случаи ще се радвам да сподели. :love5:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #54 -: Февруари 18, 2022, 19:17:08 »
Няма нищо странно в това да имаш позитивни антитела и "е'' антиген, това е междинна фаза, вероятно изграждаш антитела, които след количествено натрупване следва да негативират "е" антигена. Желая ти успех в това :)

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #55 -: Февруари 18, 2022, 21:21:04 »
Много се радвам за тези добри резултати.
Стискам палци при следващото изследване да си Hbeag
 отрицателна. :flowers: :dance:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #56 -: Февруари 20, 2022, 19:06:42 »
Благодаря за включването, Силвана. Звучи обнадеждаващо. След няколко дни ми е часът с доктора и ще се радвам, ако и той го потвърди. Иска ми се да имам и ориентир колко време отнема тази фаза и дали краят ще е само положителни антитела, но предполагам всичко е индивидуално.

Лени и аз много се надявам на същото, въпреки че бях позагубила надежда заради предходното покачване на товара. Надявам се да му се вижда края и да си поотдъхна малко.

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2022, 14:07:28 »
Здравей positivevibes ,много се радвам за постигнатите резултати,дано и за напред да имаш още по добри,от сърце ти го желая!!!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #58 -: Март 16, 2022, 11:49:30 »
Здравейте  :girl_wink:
Месец след последните ми изследвания си пуснах и в България. Там HbeAg e +, а HbeAb e -. Чернодробните ми са 23-26, не помня някога да са били толкова ниски.
Пуснах и ДНК за първи път в Бг в Лаборекспрес. Малко съм объркана с резултата. За log пише 1.14 и за iu/ml е 13.885
Звъннах да попитам това 13 ли е (приравнено 14) или е 13 хиляди. От лабораторията казаха, че е 13. Не че не очаквам спад, но много интересен резултат и защо тогава няма антитела. Не мога да намеря информация за приравняване от log към iu/ml - някой по-запознат? До колкото виждам под 1 log не се откриват резултати, а аз съм 1.14 - възможно ли е тогава наистина да е 13 iu/ml  :girl_angel:
И дали са направили само за антигени и като са видяли, че са позитивни да не са пуснали за антитела  :chat: Нещо ме съмнявя като цяло чувствителността на тестовете в бг. За количествен в чужбина винаги ми е около 3000-4000, а в Бг 200-300 и са едни и същи единиците.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Март 16, 2022, 15:48:32 »
Иван Рилски е най-добра лаборатория за изследване на HBV DNA.Имат отделение Вирусология.Ако имаш възможност пусни и там,за да сравниш.Аз пътувам от провинцията до там само за HBV DNA  изследването.
Силвана ми препоръча точно там.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #60 -: Март 16, 2022, 16:17:09 »
Моите anti Hbsag са 2lu/ml
Hbeag -
anti Hbeag +
Може да са ти точни резултатите ,да са забравили за anti hbsag    да ти го изследват.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #61 -: Март 16, 2022, 17:47:30 »
Вече не съм в бг и нямам възможност за повторни изследвания. Ще си изчакам да дойде време за следващите, но просто се опитвам да разбера тези.
Аз не съм изследвала antiHbsAg, a antiHbe. При мен е точно това, че ако е наистина толкова нисък ДНК кога ще отчете е-антитела.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #62 -: Март 16, 2022, 18:23:51 »
Това не ми е ясно и на мен!Когато открихме със сестра ми нашия хепатит В  си имахме anti hbe и незная кога са се появили :sad3:Но пък се притесних за тези разминавания в стойностите на Hbsag при теб в двете държави.И сега се чудя,вярни ли са нашите изследвания.
Ужас!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #63 -: Ноември 03, 2022, 13:09:38 »
Здравейте на всички, които следят темата ми до сега или ще я следят за в бъдеще. Отдавна не съм се включвала. Ще направя кратко припомняне на моя случай.
С активен е-антиген съм (в момента е под въпрос всъщност). Преди 3 год бях с вирусен товар над 380 млн., преди 2 години имах предполагаем флеър и вируса спадна до 31 млн и продължи да спада до 2-3 млн. Миналата година долу горе по това време поспадна до около 93 хил и след около 6 месеца се качи пак до 2 млн. Тогава имах леко поклащане в решението си дали да продължа с алтернативната си терапия (билки) или да започна Тенофовир. Реших последен тласък с билки - вирусът спадна до 30 хил за 3 месеца (и се появиха е-антитела, но за сега само на това изследване), след това вирусът стигна до 8 хил (най-ниското проследено до сега) и това беше май месец тази година. След това август се качи до 14 хил и сега октомври е 87 хил.
Естествено разбирате разочарованието ми, въпреки че все още съм позитивно настроена, че не е чак толкова фрапантно увеличение и не е милиони..
И така докато си оглеждах изследванията за пореден път, забелязах, че на HbsAg за количество пише Негативен на най-последното ми изследване.. а при предните изследвания винаги се движи около 3 хил до 5 хил. И се започна едно чудене.. това някаква грешка ли, поредна фаза ли е, мутация ли е, чудо ли е?
За съжаление при последните две изследвания нямам е-антиген и антитяло, така че не знам там какво се случва.
Имам час с доктора си другата седмица, но се опитвам да изумувам в момента какво се случва с този негативен резултат за HbsAg. Четох, че има мутации и се появява окултен хепатит, ако правилно съм разбрала протичането. Или, че е възможно и спонтанно изчистване, но би трябвало да няма и товар.. дали сега ще последва изчистването му при негативиран вирус или до сега е трябвало да се изчисти..? И така доста въпроси имам в момента, смятам, че ми трябват допълнителни изследвания, за да се види какво точно се случва и дали е грешка, но се опитвам да разбера за себе си какви са вероятностите. Ще се радвам на мнение на запознати :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2022, 13:18:18 от positivevibes »

Неактивен sgra

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #64 -: Юли 02, 2024, 22:10:25 »
Благодаря за споделеното от Вас, positivevibes! Информацията е много ценна за мене, защото искам също да опитам с алтернативни методи преди да започна лечение с лекарства, които да пия доживот. Моля да споделите как се развиват нещата сега при вас? Успявате ли да държите под контрол вируса или все пак се наложи лечение?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007