Здравейте на всички, които следят моята история. Вчера ми беше часът за кръвни и за ултразвук, а часът ми със специалист е след около 3 седмици, когато ще обсъдим резултатите. Споделила съм за носителството си на не повече от 4-5 човека и нямах търпение да споделя и с вас.
На ултразвука ми казаха, че всичко изглежда нормално
, но нямат право да изпадат в подробности. Надявам се да няма изненади, когато обсъждам със специалиста, но ако имаше нещо тревожно предполагам щяха да ми кажат.
За кръвните ми съм много щастлива отностно АЛАТ И АСАТ - от години не съм ги виждала толкова ниски. Алата ми е 30
(последно февруари беше около 47), а Асата ми е 25 (беше около 35). За моите кг лекарите казват, че очакват чернодробните ми да са около 19, но все пак съм с чернодробно заболяване, така че реалистично аз съм много доволна и с 30 на този етап.
Не видях резултати за товара, което е важно също, но не знам дали не е изследван или още не бяха готови. Ще питам и ще пиша отново.
Изненадващо е за HbsAg quantitative, че края на януари тук в чужбина ми беше около 4700 и всъщност ми пуснаха двойни изследвания поради объркване в системата и с една и съща кръв резултатите бяха 4700 и 5500, което според мен е голяма разлика. Също така след около седмица при изследване в България бяха 980 и 2 седмици по-късно 580. А сега тук в чужбина ми е 3800. Не знам на кои резултати да вярвам - дали са спаднали според тези в чужбина или са се качили според тези в България. Но сякаш сега като си гледам някои изследвания и от преди е имало голяма разлика - важното е че според изследванията тук има спад, както и според изследвянията в Бг също има такъв. Изследваната единица е една и съща, но явно има някаква разлика в лабораториите.
Все още не съм сероконвъртнала за съжаление, но си давам време и вярвам, че и това ще стане. От това, което съм изчела след флеър с минаване на времето е все голям процентът на сероконвърсия и има голям шанс до около година и половина след флеър да се сероконвъртне. При мен са минали около 8 месеца и всички показатели продължават да спадат. И преди се чудех дали първо ставаш еAg негативен и изграждаш антитела и след това спадат чернодробните или първо спадат чернодробните и тогава изграждаш антитела.
Обикновено един от показателите за терапия е алат поне два пъти над норма, моят в момента е в норма, така че се надявам лекарят ми да не продължи да настоява за терапия, а да се съгласи, че моите методи явно помагат дори и бавно. Все още не смея да се зарадвам, защото и товара е изключително важен и се надявам и той да е спаднал. Всъщност до голяма степен се надявам да има подобрение, защото лекарят ми понамекна, че ако продължавам да си намирам причина да не започна терапия, а той продължи да препоръчва, то ще редуцираме прегледите (един вид няма какво да продължаваме до безкрай - той да настоява, а аз да отказвам), но за мен и на около 6 месеца е ок. Последният път му казах, че според мен няма голям спад в показателите, защото имах Ковид, което вярвам, че е реална причина и трябва да се вземе под внимание. Вече смених един специалист и явно оставям впечатление, че съм труден пациент, но разчитам на упоритостта си в това да следвам алтернативни методи, а и като пациент мисля, че имам право да взема това решение.
Продължавам със здравословните навици, както и с приема основно на лецитин и филантус, както и л-глутамин и котешки нокът (добавени от март). По веднъж дневно вземам и силимарин и рейши - гъбите свършват скоро и ще направя пауза и с тях. Витамин Д, Ц и Б също си продължавам ежедневно.
С риск да ме помислите за луда - аз вярвам в зодии и че има неща, които са ни заложени да се случат и т.н. И така, наскоро случайно реших да си направя хороскоп при астролог, който каза, че не вижда при мен да е заложено лечение с медикаменти, а по-скоро алтернативни лечения чрез билки, медитации и т.н - неща, които правя, но не му бях споделила. И така това ме обнадежди доста. Естествено ще си следя показателите и ако има нужда ще започна терапия, а няма да се доверя на астролог на 100%, но е приятно да чуеш, че пътят по който си поел изглежда като правилния.