Здравейте на всички, които следят темата ми до сега или ще я следят за в бъдеще. Отдавна не съм се включвала. Ще направя кратко припомняне на моя случай.
С активен е-антиген съм (в момента е под въпрос всъщност). Преди 3 год бях с вирусен товар над 380 млн., преди 2 години имах предполагаем флеър и вируса спадна до 31 млн и продължи да спада до 2-3 млн. Миналата година долу горе по това време поспадна до около 93 хил и след около 6 месеца се качи пак до 2 млн. Тогава имах леко поклащане в решението си дали да продължа с алтернативната си терапия (билки) или да започна Тенофовир. Реших последен тласък с билки - вирусът спадна до 30 хил за 3 месеца (и се появиха е-антитела, но за сега само на това изследване), след това вирусът стигна до 8 хил (най-ниското проследено до сега) и това беше май месец тази година. След това август се качи до 14 хил и сега октомври е 87 хил.
Естествено разбирате разочарованието ми, въпреки че все още съм позитивно настроена, че не е чак толкова фрапантно увеличение и не е милиони..
И така докато си оглеждах изследванията за пореден път, забелязах, че на HbsAg за количество пише Негативен на най-последното ми изследване.. а при предните изследвания винаги се движи около 3 хил до 5 хил. И се започна едно чудене.. това някаква грешка ли, поредна фаза ли е, мутация ли е, чудо ли е?
За съжаление при последните две изследвания нямам е-антиген и антитяло, така че не знам там какво се случва.
Имам час с доктора си другата седмица, но се опитвам да изумувам в момента какво се случва с този негативен резултат за HbsAg. Четох, че има мутации и се появява окултен хепатит, ако правилно съм разбрала протичането. Или, че е възможно и спонтанно изчистване, но би трябвало да няма и товар.. дали сега ще последва изчистването му при негативиран вирус или до сега е трябвало да се изчисти..? И така доста въпроси имам в момента, смятам, че ми трябват допълнителни изследвания, за да се види какво точно се случва и дали е грешка, но се опитвам да разбера за себе си какви са вероятностите. Ще се радвам на мнение на запознати