Хелоу. Скоро не се бях вясвал. При мен същата история. Оня ден реших да си пусна изследвания профилактично, след като последно се изследвах преди точно година - февруари 2022. Тогава някак си ненадейно бях свалил отново желязото и респективно АЛАТ-а беше в норма. И явно наистина има връзка, защото след усилено пиене на витамин ц последните месеци, заради постоянни грипове, а витамин це-то помага за усвояването на желязо - ето пак съм с високо желязо - 36 и повишен АЛАТ (59), при АСАТ - 26 и ГГТ и той там някъде.
Таа май ще взема да се вдигна да ида да си направя проследяването, което трябваше да правя всяка година, а миналата година пропуснах.
Само че последния път като бях в Токуда така бързо ме претупаха, че се чудя дали има смисъл пак да ходя там. Тоя път като звъннах да питам как стоят нещата със записването, ме прехвърлиха пак към най-младата специализантка. Не че имам нещо против младите, ама не съм убеден, че ще различи на ехографа едно ХЦЦ от киста например. А последния път точно киста ми казаха, че имам и се чудя тоя повишен АЛАТ и желязо да не са нещо друго...
Някой да знае как стоят нещата с проф. Антонов? Има ли изобщо начин да се проследявам в друга болница, различна от тази която ми е издала протоколите навремето?
П.п. да пак забравих да пусна феритин, защото май пусках по-рано и тогава беше окей. Ама пък друга връзка не виждам, вече се оформи такъв pattern с тоя алат и желязото, че няма как да не видя връзката.