Автор Тема:  Омагьосан кръг  (Прочетена 6097 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Нана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Омагьосан кръг
« -: Април 18, 2021, 12:47:20 »
Здравейте! Благодаря на Всички, които стоят зад сдружение "Хепактив". Благодаря и на Всички споделили своите истории. От доста време кръжа в интернет пространството търсейки повече информация за хроничен хепатит Б, намирайки сайта на сдружението получих много полезна информация, за което отново ще повторя Благодаря Ви. И след като съумях да овладея емоциите си реших да Ви споделя и нашата история.
Майка ми е на 72 години към днешна дата, на 17 годишна възраст е боледувала от някакъв хепатит . През 2013г. след профилактични кръвни изследвания Асат и Алат бяха извън норми, около 200-300 и личния и лекар я насочи към гастроентеролог. След прием в болница бе установено, че е с хроничен хепатит Б и през шест месеца посещаваше специалиста за преглед и изследвания и така 3 години. През това време приемаше само масло от бял трън и всички чернодробни  ензими си бяха в норма. През 2016г. беше насочена за изследване на вирусния товар, който бе милиарди. Веднага нова хоспитализация, биопсия и протокол. Започна бараклуд две години, след което и до момента сме на ентекавир. Направихме изследвания и на баща ни и резултатите са: срещал се е с вируса, изчистил го е и има антитела.  През последните две години започнаха да и спадат тромбоцитите, потърсихме помощ и от хематолог, започнахме през май 2020г. прием на герисан и масло от черен дроб от акула, но без резултат. Септември хематолога и изписа и кортизонов препарат за един месец и отново ниско ниво на тромбоцитите и ни каза, че нищо повече не може да направи и най-вероятно е от лекарството, което пие за черния дроб. Тя започна да взема всеки ден по 1ч.л. сироп от черен бъз и така до края на декември, когато се влоши и постъпи в болница с анемия, а тромбоцитите се бяха покачили до 90, а бяха 40. Януари нова хоспитализация в онкология и хематология, слава богу няма онкологично заболяване, март хоспитализация в гастроентерология лекарите предлагат кръвопреливане и съответно трябва някой да дари кръв. Отивам да даря кръв и изненадааа при предходно даряване на кръв 2013г. кръвта ми е бракувана, защото съм носител на Австралийския антиген. Задействах Всички в семейството да се изследват. И "омагьосаният кръг" се затвори. Съпруга ми се е сблъсквал с висуса, изчистил го е и има антитела, сестра ми е с хроничен хепатит Б, сина и се е сблъсквал с висуса, изчистил го е и има антитела. Имали сме и брат, който е починал на 9 месеца от някакъв вирус по думите на майка ни. Накратко това е семейната ни история. Продължавам с личната ми история, защото  с диагноза сигурна от 2013г. хроничен хепатит Б в момента съм в остра форма хепатит Б. Дали стреса около майка ми или това, че съпруга ми ме накара да пия ламинария, за да си подсиля имунната система, зопочнах да чувствам леко неразположение, излезна ми херпис на 11.03.21г. но го отдавах на стреса, на следващия ден спрях ламинарията, на 13 март-събота трябваше да даря кръв и разбрах, че немога, защото кръвта ми била бракувана и повече информация мога да получа през делничен ден. Върнах се отново през седмицата и ме уведомиха че съм носител на Австралийския антиген, на въпроса защо не съм уведомена тогава, ми бе отговорено че е уведомен личния ми лекар. На 19 март три дни имах страшни болки в гърба, на 22 болката изчезна напълно, но започна в кръста, направих кръвни изследвания и изненада Асат-354, Алат-513 и следобед ми мина кръста, но ми стана много отпаднало с гадене. На следващия ден пълни изследвания Асат-491, Алат-824, ГГТ-48, билирубин в норма, HBsAg-2.52>0.054 положителен, HBeAg-46.8,Anti-HBe- положителен, за хепатит С, Д и ХИВ отрицателно. От 25 започнах прием на 2х1 Трансметил и 3х1 Карзил, на 29 хоспитализация със следните резултати: Асат-837.9, Алат-1259.3,ГГТ-74.1,HBsAg- положителен, HBeAg-отрицателен,  anti-HBc total-положителен,  Anti-HBe-положителен, Anti-HBcor IgM-положителен, PCR  HBV DNA- 67 400 000IU/ml .Една седмица на системи, започнах прием и на Зефикс. На 05 вече в къщи с прием на 2х1трансметил и 1х1 зефикс, на 09 резултатите са:Асат-150, Алат-375, ГГТ-124, на 16 Асат-64, Алат-139, ГГТ-46 и продължавам лечението. На сестра ми направихме кръвни изследвания и всички чернодробни ензими са на долната граница, ,HBsAg- положителен и anti HBsAg-отрицателен. Подали сме декларация и очакваме възстановяване на нейните здравноосигурителни права, защото е работила и осигурявала в страна от  ЕС през последните 10години и  ще постъпи в болница за повече изследвания и консултация със специалист. Възпитани сме, че семейството е нещо свято, то е най-ценното което имаме след здравето, никога не е имало тайни между нас, но попаднали в този "омагьосан кръг" вскички крием от родителите ни, че и ние сме носители на Австралиския антиген, защото няма да го преживеят. Трудно е!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Омагьосан кръг
« Отговор #1 -: Април 18, 2021, 13:18:17 »
Здравей,

Майка ти с какво увреждане на черния дроб е? На мен това за съжаление ми прилича на симптоматика на цироза, дано това да е изключено. В коя болница я следят?

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Нана

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 18, 2021, 13:25:38 »
Състоянието и се следи в Медлайн Пловдив. Вирусен товар не се открива. Отрекоха да има и цироза.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #3 -: Април 18, 2021, 16:44:31 »
Аз бих направила преглед в друга болница на черния дроб, просто за да съм сигурна.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Нана

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 18, 2021, 17:28:27 »
В УМБАЛ "Св.Георги" - Пловдив при престоят ни в клиника по онкология и хематология и бяха направени много изследвания,  изпратиха ни и за консултация в същата болница в гастроентерологията за съмнение за цироза , където ни правиха само ехограф и специалиста констатира, че цироза няма. Биопсия сме правили само в началото на лечението 2016г.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 18, 2021, 19:33:16 »
След като и те са имали съмнения за цироза, значи има нещо. При възможност посетете специалист в София.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Април 21, 2021, 14:48:17 »
Ако не можете в София - Еврохоспитал + д-р Акрабова в Пловдив препоръчвам.  :doubleup:

Неактивен Нана

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 22, 2021, 09:44:44 »
Много Ви благодаря, разговарях с нея, но категорично отказа за преглед в София. Между другото в Медлайн-Пловдив лекуващ и е   д-р Апостол Георгиев и сме много доволни от неговото човешко отношение и професионализъм, тя на 100% му има доверие, но ще се опитам да я накарам да посетим и посочените от Вас. Благодаря Ви!

p.s. В началото на лечението фиброзата е F2 , а Австралийския антиген от 5200HBsAg, на 15.03.2021г. е 85HBsAg, а вирусния товар от близо милиард, в последните години не се открива,HBeAg-отрицателно и anti hbeag-положително . Възможно ли е при този спад да развие цироза.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 22, 2021, 10:41:52 »
Много малко вероятно е, но при хепатит В винаги има "но". Не мога да отговоря категорично, за съжаление.

Неактивен Боян Спасов

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #9 -: Април 23, 2021, 00:34:11 »
Здравейте Нана и добре дошла във форума :)
И аз съм с добри впечàтления от д-р Георгиев.
Мислили ли сте за скенер с контраст или ЯМР?
Скенера би показал неща, които не могат да се видят на ехограф.
При майка ви може да има тромбоза на порталната вена.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007