Автор Тема:  Айде пак великото забременяване... ин витро!  (Прочетена 3851 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте!
Прословута станах с това забременяване... пускам нова тема, защото всички вече са доста старички, а нещата са динамични.
И така, година и половина не се получава по естествен път и няма и да се получи явно, минаваме на варианта за ин витро... обаче тук идва големият проблем (извън това, че след операцията за ендометриоза съм свалила АМХ до 0.59! - тоест последният влак по фонда) - вчера бях в една от известните ин витро клиники и ми казаха, че било опасно за персонала им да ми правят процедура и ми отказаха дори преглед, заради диагнозата, тъй като трябвало да представя документ за нулев вирусен товар. Аз обаче съм преценена от д-р Балабанска да съм без лечение, тъй като имам алергия към Тенофовир и няма какво друго да ми дават. Последната ми виремия беше 180 хил копия. След празниците ще вляза отново за актуална...
Моля ви, кажете ми какво да правя? Имам си и ендометриоза, която е най-тежката форма и ме мъчи всеки ден. На 38 г. съм. Не знам какви са рисковете за мен при процедура и евентуална бременност с неподтиснат вирус, но не виждам и друга опция.. Търся някой, който знае какво се прави в такъв случай или е минал по този път. Благодаря!

П. С. Няма да коментирам как в 21 век видях доктор, който е с ваксина, да застава до стената и дори да не смее да вземе епикризата от ръцете ми!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Айде пак великото забременяване... ин витро!
« Отговор #1 -: Април 19, 2023, 11:49:40 »
1. обмисли операция на ендометриозата в Букурещ, за да можеш да забременееш естествено. Там оперират и с хепатит В, и нямат кроманьонското поведение на голяма част от лекарите тук
2. сподели коя е тази клиника и обмисли да се обърнеш към адвокат за неоказване на лекарски услуги заради дискриминация
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 20, 2023, 16:28:17 »
Силвана, благодаря ти за отговора!
Няма да стане естествено, имам двустранно непроходими тръби и мъжки фактор, 3 спермограми събрахме вече. Нямам кисти за операция, преди лапарото АМХ ми беше 3.6, сега е критичното 0.59, трябва да хвана последния влак за фонда без никакви интервенции и бавеници (резултатът ми важи три месеца, които текат вече и е на косъм...). Иначе и аз си мислих за консулт с Митрой да видя как процедира той с ин витро при жени с активен хепатит, които не са на лечение...
Взех си направление за хоспитализация и утре съм при Балабанска за ново проследяване и този път ще поискам документ за ин витро. Майка ми се консултирала насам натам и получила мнения, че трябва да си направя тотално премахване на яйчници и матка (нещо безумно и напълно безмислено при ендометриоза извън тези органи), както и че било страшно рисково за мен и за бебето да забременявам, някакви апокалиптични прогнози. Това ми е много съмнително. Всичко живо ражда, аз пък ше съм най-специалната!
А относно клиниката, става дума за Афродита и прехваления доктор Станулов.  Според мен са си опекли юридически нещата, ще кажат, че не прилагат дискриминация, а изискват медицински резултати, за да пристъпят към процедура... не отказват на всички жени с хепатит, само на тези с активен вирус.... които вероятно не са много. Не знам... да се оправят. Не са единствени. Като не искат пари, на други ще ги дадем... Надявам се Балабанска да ми вдъхне малко положителни мисли, понеже до гуша ми дойде от негативизми, които не се базират на клинични данни, а на страхове и некомпетентност..
Един нормален живот искам и нищо повече  :dance:
« Последна редакция: Април 20, 2023, 16:40:00 от edna_ot_vas »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #3 -: Април 20, 2023, 21:07:07 »
И да направиш консулт с Митрой, това е абсолютно неприложимо като информация за България.
Значи бързо трябва да намериш друга клиника и да имаш становище от Балабанска.
Стискам палци за успех.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 21, 2023, 19:21:04 »
Мерси, минах. Резултат след седмица на кръвните. Иначе фиброзата си е 0-1, няма и първа... Питах я колко трябва да е виремията, за да не е опасно и тя каза, че всичко над 2 хил копия е опасно. Аз и да се напъна, няма да мога да изкарам толкова ниска, ама нека излезе, обясних й ситуацията и се надявам да го измисли. За Митрой да, но просто ми се искаше да чуя какъв е опитът му с пациентки с активен вирус, тоест доколко е опасно това, което ще правя и за кого... за себе си не се притеснявам много. А за дете си мисля,че в най-лошия случай скоро ще има и друго лечение и  няма да му е присъда болестта. Разбира се, ще опитам да направя всичко възможно да няма вируса, просто не знам дали си струва да се отказвам, заради мижави рискове, които винаги ги има за всичко. Жертвата е много голяма, последствията също.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 21, 2023, 21:27:29 »
Не мисля, че Митрой има голям опит с хепатит В и инвитро, поне не и този опит, който би ти бил от полза. Винаги можеш да му пишеш и да го питаш по имейл.
За детето-дали е инвитро или по заченато по стандартния начин, няма разлика при подхода - ваксина и хиперимунен гама глобулин. Затова и тъпотиите на този лекар са ми необясними. Както и да е. Защо не опитате при Стаменов?

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Април 25, 2023, 23:41:11 »
Мерси, минах. Резултат след седмица на кръвните. Иначе фиброзата си е 0-1, няма и първа... Питах я колко трябва да е виремията, за да не е опасно и тя каза, че всичко над 2 хил копия е опасно. Аз и да се напъна, няма да мога да изкарам толкова ниска, ама нека излезе, обясних й ситуацията и се надявам да го измисли. За Митрой да, но просто ми се искаше да чуя какъв е опитът му с пациентки с активен вирус, тоест доколко е опасно това, което ще правя и за кого... за себе си не се притеснявам много. А за дете си мисля,че в най-лошия случай скоро ще има и друго лечение и  няма да му е присъда болестта. Разбира се, ще опитам да направя всичко възможно да няма вируса, просто не знам дали си струва да се отказвам, заради мижави рискове, които винаги ги има за всичко. Жертвата е много голяма, последствията също.

Може да сме го коментирали вече, но искам да питам пак - ти какъв Тенофовир ли си пробвала? Какъв беше този, който предизвика силната алергична реакция? Питам, защото (може и това да съм ти казвал) аз имах проблем с конкретен тенофовир генерик и като го смених нямах страничните ефекти. При мен бяха аритмии, доброкачествени, но неприятни. Различните генерици ползват различни “соли” за носител на молекулата и не е невъзможно да имаш алергия към нея конкретно.

Пак казвам, съжалявам ако се повтарям, просто много искам да ти помогна някак.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря ти от сърце и, да, ти ми беше казал за солите и пробвах с 3 вида тенофовир, вкл. Вемлидито от Турция взех, при мене беше жестоко парене по лигавиците, но и видимо се зачервяваха и подуваха, бях като залята с киселина и такива неврологични оплаквания- примерно че кожата ми изгаря, че ме заливат с кофа с гореща или ледена вода, болки да не мога да вървя и изгарянееееееееееееее, кашляне, задушаване. Не знам как оживях. Настръхвам като видя написано името на лекарството някъде, както и вече от проба на всякакво ново след преживяното. Смея да кажа, че това е в топ на най-страшните преживявания, които съм имала в живота.
Току-що получих втори отказ от клиника: Здравейте,

С колегите подробно разгледахме Вашия случай. Становището, което сте ни
изпратили от гастроентеролога е достатъчно, за да се кандидатства към
ЦАР. Проблемът, заради който ние не бихме могли да Ви съдействаме е все
пак наличието на хроничен хепатит. Според Наредба 28 за дейности по
асистирана репродукция, при наличието на ембрион/и, чиито родител/и имат
хроничен хепатит, медицинският център, в който се намират и отглеждат
ембрионите трябва да разполага със специализирана апаратура, тъй като
съществува риск от настъпването на кръстосана контаминация. За съжаление
МЦ "Неовитро" не разполага с такава апаратура.

Иначе междувременно бяхме при Балабанска и си взех епикризата, резултатите, седнахме, обсъдихме и ми издаде документ, в който написа, че няма противопоказания за извършване на ин витро, но ми каза в прав текст, че няма никакво лекарство, с което да може да ми повлияе през бременността, каквото и да стане и затова Бог да е с нас... (отрече Зефикс като вариант).
С тези думи завърши.

Виремията ми в момента е 63969 Iu/ml
Количественият е 3515.

Ще ходим пак в "Надежда" за втори преглед, защото на първия не успяхме да коментираме със Стаменов тези неща.
Просто там се чака по 6 часа, за да влезеш за 5 мин, в които няма време за нищо... и като ме прегледа така ме боля, че исках само да се махна.
Може би има шанс за Надежда, защото там базата е доста голяма. Четох тая наредба 28 за асистирана репродукция и е доста завъртяно написано,но те си имат юристи и явно си ги тълкуват тези текстове, аз не ги разбирам.

• Global moderator
    • Профил
Аз бих ър посъветвал да се обърнеш към адвокат Мария Шаркова, потърси я в интернет.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
Подадохме за Надежда, Стаменов  :dance:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2023, 11:13:40 »
Да си раздвижа темата... Правихме ин витро на спонтанен цикъл, като лекарствата, които приложиха, бяха 3 - една седмица Кломифен цитрат и по 2 инжекции преди пункция - Една Цитротид и 1 Овитрел - умишлено пиша имената на медикаментите, което се надявам да не е проблем, тъй като бих искала да се знае точно кои са, заради евентуалните ми резултати след приема им, които за мен са потресаващи.
Така, минах 2 курса, кломифен пих само при първия, последва пункция, а на втората ми биха инжекциите, само че нищо не извадиха, защото фоликулите се спукаха в чакалнята.
Тоест резултат 0 откъм вадене на яйцеклетки, но много нерви, пари и най-вече лоши резултати откъм хепатит :(
През цялото време натъртвам за хепатита, затова на втория курс не прилагаха никакви лекарства, освен 2те инжекции, които били задължителни. И уж не влияели. Да, ама април 2023 г. стартирам процедура с 500 хил копия на вируса, нормални ензими и т. н., а преди 2 дни бях за проследяване при Балабанска и бам - 7 милиона копия на вируса, повишени ензими, висок количествен... подпиране вдясно...
Карам и 4то боледуване за последните няколко месеца, а от около 2 минаха от последните инжекции.. боледуванията ги карам общо взето без нищо, освен бонбонки за гърлото. Не мога на нищо друго да припиша високата виремия, но тя ми е рекордна досега... и просто не знам какво да правя. Доктор Балабанска, която е просто уникална и нямам думи да изкажа колко внимание ми отделя при цялата си заетост, все пак не може да измисли нищо повече от това, което е понятно за медицината до момента и въпреки всичко ме насърчи да продължавам. А аз си задавам въпроса ако тези лекарства, дето са минимумът на минимума ми се отразяват така, как ще я карам занапред???? Както и дали няма да е по-безболезнено да се насоча към донорска яйцеклетка и да не се занимавам с безброй пункции и натоварване на организма... доктор Балабанска смята, че в близката година не се очаква намаляване на виремията съществено, че да разчитам на това да падне от самосебе си... но ако я подклаждам непрестанно, тогава какво? Направи ми и фиброскан. Като изключим леката стеатоза, нямам увреждане за момента, но казва, че сега тече активно уреждане на чернодробните клетки. Наясно е, че не може да ми даде нищо и казва, че дробчето ще издържи.
Какво да правя, хора? Заповедта ми за ин витро си тече, а аз не спирам главоблъсканиците и не мога да се отърся от вируси и бактерии (че и в урината излязоха). Искам да се приключи тази сага.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2023, 14:15:46 »
Моето лично мнение е, че нищо не трябва да бъде на всяка цена, ако тази цена е влошаване на твоето здраве. Разбира се, вие знаете кое ви е по-е важно в момента и ако на всяка цена трябва да имате дете с вашия генетичен материал, то очевидно не може да се откажете. Ако може да приемете промяна в плана, направете я. Никой от нас не може да даде конкретен полезен съвет или да е бил във вашата ситуация, колкото и да е трудно, трябва да си изясните каква ви е мотивацията да спрете/продължите с опитите. Тялото е мъдро и то ни подсказва какво е добре за нас, ако имаме ушите да го слушаме.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2023, 19:17:12 »
Можем да приемем с донорска, но и там не е много проста работата. Въпреки всичко е опция и затова споделих тази идея на доктор Балабанска, но според нея трябва да си опитам с мои... въпреки че знае, че това са още пункции, упойки и някакви медикаменти, макар и минимални. Вариант е да се бие само гонадотропин, който не би трябвало да има отношение към дроба... Със сигурност съм решила други медикаменти да не се приемат. При трансфер също има, но пак ще подбирам...
Силвана, вярно ли е, че в близките години не се очаква друго лечение :( Мислех, че върви в някаква посока

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2023, 08:56:42 »
Ако се надяваш на това и чакаш-недей. Да, има много клинични изпитвания, които текат, но нищо революционно. Дори и утре да изкочи такава молекула, ще минат 5-8 г. преди да достигне реимбурсация.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007