Автор Тема:  Остър хепатит Б  (Прочетена 1358 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен DiNo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Остър хепатит Б
« -: Септември 18, 2023, 16:48:47 »
Здравейте на всички и благодаря за прекрасния форум и атмосферата на взаимопомощ, която сте създали!
Диагностициран съм с остър хепатит Б. Нямам абсолютно никакви външни симптоми, освен потъмняване на урината, което ме накара да си направя тест за хепатит и така го открих.
Нямам пожълтяване, замайване, липса на апетит….само и единствено тъмна урина.
Никой от докторите не можа да ми каже дали липсата на симптоми е добър индикатор за изхода от лечението или лош. Ако някой знае нещо по въпроса от личен опит, ще бъда благодарен да споделите мнение или опит.
Та, направих първия тест на 16.август - положителен за хепатит Б
Асат - 998
Алат- 2207
Количествен ДНК - 45461823
Приеха ме на 18.август в болница и ми вливаха една банка (500 мл) глюкоза 5%, една банка глюкоза 10%, трансметил и Карсил 3х3 таблетки.  Изписаха ме на шестия ден (23.август) с показатели:
Асат - 600
Алат - 1001
Общ билирубин - 26,18
Директен билирубин - 13,7
Идея нямам защо ме изписаха с толкова високи стойности и след толкова кратко лечение. Според мен докторката не е съвсем наред, но нейна е решаващата дума. Написа ми рецепта за трансметил хапчета, хепасейв и хепасейв Ес. Назначи контролен преглед за 30. август и каза да си направя отново количествен тест. Направих го и показа 27181060 единици (Доколкото разбрах това са милиони, а не хиляди.) На 31.август останалите показатели бяха следните:
Асат - 523
Алат - 1075
Общ билирубин - 18,18
Директен билирубин - 9,7
ГГТ - 232 (извинявам се, нямам латиница)
И отново ме приеха в болницата със същото лечение - глюкоза 2 банки, трансметил и Карсил.
На 8. Септември направиха контролен тест със следните резултати:
Асат - 940
Алат - 1500
Общ билирубин - 19
Директен билирубин - 10
Нещата не бяха Ок и останах в болницата на същото лечение. Новия тест на 14. Септември показа още по-високи стойности:
Асат - 1186
Алат - 1907
Общ билирубин - 30,74
Директен билирубин - 392
Усъмниха се да не би да има хепатит Д прикачен към Б хепатита и за щастие се оказа, че няма такъв. (Само още един хепатит ми липсва????)
Та в момента съм в болницата и утре ще направят нов тест и ме настройват за изписване. А на мен не ми се иска да излезна полулекуван от болницата.
Не зная има ли други лечебни протоколи, освен този, който прилагат при мен?
Това покачване на стойностите на ензимите нормално ли е и дали не е в резултат на ранното изписване при първия прием в болницата?
Тръпна в очакване да разбера какъв ще бъде резултатът утре, но не съм голям оптимист.
А аз съм си все така енергичен и безсимптомен, но пазя чинно леглото в болницата.
Спазвам и диета разбира се.
Бих оценил всяко мнение или съвет!
Благодаря на всеки един от вас за отделеното време и успех!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Остър хепатит Б
« Отговор #1 -: Септември 18, 2023, 22:54:22 »
Здравей,

Понякога острият хепатит протича и така - продължително и остро. Знам, че в подобни случаи е възможно краткосрочното прилагане на ламивудин, не знам дали при теб това е подходящо, но може да обсъдиш с лекарката си. Интересно ми е в кой град/болница става това лудо изписване/приемане?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен DiNo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Остър хепатит Б
« Отговор #2 -: Септември 19, 2023, 18:16:40 »
Днешното изследване показва леко подобрение в показателите:
Асат - 671 (при 1186 преди 5 дни)
Алат - 1602 (при 1907 преди 5 дни)
Билирубин общ - 19.82 (при 30,74 преди 5 дни)
Билирубин директен - 10.04 (при 13 преди 5 дни)
Разумът в докторите надделя и засега оставам поне още седмица в болницата.

Някой знае ли под какви прагове трябва да паднат показателите за да бъде изписан пациентът?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007