Здравейте. Надявам сем че съм уцелил раздела за моята тема. Малко предистория:
От миналата година съм с подагра и покрай тази болест иследванията не са добри на черния дроб. Асат 50.29 Алат 125.24 и ГГТ 546.73. Тогава правих и тест за хепатит Б и Ц - отрицателни. Преди месец при контролни прегледи минах ехограф и всичко е 6+ леко омазнен черен дроб всичко останало перфектно. Както всичко беше перфектно така 3м по късно при настинка личната лекарка ми съобщава, че чернодробните иследвания са зле и трябва да мина гастро. Иследванията са: Асат 160.06 Алат 335.76 и ГГТ 949.92. Веднага предприех мерки с диета... само на плодове, зеленчуци, малко млечни продукти и от скоро пълнозърнест хляб. Алкохола, мазното, люто и пържено съм спрял на момента. Сега стойностите са Асат 128.77 Алат 259.25 и ГГТ 480.25. Днес минах гастро и новините са добри. Добре е черния дроб няма проблеми там само стойностите трябва да свалям. Имам изписани урзофалк, трансметил и лагоза. Мисълта ми е мога ли да добавя допълнително някакви билки с цел по бързо сваляне на стойностите и или да оставя така лекарствата ? И другото което ме интересува какви храни мога да хапвам и най вече нещо за пиене ? В момента я карам само на вода, но вечер ми се пие сок, чай .. всичко което е различно от газирано и от алкохол, но незнам дали е позволено. Захарта и солта доста съм ги ограничил. Готов съм на още по строга диета ако се налага.
П.с > На диета съм от 15 дни и за това време 7 8кг съм свалил ако е от значение.