Автор Тема:  Хепатит Б при рутинно изследване. А сега накъде?  (Прочетена 1145 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен A.G.

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Двамата със съпругът ми преди няколко месеца навършихме 50 години и по този повод ЛЛ ни извика на профилактични изследвания.
При мен - нищо особено, но при него HBsAg е положителен.
Какво правим оттук нататък?
Снощи видях резултата и от тогава чета непрекъснато, но все още не мога да се ориентирам какво означава този резултат. В главата ми се блъскат въпроси:
  • Възможно ли е да е грешно изследване?
  • Има ли смисъл да се повтори в друга лаборатория?
  • Какви допълнителни изследвания трябва да се направят?
  • Къде е най-добре да се направи това? (Живеем в неголям областен център.)
  • Вероятно е необходима консултация със специалист - какъв, къде, преди или след допълнителните изследвания?
  • Аз трябва ли да си изследвам нещо друго или моят отрицателен резултат е достатъчен?
  • А децата? Две деца - на 10 и на 19, малкото е освободено от ваксини по здравословни причини.
  • Другите роднини, трябва ли да се изследват, примерно родителите?
П.П. Съпругът ми още не си е видял резултатите. Той е от хората, които мразят досега с медицината и едва го подлъгах да си направи изследвания, убедена, че всичко ще е наред.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит Б при рутинно изследване. А сега накъде?
« Отговор #1 -: Декември 01, 2023, 11:13:12 »
Здравейте,

направете изследването в друга лаборатория с кръв от вена, не знам как е било направено първото изследване, може да е бърз тест.
Ако е то е положително, следва съпругът Ви да бъде прегледан от специалист - гастроентеролог в специализаната клиника, на сайта ни има всичките координати по градове. Ще се прави ПСР, ехограф, Фиброскан и ще се прецени дали има нужда от лечение или проследване.
На сайта ни също така има раздел инфо материали, там може да свалите брошура за хепатит В, от която да се запознаете с всичко по-подробно.

Вие може би сте прекарала вируса, ако пуснете HbsAg, HbCor tttl, вероятно може би ще са положителни. Ако обаче са отрицателни, е хубаво да сложите ваксина.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007