Здравейте, на 46 години съм. На 17 години бях болна от хепатит 1994 година, т.е. преди 29 години. Тогава бях твърде млада за да запомня и различа къкъв е бил хепатита. Беше остър и лежах в болница. В годините съм пускала изследване за хепатит В и то е било отрицателно и аз си живеех спокойно. Но накратко : към днешна дата
HBsAg Отрицателен
anti-HBsAg<5 референтната стойност до 9.00
anti-HBc total Положителен
anti-HBeAg Положителен
АсАТ 17.00 р.с-т до 32.00
АлАТ 13.90 р.с-т до 33.00
Гама ГТ 21.00 р.с-т до 40.00
Алкална фосфатаза 91.00 р.с-т до 105.00
Билирубин общ 32.00 р.с-т до 21.00
Билирубин 11.10 р.с-т до 6,00
Сега съм пуснала Хепатит В колич. ДНК /HBV DNA quantitave/, но резултата ще е готов до няколко дни и ще се побъркам.
До тук много ли са зле нещата? За положителните резултати ходих на гастроентеролог и ми каза, че всичко е наред и да не си пускам това изследване, защото нямало смисъл, но аз го направих. На ехографията пише: черен дроб -неувеличен с леко повишена хомогенност. Тази година ми махнаха жлъчката и доктора след операцията ме попита дали пия, защото черния ми дроб бил като на човек, който никога не е пил. В епикризата пише: при огледа се установи черен дроб с нормална форма и размери.
Тъй като съм с вродена анемия свързват увеличения билирубин с нея и аз си бях спокойна, но сега съм много стресирана.
Извинявам се, ако написаното е малко объркано, но в момента съм в такова състояние.