Привет на всички и Весели Празници!
Накратко моята история.
Миналата година при леки болки в дясно, но не точно горе под ребрата, а по скоро долу в страни, в хълбока реших да си направя изследвания и евентуално ултазвук. А и предвит факта, че знаех че имам омазнен черен дроб. Първите резултати бяха (пиша само чернодробните): АСТ 35, АЛТ 65, ГГТ 28, bilirubin 0.6. Ехографа показа само Стеатоза, за която знаех, дроб с нормални размери. След това предприех мерки-хранителен режим и повече спорт. След 3 месеца направих нови изследвания и тогава дойде шока. Нормални чернодробни ензими, но резултата за Хепатит Б излезна положителен: hepatitis Bs-Antigen-positiv, hepatitis Bs-Ak-negativ, hepatitis Bc-Ak-positiv, hepatitis B Virus DNA-1,31 Cop/μl, hepatitis B Virus DNA 225 IU/mL. Това беше наистина абсолютен шок за мен и семейството ми, и буквално незнаех какво следва от тук нататък, предполагам всеки от вас се е чувствал по същия начин. Първото което направихме е ваксина за жена ми, за децата нямам абсолютно никакви притеснения(те са с имунизаций). След около 2 месеца нови изследвания: АСТ 26, АЛТ 22, и също направих Компютърна Томография с контраст на черния дроб. Което според лекарите тук(аз живея в чужбина) е доста точно изследване и дава много точна информация за състоянието на органа. Та според Томографията, буквално цитирам-няма наличие на външна или вътрешна Холестаза, без суспектни фокални лезии, без раздразнения и конкременти. Раздразнени чревни структури(от които между другото си мисля че имам тези болки в средата в дясно). Заключението е, че освен лека Стеатоза, не се открива нищо друго. Това беше някакъв вид успокоение, при положение, че си мислех че с този вирус, черния ми дроб е много зле. След това, при препоръка на личния лекар, правя изследвание на всеки 3 месеца и при пожелание с ултразвук. та изследванията ми досега:
АСТ 20, АЛТ 18, GGT 17, hepatitis Bs-Antigen-positiv, hepatitis Bs-Ak-negativ, hepatitis Bc-Ak-positiv, hepatitis B Virus DNA 2070 IU/mL
И последните:
АСТ 17, АЛТ 19, GGT 14, hepatitis Bs-Antigen-positiv, hepatitis Bs-Ak-negativ, hepatitis Bc-Ak-positiv, hepatitis B Virus DNA 3360 IU/mL. Ултразвук;лека Стеатоза, нищо друго.
Признавам, че от доста време чета във форума, а сега вече и официално, ще съм абсолютно благодарен, ако някои от Вас ми даде съвет как са резултатите до момента? Знам или поне предполагам, че вирусния товар не е голям(или поне така искам да мисля, незнам), но все пак ако някои реши да сподели мнение ще е супер.
И не на последно място, адмираций за хората, които отделят от времето си за потдръжка на форума. БРАВО!