Автор Тема:  Автоимунен хепатит  (Прочетена 391 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Хриси

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Автоимунен хепатит
Автоимунен хепатит
« -: Юни 21, 2024, 14:12:03 »
Здравейте,  от четири месеца съм диагностицирана с автоимунен хепатит. Историята накратко:
След профилактични прегледи открих, че имам много завишени стойности на ГГТ- 1123. Минах през трима различни лекари във Варна, праних си имунологични изследвания,  където някои от показателите излязоха слабо позитивни. За вторият лекар те не бяха достатъчно убедителни, но третият ми постави диагнозата автоимунен хепатит. Асат и Алат също бяха над нормата. От февруари започнах лечение с буденофалк уно и след месец прием Асат и Алат влязоха в норма, а ГГТ в момента е 166.Правих и скенер на коремни органи, където не се видя нещо тревожно .
Искам да посетя друг лекар в София за още едно мнение. Препоръчайте ми гастроентеролог в София,  който би могъл да ми помогне,  за да получа яснота дали това и диагнозата ми. Притеснена съм,не знам какво да очаквам,  чета из интертет и прогнозите за тази болест ме плашат.Ще ви бъда много благодарна!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Автоимунен хепатит
« Отговор #1 -: Юни 22, 2024, 18:20:17 »
Привет,

Можеш да получиш второ мнение при проф. Красимир Антонов от Иван Рилски или доц. Радин Цонев в Токуда, контактите им ги има на сайта ни. Стискам палци!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007