Здравейте!

Аз съм нова тук с диагноза хроничен хепатит Б от поне 10 години(засега не се налага терапия,контролирам си стойностите си на всеки 3(или 6) месеца).Открих наскоро форума и бих искала да споделя опит с вас.

Преди няколко години,когато обсъждахме контролните ми изследвания с моята лекарка,тя ми препоръча да се ваксинирам с/у хепатит А като защитна мярка за черния дроб.Аз не живея в България,така че не знам каква в момента е практиката в страната(препоръчва ли се при нас тази ваксина),не видях това да се е коментирало в минали теми,затова и реших да го предложа на хепатитно болните тук.Само не ми е известно дали ваксината се бие и на хора,на които се налага терапия,тоест черния им дроб не е в добро състояние,но за това си има лекари,които могат да бъдат попитани. Иначе за информация тук,където съм, не се наложи да плащам за тази ваксина,здравната каса я поема в случаи като при мен. Предполагам,че в Бг трябва да си я платиш сам-мисля,че цената не е малка.
За съжаление няма ваксина с/у хепатит Ц ,иначе би било желателно и нея да си я сложа.
Извинете ме за заместването на някои букви с цифри,но просто липсват,а и качена кирилица нямам качена на РС-то.