Автор Тема:  За значението на ваксината срещу хепатит A  (Прочетена 9841 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте!  ;)
Аз съм нова тук с диагноза хроничен хепатит Б от поне 10 години(засега не се налага терапия,контролирам си стойностите си на всеки 3(или 6) месеца).Открих наскоро форума и бих искала да споделя опит с вас. :)
Преди няколко години,когато обсъждахме контролните ми изследвания с моята лекарка,тя ми препоръча да се ваксинирам с/у хепатит А като защитна мярка за черния дроб.Аз не живея в България,така че не знам каква в момента е практиката в страната(препоръчва ли се при нас тази ваксина),не видях това да се е коментирало в минали теми,затова и реших да го предложа на хепатитно болните тук.Само не ми е известно дали ваксината се бие и на хора,на които се налага терапия,тоест черния им дроб не е в добро състояние,но за това си има лекари,които могат да бъдат попитани. Иначе за информация тук,където съм, не се наложи да плащам за тази ваксина,здравната каса я поема в случаи като при мен. Предполагам,че в Бг трябва да си я платиш сам-мисля,че цената не е малка.
За съжаление няма ваксина с/у хепатит Ц ,иначе би било желателно и нея да си я сложа.

Извинете ме за заместването на някои букви с цифри,но просто липсват,а и качена кирилица нямам качена на РС-то. :ashamed:
« Последна редакция: Април 12, 2008, 20:43:43 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: За значението на ваксината срещу хепатит A
« Отговор #1 -: Април 12, 2008, 20:49:09 »
Здравей!
Благодаря ти за споделената информация за ваксината за хепатит A. Във форума в няколко теми сме обсъждали ваксините за хепатит A и B, както и комбинираната ваксина за A и B. За съжаление, аз поне не знам Здравната каса да плаща която и да е от тези ваксини, независимо дали става въпрос за човек с хроничен хепатит B или C, или пък за някой, който не е диагностициран.
А цената на тези ваксини не е много висока, движи се между 90 и 170 лева. Ако обаче Здравната каса плаща за поставянето на такива ваксини, със сигурност много повече хора биха се възползвали.
А за кирилицата - не се притеснявай. Във форума има вградена кирилица, която можеш да използваш, без значение дали има инсталирана кирилица на компютъра ти.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 12, 2008, 21:18:24 »
Мерси за отговора!
Аз използвам именно вградената кирилица,но няколко букви ми липсват.Както и да -и без тях ще бъда разбрана. ;) Когато отварям нова тема,тогава кирилицата не ми се активира.
.
« Последна редакция: Април 12, 2008, 21:21:10 от Радослав Русинов »

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Април 12, 2008, 21:26:14 »
Специално в полето "Заглавие" наистина няма вградена кирилица. Но може да напишеш заглавието на на кирилица, като го напишеш долу в полето , в което пишеш поста, дадеш му copy и после paste в полето "Заглавие". Но не се притеснявай за това специално - аз ги редактирам, така че може и да не го правиш.
А за клавишите, аз съм пуснал схема за фонетичната подредба на клавиатурата в този пост. Ако нямаш тези клавиши на клавиатурата, тогава ги пиши, както можеш, пък аз ще ги донамествам :)

Поздрави,
Радо

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 12, 2008, 21:42:42 »
Благодаря !!!  ;D
На моята клавиатура липсват :-\
Иначе ще пробвам другата идея.

Лека вечер !
« Последна редакция: Април 12, 2008, 22:17:35 от Силвана Лесидренска »

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #5 -: Юни 15, 2008, 17:32:00 »
Здравей, Ради!
Действително от тази кирилица, която ти си сложил, липсват някои букви, поне за мойта клавиатура тук в Испания.
Иначе аз си инсталирах отделна към лап-топ-а и работя с нея, за да имам всички букви. Може би е от оперативната система, защото на мен преди ми се нагласяше нормално твойта кирилица, когато променях регионалните настройки на Уиндоус-а.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #6 -: Юни 15, 2008, 17:49:56 »
Да, може би е свързано с това, че явно местните клавиатури в някои държави нямат всички бутони, които са предвидени за фонетичното писане.
За съжаление, това което съм вградил във форума, си е стаднартна програма и няма как да и променям настройките, или най-малкото ако ги променя, всички останали в България няма да могат да пишат по начина, по който са свикнали.
Най-сигурния начин е да се кирилизира самия Уиндоус и след това да се изключи вградената кирилица във форума и да се пише с кирлицата на самия Уиндоус.

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007