Автор Тема:  Мога ли да заразявам при хр. хепатит B с HBeAg (-) при секс без презерватив?  (Прочетена 75575 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Кели, :angry3:
Явно искаш от нас да ти дадем благословия да правиш секс без презерватив.
Или по - скоро да ти кажем, че не си заразна.
Гледам много хора са ти отговорил и разяснили проблема, но щом не ти изнася .... с този късмет /да имаш хепатит Б/ може да си натресеш и нещо друго и то не само едно.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 124
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
Ще ми кажете ли нещо повече за степента на инфекциозност и кога всъщност човек е по-малко инфекциозен и кога - повече? Все пак този Форум е за да получаваме информация, а не да се критикуваме взаимно. Колко вируси трябва да имам, за да мога да заразявам - на милилитър имам предвид.
Вие как разбирате кога сте заразни и кога не, защото виждам, че има тук и хора, които не са заразили мъжете и жените си.???
Не исках да ви ядосвам, но ето че и това стана.  :carate:
А сега и някакъв греп ме е хванал.  :sick:
Наистина нямам голям късмет. Такъв е животът. Какво да се прави.
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Ще ми кажете ли нещо повече за степента на инфекциозност и кога всъщност човек е по-малко инфекциозен и кога - повече? Все пак този Форум е за да получаваме информация, а не да се критикуваме взаимно. Колко вируси трябва да имам, за да мога да заразявам - на милилитър имам предвид.
В случая ти имаш хепатит B, който е полово предавана болест и вероятността да го предадеш на партньора си при секс без презерватив, е голяма. Вероятността да заразяваш се увеличава в случай, че имаш HBeAg (+). А самия вирус например може да има десетки хиляди копия в една капка кръв. Вирусът на хепатит B е много малък и е около една двайсетхилядна от милиметъра. Така, че ти нито можеш да го видиш, нито има значение колко точно копия имаш в телесните си течности или в кръвта си. Достатъчно е и едно копие на вируса, за да заразиш.

Вие как разбирате кога сте заразни и кога не, защото виждам, че има тук и хора, които не са заразили мъжете и жените си.???
Няма как да разбереш това, и няма как човек да има рецепта за всеки проблем, с който се сблъсква. По принцип във форума има доста хора с хепатит B, които са с хроничен хепатит B и са го предали на партньора си при секс без презерватив. Има и случаи /например Неврон/, при които не е имало заразяване, но определено те са по-рядко срещани. Случаите, за които си чела във форума, са по-скоро за хора с хепатит C, които не са заразили партньора си, въпреки че дълги години са правили секс без презерватив. Но нещата при хепатит C по отношение на предаването по полов път са различни.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 18:33:56 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Дето се вика, гледам и не вярвам на ушите си  :laugh:

Кели, понеже ти самата си била доста откровена в писанията си към форумците, ще бъда откровена и аз.
Не вярвах, че съществуват толкова глупави хора. Честно. Да не подозираш че си болен и да имаш инцидентен полов акт без презерватив е безотговорно, но... човешко. Всеки греши.

Но да ЗНАЕШ че си болна и да правиш секс без презерватив е ненормално, безгранично тъпо и по мое мнение - трябва да е подсъдимо. Ако имам някой ден честта да те срещна на живо ще ти зашлевя няколко шамара с огромно удоволствие, повярвай ми.

Бих ти препоръчала да отидеш на лекар - психиатър имам предвид, защото според мен имаш много сериозни личностни проблеми.
Лично мнение.

Бъди жива и здрава и ЗА БОГА, ПОЗВОЛИ И НА ОСТАНАЛИТЕ ДА БЪДАТ!

Неактивен kelly

• Немедицинско лице
  • Публикации: 124
    • Профил
На психиатър съм ходила - здрава съм.
Аз като зодия Близнаци си имам поначало много личности в мен, така че съм свикнала да имам личностни раздвоения и да съм "лекомислена".
И не мисля да прекарам живота си в мисли за Хепатита, както каза и д-р В. Георгиева да не го мисля толкова. Не мисля да пропилея живота си в мисли за болести. Млада съм. Няма да коментирам повече. Не аз съм глупавата тук. Може - би не съм се изразила правилно, но за всеки случай нямам лоши намерения към всички вас. Всеки има право да си изрази становището по всеки въпрос.
Поздрави от мен!
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен marina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Привет!
Това е доста интересна тема за дебати. :bravo2:
Искам да кажа следното за времето от както разбрах,че съм носител на хепатит б с HBsAg + имах връзка с 2 девойки(3год. с едната и 4год. с другата) и двете бяха запознати с здравния ми проблем,ако може така да се каже.Не сме се пазили по никакъв начин и най интересното в случая е че и на двете им няма нищо.Ще кажете от къде знам -направиха си изследвания след като приключихме...  И така  никой не ми даде сносен отговор тогава. И продължавам да си мисля,че има много неща сварзани с хепатита на които никой не може да даде точен отговор.
Но все пак се пазете за по сигурно
                     А аз дори не е ясно как съм заразена. Правя си всякакви тестове веднъж годишно или на две години, и както нямах хепатит на третата година от моногамна връзка излязох заразена. Нито съм била наркоманка, нито съм правила татуировки, нито в болница съм влизала, дори на кола маска не съм ходила. Партньорът ми се оказа здрав, и връзката ни продължи още пет безпрезервативни години. Естествено с много скандали и бой по канчето да се ваксинира, но честно казано в един момент ми писна и се отказах да разговарям с него на тази тема. Със сигурност сложи първата инжекция от ваксината, за останалите само твърди, че го е направил - не знам дали наистина е така. То си е за него, де. И да, аз също съм HBeAg (-). Единственият вариант за заразяването ми е зъболекар, освен ако не е възможно приятелят ми само да ми го е пренесъл, без да се зарази. Колкото до слюнката, 100% съм на мнението на Емо, лекарят при когото ходя съм чувала да споменава точно това, с приблизителни аргументи. Но явно градските легенди са много удобни за някои хора, а аз се чудех защо ме гонеха като мръсно куче от сигурно 20 зъболекарски кабинета като чуят, че съм с хепатит, като особено долно се чувствах в Стоматологични факултет, Сф. Пък и като чета постингите на Силвана най-добре да се застрелям  :scyth:.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Мога ли да заразявам при хр. хепатит B с HBeAg (-) при
« Отговор #66 -: Февруари 25, 2009, 11:19:53 »
Споко, досега никой от форума не го е правил, надали ще си първата  :girl_wink:

Пък и ми е чудно, с какво съм предизвикала жeланието ти за самозастрелване  :scyth::shocked1:

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Единственият вариант за заразяването ми е зъболекар, освен ако не е възможно приятелят ми само да ми го е пренесъл, без да се зарази.

Не е възможно да го разнасяш като някаква хрема.
Вариантите са два:
Правиш остра форма и го изчистваш завинаги или хронифицираш и остава в теб .
Заразяваш се, имунитета ти го толерира и хронифицира.

Неактивен marina

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Мога ли да заразявам при хр. хепатит B с HBeAg (-) при
« Отговор #68 -: Февруари 25, 2009, 13:03:37 »
...Пък и ми е чудно, с какво съм предизвикала жeланието ти за самозастрелване  :scyth::shocked1: ...
Сега като се замисля, по-скоро трябваше да го насоча към Марианка, но имах предвид например второто:

И в крайна сметка мога ли да заразявам при хр. хепатит B с HBeAg (-) при секс без презерватив?
Със слюнка мога ли да заразя някого?
Да.
Да.
И само по кръвен път да се предава хепатита, пак никой лекар не иска да ме приеме, камо ли ако се предава чрез слюнка. Тогава сигурно и родната ми майка няма да иска да ме погледне.
Vancheto, уж ги знам тия неща, но все пак ми остава едно съмнение, че той може да го е преболедувал остро, без да отиде на лекар и да му е минало, докато аз си направя изследването. Вече 4 години съм официално болна, той оня ден ми вика, че може тестовете да били грешка, и нищо да ми нямало. Това по повод информация от нета, че при болните от хепатит В смъртта настъпва след 5 години. Шегувах се с него, че имам още една година живот. Хич го няма по тия работи и нищо чудно да си е мислел, че грип кара.

Ееееех, ако живеехме в един идеален свят всички щяха да са ваксинирани и да ми паднат всички камъни от сърцето...

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 174
    • Профил
Марина, стана ми интересно дали преди тези 4 години, които споменаваш, си си правила тест за хепатит В?
Питам, защото това, че е открит тогава не означава, че не си носител на този вирус от повече време.
Твоите родители, особено майка ти, правили ли са си тест за хепатит В? Възможно е той да ти е предаден при раждането, ако майка ти е има също вирусоносител.

Майка ми се оказа също с хепатит В- разбра го ,след като аз знаех вече, че съм носител на вируса.

Неактивен marina

• Немедицинско лице
    • Профил
Марина, стана ми интересно дали преди тези 4 години, които споменаваш, си си правила тест за хепатит В?...
Мда, аз съм изрод на тема профилактични изследвания. Преди това съм пускала мин. 2 теста за хепатит, бяха чисти. Което е успокоително, предвид, че съм имала тригодишна връзка преди 12 години с човек, карал хепатит която приключи доста преди тези две изследвания. Тогава обаче той ми го беше споделил случайно, и с тон все едно е карал грип, та не му обърнах внимание. Дори не знам какъв хепатит е карал. От друга страна баща ми и дядо ми може да се каже, че починаха от цироза. Все още не съм изследвала останалите членове на семейството си, но обмислям в най-скоро време да го направя.

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 174
    • Профил
Странно... Тези два теста, които си пускала за хепатит В и С ли са били?
Извинявай, че те карам да се повтаряш, но се опитвам да си го обясня.
Абсурд е да си имала връзка с човек преди 12 години, заразен с хепатит и чак години по-късно да развиеш хепатита.

Неактивен marina

• Немедицинско лице
    • Профил
Странно... Тези два теста, които си пускала за хепатит В и С ли са били?
Извинявай, че те карам да се повтаряш, но се опитвам да си го обясня.
Абсурд е да си имала връзка с човек преди 12 години, заразен с хепатит и чак години по-късно да развиеш хепатита.
Според мен няма шанс да е от него  :fun:. Само за хепатит В съм пускала, предвид че правех през година-две на 'Циба' някакъв пакет - 'Спокойствие' или нещо подобно, а там има включен тест за В. За 'С' се изследвах след откриването на В. Този пакет правех с точно такава цел, като сега също продължавам да пускам най-разнообразни изследвания, вкл. СПИН веднъж годишно. Хипохондричка съм, и ако ми има нещо, искам да го знам възможно най-рано  :pardon:.

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Публикации: 135
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Всякакви видове абсурди има , аз примерно имам приятел , който живее във ЮАР и там имаше връзка от година и половина с една негърка , и след едно профилактично изследване въпросната негърка е открила че има СПИН , естествено моя приятел като му е казала изпадна веднага в егати шока , направи си всички изследвания и се оказа отрицателен , за по голяма сигурност си пусна изследвания и след 1 година и пак беше отрицателен

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Аз пък имам от повече от 20 години съпруг, който също не съм успяла да заразя с хепатит В.  :congrats:
Човек като си е роден с късмет!.................... :flowers: :bye2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007