Автор Тема:  Участие в пресконференция на тема: "Хроничният хепатит С вече се лекува"  (Прочетена 4531 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3122
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
 Сдружение "ХепАктив" взе участие в състояла се на 30.06.2015 г. пресконференция на тема " Хроничният хепатит С вече се лекува". Събитието беше организирано от фондация "Позитивен избор" и ЦЗПЗ, с участието на проф. Красимир Антонов от УМБАЛ "Св.Иван Рилски", проф. Крум Кацаров, председател на Българското дружество по гастроентерология (БДГЕ), както и Анита Марковска, първият пациент в България, излекуван с безинтерферонова терапия.

По време на пресконференцията бяха изнесени данни за успеваемостта на новите безинтерферонови терапии, опитът на българските лекари с тях, нуждата от създаване на постоянна програма за скрининг, както и бе коментирана нуждата от спешно лечение за около 300 пациенти, които се намират в специален списък, съставен от БДГЕ. Това са пациенти с цироза, чернодробен рак, автоимунни заболявания, коинфенция с HIV, както и пациенти, преминало неуспешно интерфероново лечение.

Може да изгледате цялата пресконференция тук: http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_f41jodgi
Темата на сайта ни: http://www.hepactive.org/blog/pressconference_30.06.2015

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Напълно споделям това което каза Анита,а именно,че голяма част от пациентите не отговарят на интерфероновата терапия.Правят по 2-3 курса следва  хоспитализация,цироза и едва тогава ще ги лекуват с безинтерферонова терапия.Това е пълен абсурд.
Комшийката ти по стол от МЗ спомена,че са включени 3 от лекарствата в безплатния списък,а от догодина още две ще влязат.Кои са тези 3 и кои са следващите 2?
« Последна редакция: Юни 30, 2015, 21:08:14 от Mиро »

• Global moderator
    • Профил
Комшийката по стол според мен се обърка, защото до момента няма медикамент, който да е одобрен в Позитивният списък. Ако Абви и Гилеад бяха одобрени, въобще нямаше да има нужда от конференции. По-скоро според мен имаше предвид, че три от медикаментите имат регистрирана пределна цена в България, но аз знам само цената на Совалди (32 000 на месец), за другите не знам.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
Абе,според мен МЗ-то най-нагло и целенасочено излъга без да се обърква. :fight2:Имам още въпроси,но като се видим ще ги задам.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
Силве,можеш ли да преразкажеш с  2-3 думи какво каза д-р Тотева(понеже нищо не се чува от записа,явно нямаше микрофон)?
Защо хепатолозите в България отказват да лекуват пациенти на хемодиализа?На запад ги лекуват.Преди време бях писал имейл до една австрийска и една немска клиника с въпроса ''Лекувате ли пациенти на хемодиализа с хепатит Ц?'',отгоговора беше''Естествено,че ги лекуваме''
Лично за мен това е пълен български абсурд.

• Global moderator
    • Профил
Др.Тотева отговори на въпрос колко струва 3-ната комбинация тук- 90 000 лв. Необяснимо е за мен защо ЗК плаща толкова за остаряла терапия....новата струва същите пари.
Не знам защо не лекуват пациенти на диализа...според мен зависи от лекарите.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007