Автор Тема:  Започва обещаващо клинично изпитване за HBV медикамент в България  (Прочетена 6761 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3122
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет на всички,

и по-специално на пациентите с хроничен хепатит В.
Вчера сдружението ни взе участие в национална конференция на тема "актуални насоки за лечение на хепатит С и поддържаща терапия за хепатит В". Там бяха изнесени данни за разработваните в момента нови медикаменти за лечение на HBV по света, като най-обещаващ до момента е АРС-520. Той действа за намаляването нивото на австр.антиген. Прилагам няколко снимки от презентацията на лекарите, където е обяснено до коя фаза е стигнала разработката му, както и механизма, по който реално работи.

За щастие България има шанса да се включи с десетина пациента в клинично проучване, което ще започне съвсем скоро.

Изискванията са:
-  пациентът никога да не е бил лекуван с нуклеозиден аналог или интерферон (т.нар. наивен пациент)
-  да няма цироза
-  да няма затлъстяване
-  да има ПСР над 2000 единици/мл
 - завишени ензими (дори и 50 се считат за завишени)
-  количествен тест на австр.антиген над 1000 единици/мл

Изпитването ще продължи 60 седмици, като при него ще се тества АР-520 в комбинация с ентекавир/тенофовир. След 60-тата седмица всички медикаменти се спират. Пациентите се наблюдават веднъж месечно с кръвни тестове по време на изпитването, а след това още 2 години.

Това е  шанс за пациентите с хронична инфекция, които до момента не са лекувани по една или друга причина. Знам, че изразът "клинично изпитване" буди страх, но това лекарство до момента е стигнало Фаза 3 и показва чудесни резултати. И да не забравяме, че клиничните изпитвания са методът, по който се появяват всички лекарства. Революционните медикаменти за лечение на хепатит С на Абви и Гилеад са изпитвани по цял свят от хиляди доброволци и именно това е начинът пациентите да могат да се лекуват с нещо, което иначе ще излезе на пазара след години.

Който проявява интерес, нека пише на hepactive@hepactive.org. Ще ви дадем контактите на координатора на изпитването, ще може да се срещнете, да зададете всички въпроси и да прецените след това сами за себе си дали го искате. Ние не сме партньори в проучването, поели сме единственият ангажимент да информираме пациентите. Решението е ваше!

Повече информация за АРС-520: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02577029?term=monarch&rank=3

Неактивен feroin

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 26
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Аз звънях няколко дни подред на тази жена писах и на емейл ама няма никой не ми вдигна и отговор няма аз съм навит за опитно зайче отговарям на всички изисквания вземете.Аз сега съм в ИСУЛ  но не се лекувам чакам да ми кажат за лечение аз искам да се подложа на опита питайте а само ми драснетя един ред вземам си чуковете от исул и тръгвам кадето кажите. :yahoo:   :mocking:   :wink3:   :fight2:

• Global moderator
    • Профил
При хепатит В означава лечение, което да излекува завинаги човек от вируса, вместо стандартното лечение, при което се подтиска единствено размножаването на вируса, но реално излекуване почти не е възможно.

• Global moderator
    • Профил
АР 520 го спряха от проучване, заради токсичност.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007