Автор Тема:  Лекуват ли се вече пациенти с новите, безинтерферонови терапии за HCV?  (Прочетена 8525 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
 Вчера, 07.04.2016, Сдружение ХепАктив направи запитване към НЗОК относно броя подадени, разгледани и одобрени протоколи за безинтерфероновите терапии за лечение на хепатит С.

През изминалата 2015 г. действахме активно те да бъдат включени в Позитивен лекарствен списък, ето защо, ще продължим да следим тяхното прилагане, достъпа и времето, нужно на пациента, за да започне лечение.

Приканваме пациентите, срещащи затруднение с намирането на клиника, която да  поеме техния случай, да се обърнат към нас за съдействие!

Текста на писмото може да видите на нашия сайт: Лекуват ли се вече пациенти с новите, безинтерферонови терапии за HCV?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
А може ли да кажем в коя клиника поемат случая ти на 100% (макар да изглеждаш кауза пердута), пишат мейл на жена ти, че всичко е готово, а когато изглежда, че женицата се е разсеяла и не си гледа пощата, ти звънят по телефона, за да те поканят да си събереш документите.
Hang in there.

• Global moderator
    • Профил
Не те разбирам? Какво е станало? Да, разбира се, кажи коя е.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Силви,
клиниката си исках да похваля, че на моменти бяха по-въвлечени в казуса и от мен. Нищо повече.
А инак за подаването на Енос - поискали са му всички рецептурни книжки (три на брой), както и протокола за пегасис от 2010 г.. Той си носи рецептурните книжки почти навсякъде, така че им ги показал, а за протокола им е казал, че те също трябва да имат копие от него и да не го занимават. Отделно този протокол май им го върнахме, когато неуспешно кандидатствахме ца второ лечение...
Спасов ден.
Hang in there.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Тия пък от ЗК само се чудят какви глупости да измислят,протоколи от преди 6 години за какво са им  :shocked1:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Global moderator
    • Профил
Ааа, добре, радвам се, че от Токуда са адекватни (за разлика от други места).
В момента гледат да се заядат за какво ли не, има сума ти върнати протоколи заради липсващо печатче ей туканка. Хора, няма да е лесно. Моля ви само, не се отказвайте.
Дани, не сме се виждали от 100 години, що не дойдеш в петък да се видим?

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Силви,
ясно, че няма да е лесно.
Но трябва да се споделя, защото така опознаваме системата.
Трябва да сме подготвени, въпреки че не знам къде е границата между това да си подготвена за изискаванията и това да изпълняваш абсурдни желания. Ами те утре могат да поискат отпечатък от средния пъст на лявата ръка на майка му...
Hang in there.

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
Вчера, 07.04.2016, Сдружение ХепАктив направи запитване към НЗОК относно броя подадени, разгледани и одобрени протоколи за безинтерфероновите терапии за лечение на хепатит С.

Тъкмо гледах в По света и у нас по БНТ, че до момента са одобрени 15 човека за лечение. Ама как така 15 човека?  :fool3: Това е някаква подигравка. Това ли успяха да свършат за 2-та месеца, в които уж се отпуска новото лечение? Все пак за тези нови терапии се знаеше от преди Нова година, как така всичко стартира така бавно и нищо не е подготвено? Струва ми се, че ЗК просто се надява хората да измрат и това е.  :fight:

Освен това, какво беше това тънко вмъкване на "генотип 3, който е най-разпространен сред наркоманите, ... дрън-дрън"? Защо е нужно да се формулира така? Съвсем леко и неусетно зрителите ще си кажат: "Абе я, за наркомани ще се тревожим сега. Какво ни занимават?" Нищо, че цялото изречение казваше, че този генотип не се повлиява от новите лекарства. Просто вмъкнатата фраза беше абсолютно излишна.  :witch:

ами, това е. мда, като подигравка звучи това с 15-те одобрени пациенти
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
 :scream: направо съм възмутена как извъртяха нещата с хепатит Ц генотип 3 и наркоманчетата,гледах и аз  :fool3: а пък само 15 човека,че то си е направо постижение за ЗК  :laugh:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Хора, така не е ОК.
Ние не знаем кои са първите 15 одобрени.
Ние НЕ сме и общността, която ще се подвежда по някакви медийни финтове.
Всеки има историята си, примерно моята е широко  известна. И трудна за възприемане.
Но е моята история и аз ще се боря.
Толкова.
Колко от вас си направиха труда да подадат изрядни документи?
Аз го направих от името на един много свестен пръдльо... И не знам дали сме в тез 15 човека. По-скоро не сме, но се надявам, че ще сме в следващите 15, защото си скъсах кльощавия задник да събера всичко. О утре може и да се обърнете, ама защо на алкохолик в ремисия....
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007