Ами рисковете при ваксината със сигурност са по-малки от риска да се разболееш и да имаш трайни последствия. Имам случаи на двама близки с безсимптомно прекарване, но с отключени сърдечно-съдови аномалии - аритмии, чудесии и ходене по топ кардиолози вече месеци (от септември). Още се задъхва един друг, който също го кара тогава, но по-тежко. Двама съседа от улицата пък си заминаха рано рано... Имам и приятели с постковид неврологични проблеми - единият е на болкоуспокояващи заради гърба и кръста. Изобщо не е безобидно. Последиците от вируса са много по-неизучени от ваксинните такива.
Професията ми включва да се занимавам с цифри и статистически шансове ежедневно. Клиничните изпитвания на всички ваксини включваха достатъчен брой хора (а някои и в пъти повече), за да се види, че вероятностите са много ниски. При риск в най-лошия случай и то недоказан все още - 1:100 000 и то при АстраЗенека... Съвсем отделен въпрос е, че излизат нови детайли по темата и в Дания и Германия ваксината се е поставяла по различен начин и тази техника може да води до тромбози.