Не-вирусен хепатит > Друг не-вирусен хепатит

 Нов член- Теди

(1/4) > >>

Теди:
Здравейте!От скоро,намерих този сайт и се радвам,че има хора като вас,за да научаваме всичко относно хепатитите.
Накратко моята история:съпругът ми е с доста повишени стойности на АСАТ-60 и АЛАТ-130 и увеличение на черния дроб с 1см(това е резултат от преди 1седмица).Днес го изписаха от ВМА-София,като вчера му взеха биопсия,а във вторник са му взели маркери за хепатит и са казали,че ще са готови идния вторник.Никой нищо не му е обяснил в болницата(а той постоянно и питал докторите) и аз съм много притеснена.Като са го гледали на ехограф вчера са казали,че няма увеличение и всичко е нормално.Доктора се е базикал с него и е вика,че нищо му няма.Той 6 месеца беше на военна мисия и нито е пил там,нито е употребявал наркотици(това го казвам,защото всички доктори го питат за наркотици).Досега той не е употребявал такова нещо.Това,което употребява са прословутите т.нар.хранителни добавки(незнам доколко са безобидни),като протеини и аминокиселини,докато е бил там е взимал и тестостерон и някакви чернодробни аминокиселини(които са новост за него,до сега е пил само яйчни).
Ако може да ми дадете някаква информация за колко време стават маркерите за всичките хепатити(защото той се съмнява че вече са готови,а не му казват резултатите преди да е излязла биопсията).Там е говорил с други пациенти в болницата и са му казали че маркерите стават за 2-3 дни.Всички си мислим,че не е болен от хепатит,защото те преди да заминат им слагат ваксини за хепатит(но незнам за какъв хепатит ги ваксинират).Ако не е хепатит дали може тези добавки,които взима с години да са дали отражение върху дроба му и поради това да са увеличени тези ензими.Много се шашкам и ще бъда благодарна,като хора запознати със заболяванията на черния дроб да изкажете вашето мнение.Благодаря предварително! :love5:

tedibon:
Здравей,Теди!
Да предположим,че съпругът ти е изследван за хепатит В и С!За В има ваксина,но за С няма!И ако той е ваксиниран преди мисия,той не знае ли за какво?Има във форума човек ,ходил на мисии(ако не се лъжа поне 2,и никой не му е казвал през годините,че има хроничен С хепатит,който трябва да се лекува?)

Маркерите стават до 2 дни,така че това са просто оправдания!

Иначе ензимите са завишени,но не са страшни,някои стигат до 300-400 и пак не го усещат!Би могло да са завишени от добавките ,от натоварване,от стеатоза,така че докато не видите резултата от маркерите,само ще гадаем!

Чакаме да пишеш пак,междувременно прочети това -онова из форума, или в сайта на сдружението Хепактив!


Поздрави,Тедибон

Радослав Русинов:
Здравей, Теди и добре дошла във форума!
Според мен е излишно да се притеснявате, преди да знаете нещо по-конкретно. В повечето лаборатории хепатитните маркери стават за 2 до 3 дена, но тъй като изследванията са пуснати във ВМА, там може да важат други правила и изследванията да се придвижват по-бавно в техните лаборатории.
Ако на съпруга ти е поставяна ваксина срещу хепатит, то това е било ваксина срещу хепатит Б, защото за хепатит C ваксина няма.
Първо трябва да излязат хепатитните маркери, както и биопсията, и едва тогава ще може да се каже по-ясно каква е причината за повишените чернодробни ензими. Но във всеки случай, има причина за тези повишени ензими и е важно тя да се открие.


Поздрави,
Радо

Теди:
Много ви благодаря за посрещането и за бързите отговори. :flowers:Сега рових тука из документите му и видях,че ваксината,която са му правили е за хепатит А и В.Ще чакаме да излязат резултатите.Другият четвъртък ще са готови резултатите от биопсията и ще се разбере какво е.Явно има нещо ама ще видим какво ще излезе.Сега като му гледах изследванията,които са му правили всичко друго е ок,само ензимите АСАТ и АЛАТ са увеличени. :sad3:Преди да замине(преди 6месеца)са били в норма,но сега вече не...Инъче той няма никакви оплаквания като тежест вдясно(както чета из форума),и други.

galq:
Добре дошла във форума ,Теди!
Резултатите стават различно зависи от лабораториите .При нас най-бързо, до сега,са излизали за един ден. Съпругът ми също нямаше никакви оплаквания и болки преди да му открият хепатита .Най искрено ви желая ,да не е хепатит .Дано да е нещо временно и всичко бързо да се оправи . :congrats:
Галя

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия