Други чернодробни заболявания > Други диагностицирани чернодробни заболявания

 Инфекциозна мононуклеоза - много въпроси

<< < (2/3) > >>

mn:
при теб мононуклеозата:// в постоянна умора:/

Лорей:
Синдромът на хроничната умора няма нищо общо с хронифициране на болестта. Този синдром се проявява след като вирусът е отминал и е пряко свързан с него. Както вече обясних, при мен се намесиха антибиотици и други лекарства, които пресякоха неразположението.

mn:
Извинявай, че такъв късен отговор, но отспах деня и нямах сили да пиша. А какво мога/не мога да ям? Освен най-общо забранените тлъсти меса, пържено, солено, косело, лютиво..
Примерно моркови ? Ряпа? Ябълки - сладки? не мазни риби? сьомга (тя е мазна...)?

Лорей:
Диетата ти не е нужно да е строга, защото вирусът ще мине и ще замине и черният дроб ще си отдъхне. Недей да хапваш пържено и прекалено мазно /примерно майонеза/. За рибата не е проблем, тя е полезна пък и се предполага, че не ядеш сьомга или шаран всеки ден. Алкохол от самосебе си е ясно, че не трябва да пиеш, но едва ли ти се пие сега. Сезонът не е много благоприятен за свежи храни, но каквото можеш да си позволиш, нека присъства в менюто ти. Консервиран зарзават също е добре, но ако е домашен, купешкият е пълен с боклуци. И много вода, разбира се.

mn:
Супер:)) че аз много се главоблъсках какво да ям... почти спрях за два дни.
А как стоят нещата с добавки като котешки нокът, сок от глухарче и май от ехинацея или лайка? дали са окей. Аз винаги съм се лекувала с лекарства. И нямам идея как влият тези неща и дали са окей.... ти дали си пила? Или познаваш хора, които са?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия