Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Сериозно съмнение за автоимунен хепатит

(1/1)

Gerrgana:
Здравейте, от доста време чета и препрочитам статии и мнения във форума, но сега бих искала да споделя и моя проблем.
От декември 2016 синът ми -на 12г е със завишени Асат и Алат - варират около 100 - 300 открити случайно. Беше приет в болница със съмнение за апандисит, но не се стигна до операция. АФ и ГГТ винаги са били в норма. В момента са Асат - 80 алат - 240. Въпреки, че е пил хепатопротектори не са влизали в норма. Хепатит А, В С са отхвърлени, Епщайн-Бар, токсоплазмоза, нетолерантност към глутен, инсулинова резистентност. При изследване на антителата в началото на 2017 антинуклеарните бяха с титър 1:80, останалите отрицателни. В началото на 2018 същите бяха отрицателни, но антигладкомускулните бяха 1:40-по думите на лекарката гранични.
При взетата тогава биопсия патолозите /3 мнения/ не откриха нищо, подкрепящо АИХ, само леко до умерено възпаление и стеатоза, без фиброза. Мнението им е хроничен хепатит .
Проведен беше курс на лечение с кортикостероиди /Медрол /-Асат и Алат без промяна.
При последните изследвания на антителата обаче антигладкомускулните бяха с титър 1:80 - положителни, антинуклеарните отрицателни.
Преди месец му беше поставена ваксина - рубеола, морбили, паротит, тетанус и дифтерит-от задължителните с разрешение на лекарката. Дали е възможно да е повлияла на резултатите? Или пък вече се хващам за сламки? Не знам вече.
Дробът не е уголемен. Следят ни в Педиатрия "Иван Митев" София.
Съвет? Мнение? Ще съм ви благодарна.

Eovyn:
Здравейте дъщеря ми също е със съмнение за автоимунен хепатит.Ще ни следят също в Иван Митев.Ако можем да си бъдем полезни.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия