Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - stpopova

Страници: [1]
1
Моята история / Повод да се похваля
« -: Април 22, 2012, 20:32:37 »
Здравейте,

Бих желала да споделя и да пожелая на всички вас същото - имам отрицателни резултати за австралийския антиген и 517 единици антитела срещу него. Това е 9 месеца след като се разболях от остър хепатит Б.
Сигурна съм, че всички ще имат добри резултати рано или късно, само търпение , спокоен живот и разумно хранене. Дори и след 9 месеца черният ми дроб реагира с тежест на всяко мое преяждане или ядене на нещо по-мазно и тежко. Така че, надеждата за добро здраве си остава винаги у човека, никога не я губете!
Успех на всички в борбата!
Благодаря още веднъж на създателите и модераторите на форума, на сдруженията ХепАктив и ХепАсист, че ги има, на хората, които работят, за да обединят чрез знание и достъпна комуникация нас болните, и да накарат здравите да се замислят.

2
Моята история / Re: Здравейте
« -: Септември 09, 2011, 09:40:06 »
Днес мога де се похваля с по-добри резултати на поредното ми биохимично изследване. А и с добра кондиция последните две седмици. Пожелавам на всички ви бързо оздравяване.

3
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 17, 2011, 20:05:54 »
Благодаря на всички за отговорите. В края на месеца са следващите ми изследвания и ще проследя тенденцията. Този път не съм яла мазна риба и орехи:-))

4
Нали за това говорим, ако не подпомагаме с диетата черния дроб, той кога ще оздравее- вместо след 6 - 8 месеца, след 1,5 години. Едва ли това е нечия цел.
Но статията носи отричащо диетата заглавие, освен това написаното в нея също носи отричащ смисъл. Склонна съм да вярвам, че се дължи на лоша  журналистическа интерпретация. Просто мен лично ме подведе, а мисля, че и всеки, който я прочете, посяга към някоя "забранена" в диетата храна. Затова споделих опита си тук и не се съгласявам с това изказване, било то и от професор.

5
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 11, 2011, 11:33:57 »
Имам успокоението на лекари, че ензимните ми показатели ще варират и зависят дори от стойностите на атмосферното налягане навън. Дългия период на излекуване ще ме изненадва с такива вариации. Е, това наистина ми звучи добре и съм по-оптимистична.
Стойностите на билирубин общ 100 при изписване, 45.5 след 15 дни, 46.6 след още 15 дни
                           АЛАТ /СГТП/       500 при изписване, 186 след 15 дни, 410 след още 15 дни
                           АСАТ /СГОТ/       395 при изписване, 88 след 15 дни, 192 след още 15 дни
                           ГГТ                                                        93 след 15 дни, 102 след още 15 дни
                           АФ                                                         61 след 15 дни, 62 след още 15 дни

Тези вариации ме стреснаха и ме наведоха на мисълта, че не съм постигнала кой знае какво с едномесечното си лечение у дома.
Варират ли така стойностите ви? Някой хепатитен Б може ли да сподели опита си? Ще бъда благодарна.

6
Сигурно за всеки човек е различно, за всеки вид хепатит също. И аз винаги съм била против диета, за хранене с всякакъв вид храни, за да има баланс в организма. Но дефакто единственото, с което се лекува черния дроб след изявата на хепатита, е диетата и физическия покой. Няма друго, а хепапротекторите са поддържащи. Ако се товари дроба с ядене, как ще се регенерира успешно?
От опит споделям, че първите 15 дни след болничното ми лечение не си позволявах много неща и изследванията на ензимите ми показаха двойно намаление за периода. Следващите 15 дни си хапвах незнайно защо по малко орехови ядки 5-6 дни, малко скумрия веднъж, малко боб веднъж....... След 15 дни ензимите ми показаха двойно увеличение в сравнение с предишното изследване.
Ето защо установих за себе си, че диетата е важно нещо в първите шест месеца. Да не говорим, че диетата се отразява благотворно на целия тъпкан с години с какви ли не изкушения организъм и болестта е идеален повод за здравословно хранене. Не ми се струва добра препоръката в публичното пространство на проф.Чернев. И аз като прочетох статията, много се зарадвах на такова мнение. Но разбрах, че е подвеждащо. Поне за моя случай. Пожелавам на всеки болен от хепатит да може да яде повече неща без риск от забавяне на оздравяването.

7
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 09, 2011, 15:43:07 »
Оказа се, че съм се предала на вируса! Лошо.
Днес си правих втори контролен преглед и резултатите на показателите от биохимията бяха по-лоши отколкото преди 15 дни. Особено завишение имах на АЛАТ, АСАТ и ГГТ. Недоумявам, защото си пазя диета, стоя си у дома. Изписаха ми ново лекарство - Урзофалк. Четейки листовката му видях, че е за жлъчни камъни, билиарен гастрит и билиарна цироза. Но аз се обърках съвсем днес - уж лекуваха черен дроб, сега май минаваме и към жлъчката. Асъм от провинцията и честото ходене до София ми е по-трудно, следствие от което не мога утре пак да отида да попитам допълнително или да си занеса изследванията от ехографа.
Днешния ден ми е гаден, не много, но все пак!

8
Не споделям мнението, подкрепящо да не се пазят диети при хапатит. Аз изпитах вече влиянието на отклонението от диетата - и то с риба, но скумрия на скара. Имах едночасови болки на черния дроб след това. Мисля, че диетата е доста важна - ако ям кюфтета и свинско месо сигурно болките ще са още по-дълго време. Така че за мен си остава диетата като един от основните фактори за долекуване на дроба.

9
Здравей и от мен!
Когато чета поста си, припомням си себе си в първите дни от заболяването ми. Току що ми бяха диагностицирали хепатита - остър Б и аз по два часа на ден си мислех как съм се заразила. Имах само един партньор за шест месеца, в 95% от случайте използвахме презерватив, но другите 5% неми даваха мира. Усетих се, че превръщам тези 5% във фикс идея и лесно обяснение за заразяването. Докато се оказа, че партньорът ми не е носител на вируса.
В думите ти тук откривам някаква фикс идея за непременно заразяване с каквото и да е при липса на презерватив и на мисълта , че едва ли не си обречена безвъзвратно на това. Може би си чела или слушала напоследък нещо в повече. Но не си го слагай в мозъка така сериозно - поразената нервна система е причина за какви ли не болести. Недей да мислиш за тези глупости, живей си живота и се отърси от страха, че непременно ще ти се случи. Хубаво е да се изследваш когато му дойде времето, но до тогава не мисли с такава обреченост за себе си.
Сигурна съм, че след месеци ще напишеш пак тук, че си ОК. 

10
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 04, 2011, 14:51:40 »
Благодаря за окуражаването! Не се предавам и вярвам, това  поне е доброто в случая.
На всички пожелавам да са здрави и да изчистят вируса от себе си! Или поне да го приспят завинаги и никога присъствието му да не им вреди!

11
Здравейте,

Аз съм с остър хепатит Б, с тежко протичане. При лечението ми в банката с глюкоза имах и трансметил, отделно пиех карсил 90, есенциале форте, едни прахчета на МЕРЦ /не си ги спомням в момента как се казват/, дуфалак за изчистване на червата,  гентамицин, бусколизин. След като ме изписаха ми оставиха само карсил, есенциале форте, дуфалак, и хомеопатичен phosphorus 15ch.
Не съм пила други лекарства и не мога да преценя кое действа по-добре и по-бързо, но въпреки постоянния прием на лекарствата вече 1,5 месеца /общо с лечението в болница/ черният ми дроб не се е възстановил още /2 см тъкан е увеличена/. Показателите ми билирубин, АЛАТ и АСАТ не са се възстановили все още в нормите на здравите хора и ..... продължавам на тази медикаментозна терапия засега.

12
Ако ми позволите бих изказала благодарност оттук към екипа на д-р Петров в УМБАЛ Св. Анна - Окръжна болница, София. Те са инфекционисти, не специално хепатолози, но лечението ми беше съпътствано с доста добро откъм професионална  и човешка гледна точка отношение - и от страна на лекари , и от страна на медицински сестри, и от страната на санитарите. Научих много неща за хепатита от лекарите, които ми обясняваха подробно, когато ги питах. За мен това беше много важно, защото нямах лаптоп в себе си докато лежах в болницата.
Единствената забележка ми бе, че изследването за уточняване на вида на хепатита се забави 7 дни - през това време аз си карах само с глюкоза и Карсил. После се влоших, и ми сложиха трансметил без да е дошъл още резултата, чак след три дни от новото лечение имаше резултат за положителен хепатит Б.
Не зная колко време отнема такова изследване и коя лаборатория ползва Окръжна болница, но на мен ми се видя, че  времето е доста дълго и можех да се влоша още повече.

13
Моята история / Здравейте
« -: Юли 30, 2011, 21:00:15 »
Здравейте,

Аз съм нова във форума и историята ми е същата като твоята. Аз също уж имах летен грип, а се оказа остър хепатит Б с много тежка форма на протичане. Лежах 20 дни в болница, а при изписване билирубина ми беше 100. Сега се лекувам у дома, показателите ми още не са добри, но лежейки, пиейки вода, приемайки дуфалак за разхлабване и често изхождане, пазейки диета и щадящ начин на живот се надявам да се оправя по показатели поне. Аз съм на 36,5 години, не съм уплашена, но не мога да кажа и че съм много спокойна. Единственото, което съзнавам, е че животът ми се е променил вече и никога няма да бъде същия като преди. Ти си млада и всичко е пред теб. Ще оздравееш, ще се оправиш психически.
Моят приятел си направи тест, отрицателен се оказа. Един или два пъти помислих как съм се заразила всъщност, но осъзнах, че това няма съществено значение, не го мислих никога повече. Каквото било, било. Но докато не склоних приятеля си да се изследва, не можах да се успокоя. Предполагам, че и с теб е така. Лека полека ще го накараш да се изследва, освен ако не е съвсем непукист и безотговорен.
Успех в лечението и не се притеснявай толкова много - лечимо е и може би не е за цял живот. Но дори и да стане така, аз за себе си съм решила да не го мисля. Просто ще живея по малко по-различен начин - с ръце вечно под мивката, с много вода и много тоалетна хартия под ръка  :smile:
И дано имаш силата да казваш на лекар, лаборант, зъболекар, че имаш вирус на хепатит Б - отговорността да пазим другите е важна, колкото и трудно да ни е.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007