Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Георги1973

Страници: [1]
1
Аз се чух с лекуващия лекар и ме приеха по спешност. Съветвам те и ти така да направиш, по спешност приемат.

2
Благодаря!
Много здраве желая на всички .

3
Здравейте, някой има ли представа в момента как стоят нещата с приема за нов протокол?

4
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 17, 2017, 17:56:59 »
И аз днес доплатих толкова, сега остава да убедя личната ми лекарка да ми допише протокола за генерика.

5
Дано си права за цената, аз също смятам да мина на генерика ( даже съжалявам , че на минах още на предния протокол), и нека да ги има та да смъкват тези нереални цени. Лошото е, че от цялата работа ние страдаме! А дали го има в достатъчни количества този генерик? И какво е становището на Министерството на здравеопазването относно протоколите и доплащането?

6
Здравейте и от мен, днес разглеждах новия лекарствен списък на НЗОК и там тенофовира на Мулан е 271,31 лв. , а на Виреада са го вдигнали на старата цена 574,91. Обаждах се на здравната каса и ми отговореха, че това е положението и те заплащат 271,31 лв. , посъветваха ме да се обадя на фирмата вносител на Виреад, от там ми отговориха , че от фирмата производител категорично са отказали да свалят повече цената и това е положението. Звънях и в министерството на здравеопазването с въпрос как така НЗОК са длъжни веднага да вкарат новата цена, но не могат да презаверят протоколите , а трябва да се мине по каналния ред ( чакаш около месец да ти излезе датата за прием и още толкова да ти издадат протокол и след това още месец здравната каса да го одобри.) най рано три месеца. Попитах ги след като са приели цената на генерика дали го има в достатъчни количества в аптечната мрежа? Отговора им беше ние не сме запознати с проблема , само служители сме има ма гореща линия отнеси въпроса там длъжни са да ти отговорят и пак ме посъветваха да се обърна към здравната каса, общо взето параграф 22. Всичко си е за наша сметка и като гледам разликата в цените ще доплащаме 303 лв. Не знам какво да правя да се ядосвам ли да плача ли? Моля някой който му се отдава да оформи едно по стилистично запитване до здравното министерство и дали имат решение на проблема.

7
Здравейте, вчера разговарях с д-р Дойков от УМБАЛ " Каспела" и ме увери, че издават протоколи също така и , че няма проблем да се преместя при тях ,да се обадя две седмици преди датата на прием за да ми дадат ден. Лично аз смятам да се преместя за удобство пък дано да не сгреша.

8
Смятам да отида на място и да разбера как стоят нещата, после ще споделя впечатленията си.

9
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 16, 2017, 17:55:16 »
Здравейте относно Виреада, датата на взимане на хапчетата ми съвпада с времето на почивка в Несебър, но при опита ми за заявка от аптеката ( Марешки) ми казаха, че с протокол от типа А1 мога да ги взема само от града на издаване на протокола ( Пловдив). Наистина ли е така??? 

10
Здравейте, аз съм от Пловдив имам хроничен хепатит Б и в момента съм на Виреад след неуспешно лечение с Пегасис , лекувам се в УМБАЛ „Св.Иван Рилски” днес ме изписаха след една нощувка(явно вече могат, ако резултатите са добри) :clap: Проблема е, че ми идва много пътуването, а и там е пълен хаос чакаш за всичко и по много. Знам, че там са най добрите, но при мен вече става въпрос за следене на резултати и за изписване на протоколи, и ще ми е много по удобно да се прехвърля в Пловдив. Моля дайте мнение за УМБАЛ "Каспела", има ли някой на лечение там?? Бях да питам в УМБАЛ "Св. Георги", но от там ми казаха , че нямат практика да прехвърлят и не желаят поради куп причини (Свързани с изследвания, документация и т.н.) Знам, че ако се заям и надигна глас ще стане, но прецених първо да поискам съвет. Та моля за съвет и мнение. Благодаря!

11
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 16, 2017, 16:49:08 »
Здравейте и от мен, днес разглеждах списъка с лекарствата заплащани от НЗОК и открих, че от днес пак са вкарали генерика на цена от 406 лв., а Виреада е на цена от 574 лв. , така че след 4 дена сигурно пак ще ме накарат да си доплащам. Какво става??? Би трябвало  като не поемат разликата в цената да позволяват да вземеш генерика със протокола за Виреад. Ако няма да доплащаме кой ще поеме разликата? http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=10511&folderId=16684&name=DLFE-24377.xls

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007