Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - mesco

Страници: [1]
1
Моята история / Проблем с баща ми
« -: Април 13, 2012, 15:59:48 »
Здравейте!От  7 месеца баща ми периодично има следните оплаквания:
1.Повръщане
2.Отпадналост
3Безапетитие
Заведох го да му вземат кръв и се оказа че е с високи АСАТ,АЛАТ и ГГТ.Хоспитализираха го в Клиниката по Гастроентерология в гр.Плевен,проведоха му лечение с трансметил и го изписаха.Диагнозата е Чернодробна цироза с етилов произход.Баща ми никога не е злоупотребявал с алкохол,много рядко е да изпие малка бира или 50 мл.ракия а след изписването от болницата въобще не консумира алкохол.Вече 3 пъти след изписване от болницата му става зле-гадене,повръщане,отпадналост и не се храни по няколко дни.Ходим при лекари специалисти прочитат епикризата и всичко приключва с думите"трябва да спре да пие",аз отговарям,че той не пие, те "ние виждаме по кръвните показетели, че пие"Не го приемат в болница като твърдят че няма клинична пътека,аз започвам да му правя вливания с физиологичен серум,глюкоза,деган и трансметил и така 4-5 дни.Той се оправя започва да се чувства добре за около 2 месеца и всичко се повтаря.При пролежаването в болницата не е изследван за хроничен хепатит В и С,въпреки че е опериран от язва на стомаха през 1975 година и има доста кръвопреливания.Не е правена и биопсия за доказване на цирозата.След празниците мисля като за начало да го изследвам за хепатит В и С и да се насочим към някоя от следните клиники ВМА - София,Токуда или Св.Иван Рилски.Това са резултатите на баща ми от днес:
1.АСАТ - 194      реф.стойности 0 - 37
2.АЛАТ - 174      реф.стойности 0 - 41
3.ГГТ   - 1421     реф.стойности 7 - 50
Моля, за съвет правилно ли съм се насочил,като благодаря на всички предварително за вниманието и отговорите.

2
С хроничен хепатит С съм и ми се налага да ползвам стоматолог.Имат ли хорота с Хепатит проблеми при ползването на такива услуги?

3
Лекари - специалисти / Професор З.Кръстев
« -: Ноември 05, 2010, 07:52:14 »
Препоръчаха ми за консултация професорЗ. Кръстев.Някакви иотзиви за него?

4
Диагностика / Резултати
« -: Ноември 04, 2010, 23:38:41 »
НСV RNA +  4920000 IU/ml, АСАТ 43 Е/л, АЛАТ 90 Е/л, ГГТ 16 Е/л. това са моите резултати от кръвните проби.Някой може ли да ми каже в норма ли са ?

5
Моята история / Здравейте!
« -: Октомври 16, 2010, 13:53:13 »
От 21 години съм на хемодиализа.През 2000 година лекарите в диализния център ми казаха,че съм носител на хепатит С но не съм болен и да не се притеснявам.През месец февруари 2010 г постъпих в болницата в град Плевен с оплаквания подобни на грип,изпотяване,треска.Изписаха ме след 10 дни с диагноза вирусна инфекция.Загубих апетит и започнах да отслбвам.През месец юни постъпих в болница Тоакуда.Откриха че имам хроничен хепатит С.Резултатите са  НСV RNA +  4920000 IU/ml, АСАТ 43 Е/л, АЛАТ 90 Е/л, ГГТ 16 Е/л.Доктор Балабансака препоръчва лечение с интерферон.За протокола е необходима биопсия на черния дроб.Лекарите от диализата са на мнение че биопсията е с висок риск заради хепарина и възможен хематом на челния дроб.
Интересувам се получил ли е някой интерферон без чернодробна биопсия?
Благодаря предварително за вниманието!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007