Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Кали

Страници: [1]
1
                            Здравейте всички.Първо искам да се извиня,защото когато имах тревоги и въпроси чиито отговори бяха с огромно значение за мен,винаги намирах време да ги задам.А сега когато завърших лечението... малко се позабавих със това да споделя резултата с вас.Това е най-прекрасното нещо,което може да се случи с всеки един от нас:да отвориш писмото и да прочетеш:"НЕ СЕ ОТКРИВА".В този момент  разбрах,че това което преживях и изтърпях,не е било напразно.Благодаря ви от все сърце и дай Боже всекиму такива рзултати.Желая на всички,които им предстои или вече водят борба с гадината да се справят успешно. :congrats: :bravo2:
                           Калин :flowers: :flowers: :flowers:

2
На лечение съм / Моля за съвет
« -: Октомври 23, 2009, 20:55:45 »
         Привет на всички!
   Не съм писал много отдавна,макар,че около моето лечение има много радостни новини.Ето как протече лечението ми през първите 6 месеца.Нямах непоносими странични ефекти.Почти постоянно имам  леко главоболие, лесна уморяемост и болки в ставите.Не е малко но свикнах.В края на третия месец ПСР-отрицателен!Чудесна новина,но не смея да се зарадвам както трябва защото, преди около две години един също така отрицателен ПСР,ме забави година а и малко повече с лечението.Никой тогава не се ангажира да ми обясни как след отрицателния ПСР,три месеца след това,асат и алат скочиха до 300-400 еденици.И сега не смея да се радвам докато не се повтори,ако имам късмет.
   В момента проблема ми е друг.Подадох документи за продължение на лечението в  РЗОК на 08.09.2009г.и до този момент нямам никаква вест,ще ми бъдат ли подновени протоколите или не.От РЗОК ми отговарят,че няма причина за отказ,отговарял съм на условията за лечение,само трябва да изчакам да върнат от София протоколите,но кога ще стане това,незнаят.Вече с днес станаха 45 дни.От клиниката ми дадоха Интерферон и Копегус за две седмици и аз си помислих,че проблема е решен,но не.Сега в неделя трябва да си поставя поредната инжекция,но я нямам.Лекуващият ми лекар предполагам стига да има в наличност  ще може да ми даде отново,но това ще е другата седмица.Притеснява ме и факта,че вече са ми дали за две седмици,а не съм само аз с този проблем.Дано съм бил ясен и не съм ви отекчил.
   Имам два въпроса.Първия е: Много ли рискувам с лечението си ако прекъсна Интерферона за 2-4 дни?Таблетки Копегус имам за още една седмица.Втория въпрос ми е:На този етап има ли смисъл да завеждам дело срещу РЗОК и НЗОК.Мисля,че ще бъде само губене на време и средства и много нерви.Разбирам,че и ако така разсъждава всеки,никога нищо не ще се подобри.Затова се двуомя много.Спира ме това,че институциите в Б-я,се защитават една друга и не работят за хората от чийто гръб получават заплати,а срещу тях.
             Поздрави:Калин

3
На лечение съм / Дойде и моя ред!
« -: Май 01, 2009, 17:53:42 »
              Привет на всички!
             След едногодишно чакане,най-после и аз мога да пиша в този раздел. :dance:Първата доза интерферон, вече е история.За сега това,което чувствам е поносимо.
              Сега започват следващите ми притеснения,относно заверяването на следващите протоколи.Едва ли има някъде другаде такава бъркотия и незаинтересованост за пациента както в България.Моите протоколи са заверени за 3 месеца,а разбрах,че е имало заверени за два и дори и за един месец.В клиниката ми казаха,че съм от "късметлиите" с трите месеца.
              Пожелавам на всички успешна и безпроблемна борба с гадния вирус! :congrats:

              Поздрави:Калин

4
При подаването на документите в РЗОК,ми върнаха и останаха в мен два протокола с №4 за PEGАSYS и два с №5 за COPEGUS.Тогава не се притесних,но сега се чудя,не е ли трябвало да вземат и тях ,за да бъде пълна документацията?

Ако някой е запознат ,ще съм му благодарен да ми отговори.

Калин

5
                   
                 Привет,съмишленици.
        Иска ми се да споделя с вас впечатленията си за лечението ми в клиника по гастроентерология г.Плевен-завеждащ доц.др.Маринова.
     Аз съм доволен от отношението и професионализма на специалистите, клиниката работи по каса,не съм заплащал нищо до момента.
        Лежах в клиниката за да ми направят биопсия и бях много притеснен,все още не знаех за този форум(щях да бъда по-запознат с нещата).ЗА моя радост всичко мина като по вода.Др.Стойкова си свърши прекрасно работата.Нямах усложнения,не ме боля по време и след биопсията.На всички въпроси ми отговориха изчерпателно(за мен това беше важно).
       За мен Плевен беше по-близкия град и за щастие се оказа  добрия вариянт.
 Ако желаете да се свържете с клиниката:Доц.Маринова 064/21053;064/886504;секретар:064/886505;
           Успех!

           КАЛИН

6
Диагностика / Моите резултати
« -: Април 01, 2008, 18:10:02 »
                Привет на всички!
       
           Ето и моите резултати:
                 HCV-RNA=927 000 IU/ml - положителен резултат
                 HCV-генотипизиране - 1"b" генотип
           Хистология:Чернодр. паренхим с фиброза в ПП без септи(1т), умерено изразено портално възпаление(2т),без лимфни фоликули,писмийл некрозина хепатоцитите(1т), хистологична активност(2т), стеатоза-липсва,цироза-липсва
           Заключение:Хроничен хепатит с умерена активност и портална фиброза без септи А2 F1 Metavir 7т. 
            Доста неща не са ми ясни, но се надявам с помощта на статията публикувана от Радо, да ги разбера.
За съжаление това не е всичко. Днес не ми приеха документите в здравната каса. Програмата преди два дни била спряна.
             Моля,ако някой знае,защо я спират и кога може да я пуснат отново,нека ми отговори.
Също така,какво следва ако програмата бъде пусната след 6 или 12 месеца (това беше отговора на служителката).
Дали ще трябват наново биопсия и другите там нужни изследвания.

              Калин     

7
Моята история / Благодаря.....
« -: Март 27, 2008, 11:41:16 »
Привет на всички от форума!Безкрайно съм благодарен за споделената информация и преживявания.Вече знам в общи линии какво ми предстои, благодарение на Вас,защото лекарите са много лаконочни или аз съм попадал на такива.
        Ето накратко и моята история.През ноември 2006г.ми откриха хеп.Б.Изписаха ме от отделението в г.Търговище/там живея/,но състоянието ми продължи да се влошава.Наново започнах да пожълтявам.Отидох в Токуда.За моя изненада там ми откриха хеп.Ц и бяха к
атегорични,че нямам хеп.Б.Трансаминазите ми по това време бяха асат717,алат1481,ГГТ802.
От там ми казаха,че трябва да се изчакат около 6м.През май 2007 сам реших да отида в г.Плевен за консулт и лечение при доц.Маринова.ПСР изследването бе с отрицателен резултат.Неповярвах.Прибрах се в Търговище, направих си HCV резултата също бе отрицателен.Тогава повярвах и се успокоих .Трансаминазите ми влязоха в норма.В горна граница, но в норма.Чувствах се отлично(всъщност през цялото си боледуване се чувствах добре).През февруари 2008г.си направих контролни изследвания.Те бяха асат 230,алат 380,ГГТ90 ,билирубина в норма.Отново бях хвърлен в "джаза". ???Наново болници,изследвания....,което на вас Ви е до болка познато.
        В момента чакам резултатите от биопсията, която ми направиха  в Плевен и документите които ще трябва да подавам в здравната каса.
        Благодаря и желая на всички успешно преборване с болестта и системата в Б-я.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007