Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 223
1
Здравей,

Наскоро преведох тази статия, не знам дали ще ти бъде от помощ: https://www.hepactive.org/news/nakratko-za-avtoimunniya-khepatit

Проблемът с автоимунния хепатит е, че там не се променят много нещата, както има пробиви в лечението на хепатит С например, и основната част от запитванията и нуждата от информация винаги е вила хепатит В/С, което ни е фокусирало върху превода на такава информация, така че съжалявам, че не сме били от кой знае каква помощ.

Мисля, че можеш да прочетеш книгата Глюкозната революция, аз лично съм изумена от информацията в нея и това как високите и резки пикове на захар в кръвта е отговорна за много състояния и заболявания. Не казвам, че АХ се лекува по този начин, но може да ти помогне много, ако пробваш да следваш съветите им за хранене. В нея бяха описани случаи на хора, които са премахнали диабета си само благодарение на промяна на храненето, да не говорим колко благотворно се отразява на кожни и ставни проблеми. В общи линии се фокусира върху поредността на прием на храни, а не изключването на определени хранителни групи.


2
Общи теми / Re: Въпрос за трансметил
« -: Април 08, 2024, 07:48:28 »
Привет,

за съжаление не знам отговора на този въпрос, може би ще се вкл. пациенти с опит с трансметила, които могат да споделят кога са го приемали. А лекуващия лекар дали не може да каже?

3
Общи теми / Re: Малко инфо
« -: Март 25, 2024, 08:33:23 »
ВМА и ИСУЛ не бих препоръчала, вариант е Александровска (3 дни се лежи по клинична пътека, такса 5,80 на ден), Токуда се лежи 1 ден, такса 200 лв. И на двете места правят ПСР, ФИброскан и изследвания. Записване на място или по телефон, вижте сайтовете им.

4
Общи теми / Re: Малко инфо
« -: Март 22, 2024, 08:03:58 »
С ВМА е доста сложно, насочи се по - добре към друга клиника. В Токуда можеш да се прегледаш при д-р Райков с направление, Фиброскан не знам да е включен, но ехограф със сигурност, а той е чудесен лекар.

5
Диагностика / Re: Резултат от Хепатит Б
« -: Март 08, 2024, 08:10:19 »
Отдавна само ПСР и чернодробни ензими не са показател дали пациентът трябва да се лекува или не.
Ниво на астралийски антиген, Фиброскан, история на рак в семейството са все фактори, които следва лекуващия ГЕ да вземе предвид.

6
Завършено лечение / Re: Да се радвам или не
« -: Февруари 22, 2024, 18:06:05 »
при кой лекар си?

7
Завършено лечение / Re: Да се радвам или не
« -: Февруари 22, 2024, 17:22:15 »
да се спре лечение при липса на антитела??

8
Не мога да отговоря на този въпрос, не съм запозната.

9
От 1 февруари 2024 г. Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) стартира нова услуга, насочена към предоставянето на информация за статуса на протоколите IА/IВ/IC (Е-ПРОТОКОЛ), за които се извършва експертиза в Комисия за експертиза по чл. 78, т.2 в РЗОК и в ЦУ на НЗОК. Лечението на хепатит В и С се предписва именно с такива протоколи.

На следния линк  (https://reports.nhif.bg/) всеки, който желае, може да направи проверка за статуса на своя протокол посредством въвеждане на националния референтен номер на е-протокола и идентификатора на пациента (ЕГН), включително и да получи информация за процеса на одобрение, забавяне или отказ, както и причините за това. Номерът на протокола следва да се предостави на пациента от комисията, която го е издала.

Припомняме, че срокът за разглеждане на първоначално подаден протокол е 60 календарни дни, а всеки последващ протокол за удължаване на лечение следва да се одобри в рамките на 30 календарни дни.

https://www.hepactive.org/news/kak-da-proverim-statusa-na-elektronen-protokol-za-otpuskane-na-lechenie-za-khepatit-vs

10
Здравейте,

първото по рода си социологическо проучване сред пациенти с хепатит В и С за качеството на техния живот и лечение е на лице! Световният хепатитен алианс заедно със Сдружение ХепАктив искат да ви поканят да отделите 5 минути и да попълните анонимно въпросника, който цели да разбере повече за нивото на грижи и възможна стигма, която сте срещнали като пациент в България.

Силно насърчаваме всички пациенти да вземат участие!

https://www.worldhepatitisalliance.org/apps/redcap/surveys/?s=FELXDLYN7KYTWRAT 

11
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Януари 30, 2024, 08:37:11 »
Бодимед и Рамус не, ако ще правиш нека е Цибалаб.

12
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Януари 30, 2024, 08:10:15 »
Ще ти издадат ли протокол от Рилски само с пср, без да отидеш до там? Ако да, не виждам какъв е проблема

13
При вирусен товар без направен Фиброскан как се установи че хепатитът е неактивен?
Аз ви посъветвах да се насочите към Токуда, ако имате възможност, повече не знам какво кажа.

14
https://www.hepactive.org/informacionni-materiali

1.Пловдив категорично не, София - Токуда, Д-р Балабанска. Тя ще прецени дали има нужда от лечение, най-вероятно да, заради високата виремия

2. Трябва Фиброскан, в Токуда има

3.антитела на всеки 10 г. Ако паднат под 100 се прави бустер

4. Консулт с адвокат в областта на здравното право. Ние имаме такъв, вко решите ще ви свържа


15
Здравей,

Терапия при майка ти е нужна, надявам се да сте се насочили към специалисти, които да й обърнат внимание.

Не знам дали е необходимо да се ваксинира баба ти, предвид възрастта й и съпътстващото заболяване и факта, че Хепатит В не се предава при битов контакт.

Страници: [1] 2 3 ... 223

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007