Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 219
1
Генерици няма да има следващите десетина години в България, така ще нека се съсредоточим какво можем да направим СЕГА, за да облекчим изискванията. Без активно участие на пациенти, това няма как да го направим сами. Очаквам анкетата и от теб, Христо :)

2

Здравейте,

Съгласно действащите Изисквания за лечение на Хепатит С над 18 г. възраст '' НЗОК поставя ограничение пред пациентите с изискване да се изчака 6 м. преди да имат право да подадат документи за лечение на хепатит С. Това се прави под предлог, че лицето може да бъде евентуално с остър хепатит С, който да се изчисти в рамките на тези 6 м. , но още при изследванията, които се правят при диагностицирането на пациента може да се оцени дали той е с остър или хроничен хепатит. Това изискване обслужва единствено интереса на НЗОК с цел спестяване на средства за лечение, но не и този на пациентите или обществото. Отдавна е доказано, че колкото повече пациенти се лекуват навреме, толкова повече се снижава заболеваемостта като цяло, както и се спестяват средства за лечение на последствията от хроничния хепатит С (рак и цироза на черния дроб), които иначе биха могли да се вложат в превенция и ранна диагностика.

През последните 3 г.  с Дружеството по гастроентерология многократно сме входирали писма относно облекчаване на изискванията за лечение, като до този момент ответна реакция или дори отговор от страна на НЗОК липсва.

Отправяме молба към пациентите с настоящ или лекуван хепатит С, които е трябвало да изчакат 6 м. преди да кандидатстват за лечение, да попълнят този въпросник и да ни го изпратят. Събраните данни ще бъдат обработени и представени на НЗОК с искане пациентите да бъдат лекувани навреме, тъй като забавянето на терапията влияе не само на физическото, но и на тяхното емоционално състояние.
За анкетата е нужно е да поставите инициали, пол и възраст и да ни я изпратите на hepactive@hepactive.org. Краен срок 9 юни.

Благодарим предварително на всички отзовали се.

3
Да, но може да изпиеш и една цяла безалкохолна.

4
Аз бих ър посъветвал да се обърнеш към адвокат Мария Шаркова, потърси я в интернет.

5
Ако не си намерила, ми се обади на 0988 722 988

6
Общи теми / Re: Помощ
« -: Май 02, 2023, 22:43:59 »
Обади се на телефона който е на кабинета за прием, има го на нашия сайт

7
Жалба свободен текст като е задължително да включите, че ще се обърнете към адвокат за нарушаване на правата ви като пациент и ще заведете дело срещу нзок и нейния управител.

8
Общи теми / Re: Помощ
« -: Април 30, 2023, 18:52:54 »
Привет,

Ако са ти правили количествен след края на лечението (обикновено на 3ти месец) няма нужда да продължаваш с тестването.

9
Може и да греша, но причината децата да изчистват антителата от хепатит С е защото това са антитела, предадени при раждането, тоест не са активно изработени от имунната система антитела и няма логика да останат доживот. Вече знам за няколко успешно излекувани деца в България, като най-малкото е на 3 г и някакви месеци, съвсем стандартен подход си е вече по света. В ЮК наскоро излязоха със статистика за над 200 успешно излекувани деца.

10
Не мисля, че Митрой има голям опит с хепатит В и инвитро, поне не и този опит, който би ти бил от полза. Винаги можеш да му пишеш и да го питаш по имейл.
За детето-дали е инвитро или по заченато по стандартния начин, няма разлика при подхода - ваксина и хиперимунен гама глобулин. Затова и тъпотиите на този лекар са ми необясними. Както и да е. Защо не опитате при Стаменов?

11
И да направиш консулт с Митрой, това е абсолютно неприложимо като информация за България.
Значи бързо трябва да намериш друга клиника и да имаш становище от Балабанска.
Стискам палци за успех.

12
1. обмисли операция на ендометриозата в Букурещ, за да можеш да забременееш естествено. Там оперират и с хепатит В, и нямат кроманьонското поведение на голяма част от лекарите тук
2. сподели коя е тази клиника и обмисли да се обърнеш към адвокат за неоказване на лекарски услуги заради дискриминация

13
1. излекуване означава изчистване на вируса, не виждам как можеш да предадеш вируса на който и да е било
2. мавирет е одобрен за лечение над 3 годишна възраст
3. трябва консулт с психотерапевт как да се подходи, има специфицични изрази и начини, ние не сме запознати в дълбочина

15
Предстои ми лечение / Re: Хипатит С
« -: Март 14, 2023, 19:49:59 »
Не се пише търговското наименование на препарата, а активната съставка. Няма как някой да го направи вместо Вас, всеки знае какви лекарства пие и си ги търси в базата данни. Ние сме описали процеса стъпка по стъпка :)

Страници: [1] 2 3 ... 219

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007