Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - dve_ochi_razplakani

Страници: [1]
1
Преслав,

1. Благодаря ви за детайлното инфо. Определено има върху какво да се размишлява.

2. Казвате, че успеваемостта не е 100%, но пък не е и 50%... за разлика от интерферона в комбинация с рибаварин, където също нямаш 100% успеваемост. Това не означава, че лекарството е неуспешно, но пък усещам известна доза недоверчивост... имате ли някакви конкретни наблюдения върху самото лекарство.. абстрахирайки се от добре познатата ни "борба на титанитео", за която говорите. Естествено в тези среди винаги ще става въпрос за пари и за много пари, но това не гарантира ефективността на таблетките.

3. Говорила съм с няколко хепатолози и оставам с впечатление, че това са последните най-добри и ефективни методи на лечения.. освен това негативите от добре познатото ни лечение рибаварин + интерферон не са в полза на трупане на точки и всички знаем страничните ефекти, продължителността на лечението и несигурността на отстраняване на вируса.

Ще се радвам вие или други хора, които имат наблюдения върху таблетките да споделите ползи и негативи от възможното лечение.

Благодаря  :chat:

При

2
Robinho, дали можеш да споделиш за въпросните "ексцесии"? Какви негативни прояви са се случили. Ако смяташ, че въпросът е личен, може ли да пишеш на лични? 

Благодаря предварително.

3
Здравейте!

Бих искала да попитам за мнения на пациенти относно специалисти хепатолози. Във форума намерих информация за Красимир Антонов (Св.Иван Рилски), доц. Крум Кацаров (ВМА), д-р Розалина Балабанска (Токуда) - и повечето са позитивни мнения.

Аз обаче не съм доволна от "Св. Иван Рилски" - нито от обслужващ персонал и дори от професор Антонов, дори и когато се обадих за час за биопсия не ми позволиха да се запиша и ме "разкараха" като казаха, че имали много пациенти.!!! А аз какво съм - губещ им времето човек ли? :carate:

Не видях мнения за проф. Константин Чернев от УМБАЛ „Александровска". Ще съм благодарна ако има хора, които могат да споделят обратна връзка от срещи с него или екипа му, консултации, работа със здравна каса и т.н. Всичко ще бъде от полза.

Благодаря предварително!  :doubleup:


                         
 

4
Не бяха хепатолози, а УНГ специалисти, както и личен лекар, който си няма и ни най-малка представа как излеждат лимфните възли и дори не ми даде направление за специалист!!!! Но края на декември ще се видя с д-р Антонов и ще говоря с него за това.

Все пак благодаря на отзовалите се!  :clap3:

5
Ходих на лекар и то доста пъти вече, но нашите "специалисти" не виждат нищо нередно и изводите им са "просто си по-податлива на това"....  :angry3: и колкото и да се пазя пак се подуват поне веднъж месечноя което пък за мен не е най-нормалните и безболезнени неща... :(

6
Здравейте! някой има ли информация дали увеличени лимфни възли могат да бъдат породени от извънчернодробни прояви при хепатит C? Прочетох темата във форума, но в статията не намерих инфо за това.

Лошото е, че системно получавам болки в лимфните възли в областта на гърлото, и в резултат ниска имунна система, правя силни дозировки на лимони, джинджифил, клеева тинктура и чайове и въпреки всичко през няколко седмици (независимо от сезона) ме болят лимфните възли. Диагностицирана съм с Хепатит С, но не съм лекувана все още.

Благодаря предварително на всички отзовали се по темата.

7
Диагностика / Re: Диагноза Хеп С
« -: Септември 15, 2010, 21:38:25 »
Да, разбрах ви, а ПСР не съм правила в Иван Рилски, а в Цибалб, тъй като имаше проблеми със здравната каса.

Благодаря ви за бързите отговори!

Поздрави

8
Диагностика / Re: Диагноза Хеп С
« -: Септември 15, 2010, 17:39:25 »
Не, не ме разбрахте мн точно. Dragica, имам гастроентеролог - Краси Антонов, но тъй като приема става малко по-бавно, пък и аз работя, нямам мн възможност да ходя често, последния път ми каза да си направя изследването и чернодробни ензими и да отида с резултати. Тоест да разберат дали съм само преносител или съм за лечение.

Резултат от HCV - RNA - Положителен, но докато чаках резултатите и видях във форума, че трябва да се определи и генотип и без него не може да се започне лечение. Та от тази гледна точка питам къде допълнително мога да си направя това изследване за генотипа на вируса.

Поздрави

9
Диагностика / Диагноза Хеп С
« -: Септември 15, 2010, 12:39:23 »
Здравейте!

 Искам да попитам при открит хепатит С и направен тест за антитела HCV RNA -  положителен разбира се, как и къде мога да си направя тест за определянето на генотипа на вируса.

И ако някой има информация за колко време е готов теста.

Поздрави,

Две очи

10
Благодаря ви на всички, наистина много, не само заради информацията, но и за куража.
Пожелавам ви успех на всички, които също имат нужда!

11
Здравейте и от мен!
Преди 2 месеца ми откриха хепатит С, изследвах го повторно на теста с лакмус, потвърдиха, че е положителен. За съжаление обаче личната ми лекарка си нямаше и на идея какво да правя в случай, че искам някакво лечение. Направиха ми единствено ехография и кръвна картина, която показа нормални резултати.

Тъй като не успях да намеря тема във форума, свързана с изследванията, които се правят преди лечение, ако е необходимо такова, ви моля за насочващ отговор. Тоест подразбрах нещо за гастроентеролог и евентуално за биопсия, чернодробни ензими, но не знам кое преди кое трябва да се направи, тъй като на въпронса ми "Как се процедира от тук нататък" личната ми лекарка отговори "Че то нещо прави ли се?"

Още един въпрос, в кои болници в София могат да ме изследват, където да ме поеме здравната каса.

Благодаря ви!

12
 Hain, искам да те попитам как точно определяш лечението като "тежко" -  може ли да се спортува и дали си започнал да се лекуваш, когато си разбрал, че си заразен - още на 19 години. Тъй като се очертавам в същата ситуация.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007