Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 223
31
Аз самата още нямам мнение за себе си дали всички с хепатит В трябва да се лекуват независимо от стадия на чернодробно заболяване и виремия, просто казвам какви са новите световни препоръки. Това е нещо, което трябва да обсъдиш с хепатолога и да вземете съвместно като решение. Нито трябва да е твое, нито негово-наложено.

32
Виремията е ниска, но при хепатит В никога 2 и 2 не прави 4, затова вече се измениха и препоръките за лечение. Дори и хората, които сме на терапия, не сме защитени напълно от развитие на чернодробен рак, но все пак опасността намалява, затова трябва консулт с добър хепатолог.

33
Здравей,

Има ли начин да направиш Фиброскан? Това е стандартното образно изследване при хепатит В, не скенер. Трябва да се види степен на фиброза и да се прецени нужда от лечение. Доскоро се считаше, че не всеки следва да се лекува (решение се взима въз основа на степен на фиброза, виремия, чернодробни ензими, история на чернодробен рак в семейството), но новите световни препоръки всъщност предлагат всеки с хепатит В да се лекува, независимо от всички изброени по-горе неща. Трябва ти читав хепатолог, не личен лекар.

34
Ще повторя отново-ти нямаш хепатит В, това изследване го потвърждава. Окултен хепатит е, когато има вирусен товар при отсъствие на автралийския антиген. Ти нямаш вирусен товар, тоест нямаш причина да се притесняваш от предаване и тн.

36
Здравей,

ти си изчистила хепатит В, чернодробните са в норма, ехографа е нормален, не знам какво точно ти е питането??

37
Привет,

със сигурност след лечението мозъчната мъгла ще изчезне, съжалявам, че си станала потърпевша и си губила работа заради нея. Следи 60-те дни за отговор от НЗОК и ако ги надвишат и нямаш информация,пусни жалба до Касата.

38
здравейте,

редовно има проблеми с доставките на различните видове тенофовир (полфарма,майлай,зентива). В случая следва да се свържеш с лекуващия гастро и да го помолиш да издаде нов протокол за друг тенофовир, който има наличност (обикновено гастро имат информация кой е наличен на пазара).

39
Къде са ви полезните въглехидрати, малко мазнини? Според мен това е прекалено стресираща диета-само зеленчуци и тук-там малко протеин.
Здравословната чиния съдържа от всичко-основно протеин и зеленчуци, но следва да има въглехидрат под формата на задушен ориз/картофи/пълнозърнест хляб. Сложете малко зехтин на салатата, може да добавите нахут, авокадо, нещо, което да даде сили и да бъде полезно.

40
Здравейте,

направете изследването в друга лаборатория с кръв от вена, не знам как е било направено първото изследване, може да е бърз тест.
Ако е то е положително, следва съпругът Ви да бъде прегледан от специалист - гастроентеролог в специализаната клиника, на сайта ни има всичките координати по градове. Ще се прави ПСР, ехограф, Фиброскан и ще се прецени дали има нужда от лечение или проследване.
На сайта ни също така има раздел инфо материали, там може да свалите брошура за хепатит В, от която да се запознаете с всичко по-подробно.

Вие може би сте прекарала вируса, ако пуснете HbsAg, HbCor tttl, вероятно може би ще са положителни. Ако обаче са отрицателни, е хубаво да сложите ваксина.

41
Изключени ли са други заболявания на черния дроб- хепатит Е, автоимунен, първичен билиарен холангит например? Стойностите са били много завишени и не знам дали подагра може да причини ензими почти 10 пъти над норма.
По-бързо сваляне на килограми не е никога добра идея - стрес за организма и възможност за йойо ефект. Както с хранителен режим, така и с повече движение ще станат нещата. Което означава - да не изключвате напълно въглехидратите, основно да има протеини и зеленчуци с по-малка доза полезни въглехидрати и малко плодове.
Може чай разбира се, прясно изцедени сокове (там да се внимава със фруктозата!), всичко, което не е с алкохол или прекалено много захар, подсладители и тн.

42
Ако се надяваш на това и чакаш-недей. Да, има много клинични изпитвания, които текат, но нищо революционно. Дори и утре да изкочи такава молекула, ще минат 5-8 г. преди да достигне реимбурсация.

43
Моето лично мнение е, че нищо не трябва да бъде на всяка цена, ако тази цена е влошаване на твоето здраве. Разбира се, вие знаете кое ви е по-е важно в момента и ако на всяка цена трябва да имате дете с вашия генетичен материал, то очевидно не може да се откажете. Ако може да приемете промяна в плана, направете я. Никой от нас не може да даде конкретен полезен съвет или да е бил във вашата ситуация, колкото и да е трудно, трябва да си изясните каква ви е мотивацията да спрете/продължите с опитите. Тялото е мъдро и то ни подсказва какво е добре за нас, ако имаме ушите да го слушаме.

44
Здравей,

Това, което си чела засяга ПСР тестването, а твоят тест е друг тип. Не се притеснявай, щом е под референтната стойност, значи е отрицателен, без значение, че има число след нулата.

45
Моята история / Re: Роднина с остър хепатит Б
« -: Октомври 23, 2023, 23:14:35 »
Здравейте,

все пак е важно да уточним, че хепатит В НЕ СЕ предава при нормален битов контакт, прегръдки и тн.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 223

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007