Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - bozhichkov

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
Много често се задава въпроса, какво трябва да направим и какви предпазни мерки да вземем, ако около нас (вкъщи, в училище или работата) има болен от хепатит . Струва си за такъв случаи да опишем достатъчно подробнодезинфекционните мерки.

77
Интересува ме как се използва цветния прашец за лечение и профилактика на чернодробните заболявания ?

79
"ЖИВОТВОРНА БИЛКА", ЗЛАТНО КОРЕНЧЕ", -колко много гръмки наименования се появиха през последните години , и още по-гръмки обещания , най-невероятни рецепти с екзотични рецепти и "божествен" произход. Надявайки се на скорошно оздравяване, болният харчи скромните си средства за поредната "билка".Твърде много пациенти, смятайки билколечението за панацея са пострадали, занемарявайки болеста си, но въпреки всичко, аз смятам 4е тук трябва да има такава тема и да пишем за билките, които помагат при хроничните възпаления на черния дроб.

80
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 24, 2007, 01:12:08 »
Това което ми обясниха е, че в черния дроб протичат много жизненоважни процеси, например белтъчната обмяна. Той е бил единсвеното място в организма, където се синтезират специалните белтъчини- албумините. При нарушаването на синтеза на албумини се образуват отоци. Пак в черния дроб протича синтеза на фибриногена и портромбина - белтъчини, отговарящи за съсирваемостта на кръвта. Ако техният синтез е нарушен, възникват вътрешни кръвотечения.

81
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 24, 2007, 00:45:38 »
Радо, аз продължавам да пия праховете от село Гигинци на бабата и нямам никакво намерение да ги спирам, поне засега ! С тях се 4уствам по-добре, само ме е страх, 4е проблема ми с кръвосъсирването не е от тях или от лекарства, просто защото досега не съм пил такива, ами просто е от болестта, дано да греша, но лекуващата ми лекарка д-р Михаел ми обърна внимание на това.

82
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 24, 2007, 00:31:16 »
Радо, БЛАГОДАРЯ ТИ !!!
Знаеш ли, че Вие тук във форума познахте за генотипа ми първи !!!
Има и още едно питане? Ако не ми се оправи кръвосъсирването до 11.09.2007г. и ако не ми направят биопсията, от която толкова много ме е страх, значи ли това, 4е няма да имам право на лечение, просто защото съм неподходящ за биопсия ?
И тогава каво се прави ?

83
Здарвейте,
Имам една питанка ?
Много рядко се говори за комплексите от движения които трябва да се правят при хроничен хепатит, дори се препоръчва покоя. Сега разбирам и за важната роля на физическите упражнения с лечебна цел. Та питането ми е, какви са теа упражнения ???

84
Здравейте,
Искам да споделя това което ми казаха за диетите за лечение, при хронични заболчвания на черния дроб:
1. Сам можеш да определиш коя храна ти понася, но при всички случаи се препоръчва пълно и продължително въздържане от алкохолни напитки и храна с достатъчно съдържание на белтъчини (0,83грама/килограм на ден). ДА МЕ ПРОЩАВАТ ХЕПАТОЛОЗИТЕ :)))
2. Болни с прогресиращи чернодробни заболявания, трябва да ограничат дневното количество сол !!!
Големи проблеми възникват, при такова нарушаване на функцията на черния дроб, когато той не може да осъществява обмяната на азотосъдържашите вещества. Поради намаленото образуване на пикочна киселина детоксикацията (обезвреждането)на амоняка в черния дроб намалява. Значителна част от него заобикаля черния дроб и постъпва в голяма концентрация в централната нервна система, където става причина за възникването на портосистемна енцефалопатия. По-голямата част от амоняка се образува  в храносмилателния канал от белтъчините, които съдържа храната. Затова всяко претоварване на организма с белтъчини или кръвотечение от храносмилателните органи може да доведе до портосистемнаенцефалопатия, която на свой ред може да премине в чернодробна кома. Ето защо е необходимо да се намали количеството на белтъчините в храната. Дневното меню трябва да съдържа едва около 10гр. белтъчини (от 3 до 5 дни с 10 гр., докато организмът не започне да приема около 40-60 гр. на ден.

85
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 23, 2007, 20:45:48 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !
Днес е празник за мен, защото изследването ми за HCV генотип е:3, при кол. HCV 80 017, неразбирам какво е в същност "генотип 3", но трябвало да черпя ми казаха в лабораторията на доц. Антонов ! Е, аз взех по един сладолед :))
Сега чакам датата 11.09.2007г. за да ме приемат пак в "Св. Иван Рилски" и ако този път имам кръвосъсърването за нужното време, да ми направят биопсия !
Имам питане към Вас ПРИЯТЕЛИ, какво значи "генотип 3" и какво се изследва на черният ти дроб, при вземане на биопсия, беспорен е факта, 4е при биопсията има голям риск, и нали при хепатит се знае какво става с 4ерния ти дроб, защо трябва и да те дуп4ат ???

86
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 22, 2007, 16:49:27 »
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ БОЛНИ,
Искам да споделя нещо с Вас, обади ми се един човек от Русе, кзва се Валио, на 45 години е и също е с хепатит Ц, та той ме насочи към някакъв лечител от Бургас, казва се Росен Димитров Руев от квартал Лазур.
Искам да попитам дали някой е чувал за него и за неговите методи не лечение, с безкрайна надежда пиша тези редове, защото това което разбрах за болеста хепатит Ц, до момента е, че дори и лекарите не са много на ясно с нея.;

87
Искренно мерси на профил "IRKA":))

88
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 15, 2007, 20:34:04 »
EМО,
Благодаря ти за това което си написал :))

89
Търся координати и на добър диетолг !
Кажете ми и нещо повече за това дали може да се пие кафе и за шоколада ???

90
Емо, БЛАГОДАРЯ ТИ !
Лично към теб имам питане? Насочи ме към специалист гастроентролог или хепатолог и болница :)))
Ако нещо съм научил в този живот, то е 4е 4овек никога не трябва да баде като кон с капаци и винаги да премисля това което му се казва, макар и от лекаря който го лекува.

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007