Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - bozhichkov

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8
91
А ЗА БЕЛТЪЧИНИТЕ ВИЖТЕ ОЩЕ КАКВО ПИШЕ:
Завишеното приемане на белтъчини, особено животински, претоварва организма с екстрактни вещества /крайни продукти в азотния метаболизъм/, които увреждат функциите на черния дроб и бъбреците, въздействат негативно върху нервната и сърдечно - съдовата система.

92
И още нещо, лекара ми каза да ям много плодове и зеленчуци, но в никакъв случай цитрусови плодове, да наблягам на ябълките и българските плодове, без сините сливи. Питането ми е защо не може да се консумират портокали ??? Много ги обичам :(((

93
Мерси Емо !
Знаете ли какво ми каза доц. Антонов, преди да ме изпише от болницата: Искам да се храниш с храна богата на белтъчини, колкото се може повече. Тогава не се замислих какво означава това, но сега вече го обмислям и се чудя, та това как е възможно, като белтъчините винаги са свързани с мазнините ???
Белтъчините са полимери, чиито елементи са двадесет аминокиселини. Човешкият организъм не може да произвежда осем от тези аминокиселини, които се наричат "незаменими" и затова трябва да бъдат приемани чрез храната. Ползата от белтъчините се изразява в това, че те съдържат именно тези осем аминокиселини.
Енергетичният еквивалент на 1 грам белтъчини се равнява на 16,76 килоджаула (4 килокалории).
Преработката на белтъчините става посредством ензими, произвеждани в стомаха, панкреаса и стената на тънкото черво. При смилането на белтъчините винаги се отделят отпадъчни продукти или киселини. По тази причина те изискват особено внимание, когато се комбинират с други хранителни вещества.
Потребността на организма от белтъчини зависи от множество фактори. На първо място това са храносмилането и качеството на белтъчините. Правилното консумиране може да намали потребността ни от белтъчини и същевременно да ограничи отделянето на отпадъчни продукти.
В природата белтъчините се срещат само заедно с мазнините. В месото и рибата (животинските белтъчини) делът на двата вида хранителни вещества е почти еднакъв, с известно доминиране на белтъчините. В млечните белтъчини (особено сиренето) съотношението е почти еднакво, а в ядките (растителните белтъчини) съдържанието на мазнини обикновено надвишава това на белтъчините. Съдържанието на мазнини може да бъде увеличено при приготвянето на храната: чрез приготвяне на ястията с олио, както и да бъде намалено: чрез консумирането на обезмаслени млечни продукти или месо без тлъстини.

За да бъде разглеждана като богата на белтъчини, храната трябва да съдържа поне 10% белтъчини. В таблицата са поместени основните продукти, богати на тези хранителни вещества със съответното им процентно съдържание.


Животински белтъчини   Млечни белтъчини   Растителни белтъчини
Телешко месо 22.0%   Мляко на прах - пълномаслено 25.5%   Бирена мая - суха 49%
Говеждо 21.3%   Яйчен жълтък 16.1%   Соево брашно 43.4%
Свинско месо 21.1%   Яйца кокоши 12.5%   Ръжени кълнове 42%
Заешко месо 20.9%   Яйчен белтък 10.9%   Соя 36.8%
Пилешко месо 20.6%   Сирене - полутвърдо 9.2-32.2%   Житни кълнове 28%
Агнешко месо 20.4%       Фъстъци 26%
Риба - сушена 20-79%       Семена 20-36%
Дивеч 20-22%       Бобови храни - сухи 19-23.9%
Козе месо 19.5%       Зърна 13-27%
Рибни продукти 16-21%       Ядки 13-19%
Домашни птици 15-24%       Мая за хляб 1.1%
Риба - речна 15-20%       
Риба морска 15-19%       
Месни продукти 15-29%       
Ракообразни 15-19%       



Та какво трябва всъщност да ям ???

94
Аз не зная как съм се заразил с хепатит C, мисля че при всички положения е било неволно и не вярвам някой нарочно да го е направил, но не е от вземане на наркотици определено, не допускам 4е е и при секс, единствено се съмнявам за казармата, там давах кръв, боледувах много и бях 45 дни на антибиотици, никой не ми вярваше че ми е лошо и мислеха че се преструвам, спомням си 4е едвам изкарах до клетва и после като ме пуснаха отпуск в кащи само се потях и не можех да стана от леглото. И въпреки всичко, никога няма да разбера кога и как съм се заразил, факта е че си го имам ...

95
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 14, 2007, 23:27:55 »
Ами Стефан, това ми казаха, дори било излишно изследването за генотип едва ли не?
Много мисля за това как човек в днешно време би могъл да се довери на лекар, като се има предвид факта, че дори и те си противоречат един на друг, само ще кажа, 4е отидох за консултация при 4 специалиста, одраха ме от пари, и забележете:  4 различни неща ми казаха, и тримата бяха гастроентролози и специалисти хепатолози, просто нямам думи. Единия казва:хапвай повече сладко, черния дроб обичал сладко:)) Другия казва: и никакво сладко, просто го забрави... . Така или иначе не разбрах да йам или да не ям ?

96
Имам едно питане, защо не трябва да се пие газирано безалкохолно при хроничен хепатит C ?

97
Черна ряпа
Raphanus sativus L.

ОПИСАНИЕ

 

Отглежда се като зеленчуково растение из цялата страна.

ИЗПОЛЗВАНИ ЧАСТИ

 

листата (през юли-август) и плодовете (през юли-септември) . Сокът от пресен корен.
 

ДЕЙСТВИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Жлъчегонно, апетитовъзбуждащо, пикочогонно. Черната ряпа подобрява отделянето на жлъчен сок, влияе укрепващо на чернодробните клетки и ги предпазва от токсичното въздействие на вредните вещества, възбужда секрецията на чревната лигавица и усилва п еристалтиката, което води до очистителен ефект. Сокът от черната ряпа действа омекчаващо на дихателните пътища и улеснява отхрачването. Облекчава храносмилането и спомага за изгонване на газовете от червата. Подпомага зарастването на счупени кости.

Приложение: При жлъчнокаменна болест, хроничен хепатит, панкреатити, лениви черва, пясък в бъбреците и пикочния мехур, бронхит, храносмилателни разстройства, счупвания на кости, невралгия.



Медът - най-добрият приятел на стомаха
   При По мнение и на съвременните лекари-гастроентеролози натуралният пчелен мед заема особено място в профилактиката и лечението на много заболявания на органите на храносмилателната система и не случайно в народната медицина се говори, че пчелният мед е най-добрият приятел на стомаха. На база експериментални и клинични наблюдения е установено, че медът е изключително средство за профилактика и лечение на гастрит, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, черния дроб и жлъчните пътища. Приемането на мед в чист вид или в комбинация с различни плодови сокове и лекарствени растения нормализира киселинността, отделянето на стомашен сок, премахва киселините и уригванията, спира болката, намалява възбудимостта на нервните окончания на слизестата обвивка на стомаха. Медът усилва намаления апетит, а при хронични гастрити народната медицина препоръчва приемането на мед и алое. Но медът има и общо укрепващо въздействие като цяло, особено върху нервната система.
При язвена болест се препоръчва медът в доза до 100 грама да се разтвори в чаша преварена топла вода и да се приема по следния начин/ 1. Час и половина преди закуска в доза от 25 до 50 г. 2. Час и половина преди обяд в доза 25 г. 3. Два часа след лека вечеря в доза 25-30 г. Болните с понижена секретна функция на стомаха и ниска киселинност трябва да приемат меда 5-10 минути преди хранене. Курсът на лечение с мед, както и при гастритите е месец-месец и половина. Много по-добри резултати се получават и при съчетаването на мед с прополисов разтвор, които се продава в аптеките.    Освен това в съвременната медицина се прилага широко лечението с мед и при заболяване на черния дроб, на хепатит в това число и на вирусния и при дегенеративни изменения - цироза.

Рецепти:

При сърдечна недостатъчност: 5 г пчелно млечице се обърква с 250 г мед и се изяжда за 15 дни по 1 кафяна лъжичка 3 пъти на ден. Съхранява се в хладилник. Рецептата може да се използва и при намалено зрение, диабет, анемия, астма, високо кръвно налягане и за намаляване на холестерола в кръвта.
При отслабнали и загубили апетит болни: към 250 г мед се прибавя 250 мл. Краве мляко и по една лъжичка за кафе изсушен червен кантарион, бял равнец, жълт кантарион и смлени шипкови плодове. Добре разбърканата смес се приема по една супена лъжица 3 пъти дневно на гладно.
При грип - кашлица: използва се мед и чесън. Чесънът се счуква много добре и се смесва с равно количество мед. Взема се вечер по една чаена лъжичка с чаша чай.
Течен меден шоколад: продукти - 350 г мед, 125 г краве масло, 250 г мляко на прах, 100 г какао, 2 праха ванилия, 1 щипка лимонена киселина, вода. Приготвяне: медът, маслото, ванилията и лимонената киселина се разбъркват докато се разтопи маслото. Млякото и какаото се смесват, прибавя се първата смес и се разбъркват с малко вода.

Димитър Симеонов


Хепатити (Hepatitis chronica)

Става дума за различни остри и хронични заболявания на черния дроб, развили се на основата на епидемични и хронични хепатити, на холецистопатии, цироза и др. За развитието на хепатите допринасят алкохолизмът, заболявания на стомашно-чревния канал, промишлени вредности и др. През последните години понятието Хроничен хепатит се асоциира най-вече с хепатит B, хепатит С, хепатит нито А - нито B, с носителство на HBS антиген и др. състояния, чиято прогресия води към цирозиране на черния дроб и налага чернодробна трансплантация.

В инфекциозната клиника на Тимишуарската районна болница д-р В. Стамболу е приложил лечение върху 4000 болни от хепатит. Използвал е пчелен мед (нектарен), цветен прашец и пчелно млечице. Сутрин е назначавал по 50 г мед със 100 - 120 мг маточно млечице, на обяд - 1 супена лъжица мед с 1 супена лъжица цветен прашец, вечер - мед с маточно млечице и цветен прашец. Отчел е добър лечебен резултат при всички болни.

Употребата на пчелните продукти при заболяванията на черния дроб и жлъчните пътища е широко застъпена в народната и в научната медицина. Каротинът от меда се превръща във витамин А, при участието на витамин К се синтезира про-тромбин, необходим за съсирването на кръвта. Медът с всичките си съставки подпомага обменните процеси в черния дроб. Съставките на меда и особено холинът намаляват съдържанието на мазнините в черния дроб, отделянето и изтичането на секрета от жлъчката. М. И. Шмид установява, че медът подобрява детоксичната функция на черния дроб. Ние препоръчваме при чернодробни и жлъчни заболявания медът да се взема разтворен в алкално-сулфатна вода 3 пъти дневно. Такива води са хисарската, меричлерската, горнобанската. Подходящи сортове мед са ливадният, полският, овощният, ментовият, от цикория и др. Народната мевицина препоръчва при хепатити и комбинацията извара с мед 1:1.

Данните, с някои допълнения, са от книгата на д-р Стоймир Младенов и инж. Миленко Радосавович  "Лечение с пчелни продукти Апитерапия и основи на пчеларството", София 1999 г., издателство "Земиздат",  ISBN 954-05-0383-3, стр. 257





98
Шипка
Rosa Canina

ОПИСАНИЕ


Расте из храсталаците, горите и каменистите места до 1000 м надм. вис.


ИЗПОЛЗВАНИ ЧАСТИ


Плодовете, брани след пълното им узряване, но дзокато са още твърди (септември - октомври). Сушат се в сушилня при температура 100ºС.

Съставки: витамин С, витамини В2, А, К, каротеноиди, флавоноиди, органични киселини, танини, пектинови вещества, соли и етерично масло.

 

ДЕЙСТВИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Като добър източник на витамин С подобряват окислително-редукционните процеси в клетките, уплътняват капилярите, имат холагонно, диуретично и адстрингентно действие. Използват се при хипо- и авитаминоза, при пролетна умора, състояния след тежко боледуване. Подкрепят защитните сели на организма, повишават жизнения тонус, активират обмяната на веществата. Прилагат се при кръвотечение. Действа пикочогонно и е полезна при задръжка на течности в организма, пясък в бъбреците и жлъчния мехур, възпалителни процеси в бъбречните и пикочните пътища, кръв в урината, кървящи хемороиди. Има данни, че шипката понижава кръвната захар, влияе благоприятно при инфекциозен хепатит, засилва образуването на червени кръвни клетки, понижава холестерола в кръвта, повишава физическата работоспособност.

Приложение: При кръвоизливи от вътрешни органи, захарна болест, магарешка кашлица, трудно уриниране, хепатит, атеросклероза, анемия, пясък в бъбреците и жлъчния мехур, хронично възпаление на бъбреците (нефрит), диария, обилна менструация, витаминен недоимък.

99
Има още  рецепти която сега намерих, те са от Баба ВАНГА !
ЦИРОЗА - Майчино мляко, размесено с бяло брашно, се Взема сутрин и Вечер по 1 супена лъжица на гладно.
ЖЛЪЧКА (болна) - Болният да изяжда дневно по 2 круши на гладно. Да пие компот от диви круши без захар.
ЖЛЪЧКА (болна) - 1 коренче от билката жълта тинтява с големина около 3-4 см се накисва в 1 л бяло домашно вино. Престоява 3 дни. Изважда се от виното и се пие по 1 с.л. 3 пъти на ден по време на ядене.
ЖЪЛТЕНИЦА (при бебета, родени през лятото) - Да се поливат с вода, в която е сварена билката кукувича прежда.
ЖЪЛТЕНИЦА – „За жълтеница има много просто лекарство, което лекува за три дни без остатък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка сутрин се изпива сокът на 1 лимон, размесен с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.”
ХЕПАТИТ – „За жълтеница има много просто лекарство, което лекува за три дни без остатък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка сутрин се изпива сокът на 1 лимон, размесен с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.”
ЦИРОЗА – Да се вземе майчино мляко, размесено с бяло брашно.
ЧЕРЕН ДРОБ (болен) – 100 г изсушен жълт равнец или пресен в двойно количество се стрива на прах. Прибавяме 100 г брашно и малко вода, за да стане всичко на каша. Правим 60 малки топчета. Изсушаваме ги и ги прибираме на хладно. Преди да започнем да ги пием, задължително пием еднократно английска сол за очистване. Вземаме хапчетата сутрин и вечер по 1 в продължение на 1 месец.

100
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 14, 2007, 01:28:31 »
Според лаборантката в лабораториата на доц. Антонов, в болница СВ. ИВАН РИЛСКИ, генотипа на вируса не зависел толкова от количеството му в кръвта, колкото от геогравскич регион, почти винаги бил 1 ца./ за България/

101
да, прав си Радо, но ако положението е трагично, а те действат макар и временно, какво губим от това ?

102
Drugoto koeto se setih e da namerish reza, tova e na jareto dalaka, izsu6en se striva na prah i se pie, no tova az ne sam do proveril lichno, tova go 4uh v bolnicata kato bjah, mnogo pomagalo.

103
Здравей,
има една баба в село Гигинци, продава прахчета за хепатит и цироза, пиат се на гладно , виж какво знам за теа прахове :
На мен ми свалят  показателите със 100 единици на ALAT I ASAT ZA 18 DNI.
Прахчетата лекуват хепатит А, Б, и C, както и чернодробни заболявания и жлъчка/ без камъни/.
Прахчетата се пиат всяка сутрин по 1 преди хранене, изсипват се на езика и се пият с неограничено количество вода. Не се слагат в чаша, по време на пиене на прахчетата, не се консумира: бира, алкохол, тлъсто месо и ядки. По време на лечението могло да се вземат други лекарства.Прахчетата са направени от билки. За един курс на лечение се пият 6 праха /1 доза/- профилактично, 12 праха- за хепатит А, и Б, чернодробни заболявания и жлъчка, 18 праха- за хепатит C и цироза.
Бабата е в село Гигинци, общ. Брезник, обл. Перник,

Най-добре е лично да отидеш, тя ще ти каже най-точно дали може да ти помогне !
Праховете не са скъпи, 12 лв са 18 броя !
 

104
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 13, 2007, 14:03:16 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !
Днес си проверих резултата от размножаването на вируса, а то е: HCV-RNA 80 017, вчера ме изписаха от болницата, не ми направиха биопсиата, защото съм нямал кръвосъсирване, изпратиха ме до аптеката да си купя Легалон и да го пия 3 по 1, до 11.09.2007г., тогава да постапя пак за биопсия и да сам се молил да са ми на ред показателите, за да си направя биопсията. Този резултат от изследването нищо не ми говори.
Другата седмица ще ми е готов и резултата за генотипа на вируса, но ми казаха че сигурно ще е 1ви тип.
Много ме е страх, защото ми казаха , че заради напредналото развитие на болеста може да нямам необходимото време за съсирване.

105
Моята история / Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« -: Юли 11, 2007, 17:12:33 »
D-r Mihael

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007