Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Предстои ми лечение / Re: Здравната каса .Очакване на отговор ...!
« Последна публикация от Dodo84 - Май 28, 2023, 23:52:33 »
Софармаси свършиха работа с първата опаковка Епклуса.Дано и с другите две да няма проблеми .Вече съм на 14 хап.Дано свърши работа препарата.Желая здраве
2
Генерици няма да има следващите десетина години в България, така ще нека се съсредоточим какво можем да направим СЕГА, за да облекчим изискванията. Без активно участие на пациенти, това няма как да го направим сами. Очаквам анкетата и от теб, Христо :)
3
Предстои ми лечение / Re: Проблем с намирането на Epclusa
« Последна публикация от hristo_gb - Май 25, 2023, 09:27:38 »
Слава Богу, че са ви го доставили. Трябва преди да дойде протокола да се уговорите с аптека, дали ще искат да ви го доставят (принципно нямат право да ви отказват), за да не изпадате в такава ситуация и да не изтървете срока. Пиша го основно за следващите, които ще търсят информация тук. При вас е минало вече. Успех с лечението!
4
Предстои ми лечение / Re: Здравната каса .Очакване на отговор ...!
« Последна публикация от hristo_gb - Май 25, 2023, 09:23:10 »
Aз пробвах в малка аптека и се съгласиха. Е, реших и да почерпя, макар че не съм длъжен, но все пак и те си слагат сериозна сума да им виси, докато НЗОК им я възстанови.
Съжалявам че толкова късно отговарям, дано вече е решен проблема.
5
Aбсолютно съм съгласен, но съм убеден, че още повече ще се лекуват ако се позволят генериците, които са много по-евтини и така няма да се натоварва излишно нито НЗОК нито ще се бави лечението.
6

Здравейте,

Съгласно действащите Изисквания за лечение на Хепатит С над 18 г. възраст '' НЗОК поставя ограничение пред пациентите с изискване да се изчака 6 м. преди да имат право да подадат документи за лечение на хепатит С. Това се прави под предлог, че лицето може да бъде евентуално с остър хепатит С, който да се изчисти в рамките на тези 6 м. , но още при изследванията, които се правят при диагностицирането на пациента може да се оцени дали той е с остър или хроничен хепатит. Това изискване обслужва единствено интереса на НЗОК с цел спестяване на средства за лечение, но не и този на пациентите или обществото. Отдавна е доказано, че колкото повече пациенти се лекуват навреме, толкова повече се снижава заболеваемостта като цяло, както и се спестяват средства за лечение на последствията от хроничния хепатит С (рак и цироза на черния дроб), които иначе биха могли да се вложат в превенция и ранна диагностика.

През последните 3 г.  с Дружеството по гастроентерология многократно сме входирали писма относно облекчаване на изискванията за лечение, като до този момент ответна реакция или дори отговор от страна на НЗОК липсва.

Отправяме молба към пациентите с настоящ или лекуван хепатит С, които е трябвало да изчакат 6 м. преди да кандидатстват за лечение, да попълнят този въпросник и да ни го изпратят. Събраните данни ще бъдат обработени и представени на НЗОК с искане пациентите да бъдат лекувани навреме, тъй като забавянето на терапията влияе не само на физическото, но и на тяхното емоционално състояние.
За анкетата е нужно е да поставите инициали, пол и възраст и да ни я изпратите на hepactive@hepactive.org. Краен срок 9 юни.

Благодарим предварително на всички отзовали се.
7
Да, но може да изпиеш и една цяла безалкохолна.
8
Предстои ми лечение / Re: Проблем с намирането на Epclusa
« Последна публикация от Dodo84 - Май 10, 2023, 16:14:40 »
Благодаря отново.Днес се обадиха от Софармаси ,че са го доставили.Вече го взех,ще изчакам няколко дни и го започвам!Уверяват ме ,че няма да има проблем със следващите опаковки.Дано да е така!Ще пиша отново когато го започна в другия раздел.Бъдете здрави.
9
Моята история / Re: Хепатит С, установен по време на бременност
« Последна публикация от Още една - Май 10, 2023, 15:00:26 »
Мога ли да си позволя една чаша бира, поради личен празник в семейството? (Остават ми още две, от осемте седмици на лечението)
10
Аз бих ър посъветвал да се обърнеш към адвокат Мария Шаркова, потърси я в интернет.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007