Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общи теми / Изопринозин по време на HBV ваксинация
« Последна публикация от Berethor - Декември 03, 2024, 21:03:38 »
Здравейте

Започнал съм курс на HBV ваксинация, но заради устен херпес и грипно състояние приемах изопринозин за 3 дни

Може ли това да повлияе негативно?

Благодаря предварително
2
Общи теми / Недостиг от Тенофовир
« Последна публикация от reny - Ноември 29, 2024, 11:11:18 »
Здравейте,

Обръщам се към вас с молба за съвет и съдействие, тъй като имаме недостиг от таблетки Тенофовир 245 гр на Mylan - майка ми е на терапия с него от януари 2018. Ползва терапията по Здравна каса, но за съжаление в последния протокол по епикризата са изписали по 1/2 таблетка вместо по 1 на ден. Впоследствие при конултация професор от Иван Рилски е потвърдил, че терапията трябва да продължи с по 1 таблетка. За съжаление, рецептата вече е издадена от личния лекар. При следващата хоспитализация това ще се коригира, но към днешна дата имаме недостиг ...

Моля ви за съвет и съдействие как бихме могли да допълним дефицитните таблетки.

Знам, че форумът не предполага продажба на медикаменти, но търся вашата помощ в намиране на решение, защото формалната документална процедура ни постави в тотален нокдаун.

Ще съм благодарна, ако някой може да помогне.

Рени
3
Диагностика / Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит В
« Последна публикация от Ина - Ноември 28, 2024, 18:42:45 »
Здравейте отново,от направения ПСР на съпруга ми ,резултата е -  190 IU/ml.Вижда се ,че резултата е доста нисък ,но дали трябва това да ни успокоява?!?!
Доктора е казал ,да отиде след 3 месеца да пусне отново изследвания,според него всичко е отминало и съпруга ми не се  нуждае от лечение .
Смятаме след празниците да  запишем час в Токуда , искаме второ мнение.
Моля споделете и Вашето... Благодаря предварително.
4
Общи теми / Изследвания
« Последна публикация от Fitiware - Ноември 20, 2024, 14:09:27 »
Здравейте, остава ми още 27 дена от третата . Кутия . Защо изследванията , че са чак Март месец след спирането на Екплуза. Още се чисти и в някво състояние ли е ?Въпроса ми е може ли да се пие алкохол след спирането. Да не би да е в състояние някво и организма да го чисти ,и с алкохола да го дая на възстановяване и като ида пак да си го има вируса?
5
Без биопсия няма начин да се получи лечение.
6
Диагностика / Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит В
« Последна публикация от Silvana82 - Ноември 15, 2024, 12:53:29 »
Здравейте, може ли да ми кажете при тези стойности на HBV DNA 5 797 000 000 , HBsAg 249000 IU/ml , HBeAg  >120, останалите  показатели са отрицателни, асат, алат в норма, черен дроб нормален при ехография, задължителна ли е биопсията, дали има лечение без тази процедура
7
Общи теми / Фиброза
« Последна публикация от Fitiware - Ноември 15, 2024, 08:33:39 »
 Може ли така да се каже . Черния дроб има  функция да се самогенерира като си възстановява клетките след като са били увредени възпалени ? Или умряли ?

И това вярно ли е , при голям брой увредени клетки не може да се справи и се включва няква защита и се образува фиброза и цироза ?
8
Общи теми / Re: Успокоително средство
« Последна публикация от Fitiware - Ноември 12, 2024, 16:47:23 »
Благодаря . За сега ще се въздържа
9
не би трябвало :) всичко е ОК
10
Превенция и заразяване / Re: Предпазни мерки при евентуален инцидент
« Последна публикация от Berethor - Ноември 12, 2024, 13:26:24 »
Благодаря,

Замерих антителата на 29 ден след ваксината и ми показа 84 единици на милилитър, което е 8 пъти над минимума от 10, който бяха дали. Предполагам, не е необходима втора доза поне за 5 години, или?
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007